telplava.png
Pozovite nas

Velika evropska tura 20.11.2020

6 DRŽAVA - 12 GRADOVA
NEMAČKA-BELGIJA-HOLANDIJA-LUKSEMBURG-FRANCUSKA-AUSTRIJA
REGENZBURG-NINBERG-FRANKFURT-KELN-ANTVERPEN-BRISEL-BRIŽ-GENT-AMSTERDAM-LUKSEMBURG-STRAZBUR-SALCBURG 

18447-tour 18445-tour 18446-tour 18448-tour 18449-tour 18450-tour 18451-tour 18464-tour 18465-tour 18466-tour 18467-tour 18468-tour 18469-tour 18470-tour 18471-tour 18472-tour 18473-tour 18475-tour 18476-tour 18477-tour 18478-tour 18479-tour 18480-tour 18452-tour 18454-tour 18455-tour 18456-tour 18457-tour 18458-tour 18459-tour 18460-tour 18461-tour 18462-tour 18463-tour 18474-tour 18481-tour 18482-tour 18483-tour 18484-tour 18485-tour 18486-tour

Republika Nemačka je moćna država smeštena u centralnom delu Evrope, između planinskog venca Alpa i Severnog i Baltičkog mora. Ako je neka zemlja srce Evrope i EU, onda je to Nemačka. Belgija, Holandija i Luksemburg, živopisne, bogate i uređene zemlje, imaju dugu i burnu zajedničku istoriju tokom koje su njihove narode, isti gospodari kao i isti važni događaji, zbližili  i povezali a zatim u 19. veku, razdvojili u tri države. Sve tri, u velikoj privrednoj ekspanziji u prvoj polovini 20. veka, međusobno svestrano sarađujući, stvorile su Beneluks (1948.). Danas su sve tri u samom vrhu liste evropskih zemalja sa najvišim standardom i kvalitetom života. Lepi gradovi, koji će se obići tokom ovog putovanja, spomenici i umetnička dela koja će biti viđena, dokaz su vrednih ostvarenja mnogih preduzimljivih vladara, rođenih na ovom tlu. Francuska je jedna od najposećenijih zemalja na svetu, a druga po veličini zemlja u Evropi.

1. dan (petak, 20.novembar 2020.) BEOGRAD Sastanak putnika u Beogradu u 16:30h. Polazak autobusa u 17:00h. Polazak iz Novog Sada u 18:15h ispred železničke stanice, kod lokomotive. Noćna vožnja kroz Mađarsku, Austriju i Nemačku do Regenzburga.
2. dan (subota, 21.novembar 2020.) REGENZBURG – NIRNBERG Dolazak u jutarnjim satima u Regenzburg, grad na Dunavu, jedan od najlepših srednjovekovnih gradova Nemačke. Obilazak centra grada peške koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, gde se mogu videti kameni most (najstariji kameni most na Dunavu iz 12. veka) i katedrala sv. Petra, Zlatna kula, apoteka Adler (1610). Slobodno vreme. Polazak za Nirnberg, carski grad u oblasti Frankonija, gde su se u državnoj riznici čuvale kruna i relikvije careva. U Nirnbergu se nalazi i Palata pravde u kojoj se odvijalo suđenje nacističkim vođama. Obilazak centra grada peške: Nemački nacionalni muzej, crkva Svetog Lorenca, Fontana vrlina, kuća Albrehta Direra najvećeg nemačkog renesansnog slikara, gradski bedemi… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan (nedelja, 22.novembar 2020.) NIRNBERG – ANTVERPEN Doručak. Polazak za Antverpen. Vožnja kroz Nemačku sa usputnim zadržavanjima u Frankfurtu na Majni i Kelnu (pauza za kafu i kraću šetnju centrom grada). Dolazak u Antverpen u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
4. dan (ponedeljak, 23.novembar 2020.) ANTVERPEN – BRISEL – ANTVERPEN Doručak. Fakultativni odlazak za Brisel. Panoramsko razgledanje belgijske prestonice i prestonice Evropske unije sa vrednim gotskim, baroknim i modernim zdanjima: trg Gran Plas sa raskošno ukrašenom gradskom kućom i sedištima zanatskih udruženja – deo svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a, Muzejska četvrt, Palata pravde – najveća javna zgrada podignuta u Evropi u 19. veku, Kraljevski dvor, katedrala sv. Mihaila, mala bronzana skulptura “Maneken Pis” , jedan od simbola grada, kvart evropskih institucija… Odlazak do rezidencijalne četvrti Laken i Atomijuma, čudesne metalne konstrukcije u podnožju koje je priređena Svetska izložba (1958). Slobodno popodne. Povratak u Antverpen. Noćenje.
5. dan (utorak, 24.novembar 2020.) ANTVERPEN – BRIŽ – GENT – ANTVERPEN Doručak. Fakultativni izlet Briž i Gent. Odlazak u Briž, po mnogima najlepši flamanski grad, koji je u 14. veku bio jedan od vodećih umetničkih centara i najbogatijih gradova zapadne Evrope. Zbog kanala i kuća sa raznobojnim fasadama na njihovim obalama prozvan je „mala, severna Venecija“. Po dolasku, obilazak centra grada peške, koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a: gradska kuća (14. vek), najstarija u Belgiji, Palata pravde, „jezero ljubavi“, beginaž, Bonifacijev most... Slobodno vreme. Odlazak u Gent, prestonicu Flandrijskog vojvodstva (11–13. vek), grad koji bio je jedan od prvih industrijskih tekstilnih centara. Ovaj grad jedinstvenim čine mnoge znamenitosti. Obilazak gradskog jezgra peške: katedrala sv. Bava poznata po remek delu “Mistično jagnje“ slavnog Jana Van Ajka, tvorca flamanske slikarske škole, toranj Belfort, kvartovi sa prelepim građevinama oko gradske većnice i crkve sv. Nikole, Graslaj, zamak Gravensten… Slobodno vreme. Povratak u Antverpen. Noćenje.
6. dan (sreda, 25.novembar 2020.) ANTVERPEN – AMSTERDAM – ANTVERPEN Doručak. Polazak na celodnevni fakultativni izlet autobusom Amsterdam. Panoramsko razgle-danje grada autobusom, Muzejska četvrt, Olimpijska četvrt, Južna osa (Zuidas) sa modernom arhitekturom, kongresni centar, Trg Vaterlo, Sinagoga, Pomorski muzej, severna ostrva sa modernom arhitekturom,…Slobodno vreme za razgledanje grada. Polazak za Antverpen u kasnim popodnevnim satima. Noćenje.
7. dan (četvrtak, 26.novembar 2020.)ANTVERPEN – LUKSEMBURG – STRAZBUR – KEL Doručak. Polazak za Luksemburg, glavni grad Velikog vojvodstva. Vožnja kroz šumovitu planinsku oblast Ardena. Po dolasku, panoramsko razgledanje istorijskog centra grada koji je deo svetske kulture baštine, Palata velikog vojvode, katedrala Notr Dam, luksemburška tvrđava, novi kvart sa evropskim institucijama… Nastavak putovanja do Strazbura. Odlazak na razgledanje grada, šetnja kroz istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr–dam u stilu gotike sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Ruan, kuća Kamercel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” (najslikovitiji deo starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama, ujedno i zaštićen i proglašen svetskom baštinom od strane UNESCO–a). Nakon razgledanja grada smeštaj u hotel. Noćenje.
8. dan (petak, 27.novembar 2020.) KEL – SALCBURG Doručak. Slobodno prepodne za individualne aktivnosti, do polaska u Salcburg. Taj prelepi barokni grad na obroncima Alpa nosi s pravom epitet „germanski Rim”. U različitim formama Salcburg čuva uspomenu na svog najslavnijeg sugrađanina Volfganga Amadeusa Mocarta (1756-1791), jednog od najmlađih genija i najvećih stvaralaca u istoriji muzike, koji je komponovao preko 600 dela. Obilazak peške is-torijskog centra: dvorac Mirabel, Mocartova rodna kuća, Stari trg, Mocartov trg, katedrala sv. Ruperta, manastir sv. Petra, biskupska rezidencija, ulica Getrajdegase. Zadržavanje u Salcburgu oko dva do tri sata. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Austriju i Mađarsku.
9. dan (subota, 28.novembar 2020.) BEOGRAD Dolazak u Beograd oko podneva.
Brisel Brisel

24.11.2020

Brisel - glavni grad Belgije i sedište Evropske komisije i  Saveta Evropske unije

BRIŽ Briž i Gent

25.11.2020

Briž - najlepši flamanski grad koji je u 14. veku bio jedan od vodećih umetničkih centara. Zbog kanala i kuća sa raznobojnim fasadama na njihovim obalama prozvan je „mala, severna Venecija“. Gent - U gradu se nalazi mnogo građevina tradicionalne srednjovekovne arhitekture. Gent je značajan industrijski centar sa velikom industrijskom tradicijom.

AMSTERDAM Amsterdam

26.11.2020

Amsterdam - Holandska prestonica na reci Amstel čiji je istorijski centar deo svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a.
Grad je nastao kao malo ribarsko mesto, pa je oblik grada definisan kružnim vodenim kanalima.  Vodena površina obuhvata jednu četvrtinu grada. Amsterdam je jedan od najvećih finansijskih centara Evrope.

SMEŠTAJ
● Hotel Leonardo***, https://www.leonardo-hotels.com/nuremberg-hotels Nirnberg,
Ovaj moderni hotel smešten je u centru Nirnberga,autobuska  i metro stanica Plerer (Plärrer) nalazi se na 500 metara od hotela. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne standardno opremljene I poseduju: kupatilo, fen, telefon, TV i Wi-Fi internetom. Doručak je kontinentalni, služi se po principu samoposluživanja – izbor više jela.
● Hotel Century***, Antverpen,  www.hotel-century-antwerpen.be
Hotel Century je smešten u obnovljenom starom zdanju, preko puta Glavne železničke stanice u Antverpenu. Nalazi se na oko 200m od tramvajske stanice Sentral, od koje se za 5 minuta može direktno doći do starog gradskog jezgra. Do trgovačkih oblasti Kejserlej i Mejr može se stići za manje od 5 minuta hoda. Hotel ima recepciju, aperitiv bar, restoran, i Wi-Fi internet. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene I poseduju: kupatilo, telefon, TV. Doručak je kontinentalni, služi se po principu samoposluživanja – izbor više jela.
● Hotel EUROPA***, Kel  www.ates–hotel.de
Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7.5 km. U blizini hotela se nalaze pešačka zona I brojne prodavnice. Postoji učestali gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30 evra. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene, sadrže kupatilo, telefon, TV I Wi-Fi internet. Doručak se služi po principu samo-posluživanja.
● Hotel Roi Soleil Prestige Strasbourg 4*  https://hotel-roisoleil-strasbourg-prestige.com/
Hotel je udaljen oko 3km od centra mesta Strazbur. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene, sadrže kupatilo, klima uređaj, TV, tele-fon. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
●Organizator putovanja  zadržava pravo zamene ovih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.
● Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne i treći , pomoćni, ležaj  može biti manji od standardnih dimenzija.

FAKULTATIVNI IZLETI

● Celodnevni izlet autobusom Brisel Cena: 20 evra.
U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje Brisela po programu i usluge vodiča.
● Celodnevni izlet autobusom Briž i Gent Cena: 30 evra.
U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje Briža i Genta po programu i usluge vodiča.
● Celodnevni Izlet autobusom Amsterdam Cena: 30 evra.
U cenu je uključen prevoz autobusom, panoramsko razgledanje Amsterdama  po programu i usluge vodiča.
● Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a uplate su u Belgiji, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuje uz korigovanje cene.
● Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i  verskih praznika )na određenoj destinaciji, kada  neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “VELIKA EVROPSKA TURA”● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je deset dana pre polaska na putovanje ili do popune mesta ● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama. ● Uslov za ulazak državljana R.Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Nosiocima biometrijskih pasoša R.Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci.  Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R.Srbije koje je izdalo MUP RS-Koordinaciona uprava.

 USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE
Organizator putovanja ima licencu OTP 17/2020 izdatu 28. januara 2020. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 10.000 -EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A40 u visini 400.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2020 od 20.01.2020. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300068360 od 20.01.2020 godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”

● Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
● Šest noćenja sa doručkom
● Razgledanja gradova prema programu
● Usluge vodiča
● Troškovi organizovanja putovanja

● Gradska taksa u Antverpenu, plaćanje na recepciji hotela (2,39 evra po osobi po noći)
●  Gradska taksa u Strazburu, plaćanje na recepciji hotela (2,45 evra po osobi po noći)
●  Fakultativni izleti
● Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 

VELIKA EVROPSKA TURA
6 DRŽAVA - 12 GRADOVA!

Poslednje pregledani aranžmani

Velika evropska tura 20.11.2020