Beč, carski grad i jedna od najstarijih metropola Evrope, bio je sedište imperatora Svetog rimskog carstva, glavni grad Austrijskog carstva i Austrougarske monarhije kada i dostiže svoj vrhunac krajem 19. veka.
Omiljeno je odredište miliona turista iz celog sveta, najviše zahvaljujući mnogobrojnim kulturno–istorijskim spomenicima, palatama i raznovrsnoj kulturnoj ponudi.

Pogledajte našu celokupnu ponudu za putovanja u Evropske gradove 

Putovanje u Beč - Austrija

Beč je i muzička prestonica sveta u kojoj su živeli i stvarali najpoznatiji kompozitori: Jozef Hajdn, Volfgang Amadeus Mocart, Ludvig van Betoven, Franc Šubert, Franc List, Johanes Brams, Johan Štraus…
Među mnogobrojnim atrakcijama posebno mesto zauzimaju Bečka opera, dvorac Šenbrun, Hofburg katedrala sv. Stefana, barokna palata Belvedere Albertina, zabavni park “Prater”, Kvart muzeja, Karlov trg, veliki broj galerija i muzeja i više od 100 pozorišta. S

Beč se svrstava među gradove s najvišim kvalitetom života.

Beč - BUS putovanje

Dolazak u outlet tržni centar Pandorf, 30 km od Beča. Prevoz autobusom do centra grada i razgledanje Beča: avenija Ring koja okružuje istorijsko jezgro grada, Opera, dvorac Hofburg, Parlament, Burgteatar, spomenik neznanom junaku, Berza, Dunavski kanal, Prater – zabavni park sa velikim točkom, visine 65 metara, koji je podignut za svetsku izložbu 1873 godine, divan stambeni kompleks Hundervaserhaus, novi Beč, Uno city, Dunavski toranj, Austria centar, Švedski trg i katedrala sv. Stefana.

Fakultativna poseta Dunavskom tornju sa kojeg se pruža najlepši pogled na panoramu Beča. Uveče mogućnost fakultativne večere u lokalnom restoranu u kvartu Grinzig.

Kraljevski dvorac Šenbrun

Šenbrun je letnja imperijalna rezidencija Habsburgovaca koja je počela da se gradi u 17. veku. Sastoji se od preko 1 400 prostorija, a oko dvorca se nalazi jedan od najlepših parkova, botanička bašta, muzej kočija i najstariji zoološki vrt Evrope. Posle pada monarhije, država Austrija dvorac pretvara u muzej koji godišnje poseti oko dva miliona turista. Šenbrun je proglašen delom svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO–a. 

Putovanje u Beč podrazumeva i razgledanja grada: avenija Ring koja okružuje istorijsko jezgro grada, Opera, dvorac Hofburg,Parlament, Burgteatar, spomenik neznanom junaku, Berza, Dunavski kanal, Prater – zabavni park sa velikim točkom, visine 65 metara, koji je podignut za svetsku izložbu 1873 godine, divan stambeni kompleks Hundervaserhaus, novi Beč, Uno city, Dunavski toranj, Austria centar, Švedski trg, trg i katedrala sv. Stefana.
Wiener Nojštad (Novi grad) koji se nalazi 50 km južno od centra Beča i ima oko 40.000 stanovnika a koji je osnovan još u 13 veku. Poznat je po tome što se tu nalazi Terzijanska vojna akademija koji je osnovala Marija Terezija 1752. godine koja je danas jedino mesto za obuku oficira austrijske armije.

Dunavski toranj – najviša građevina Beča na čijem se vrhu nalazi rotirajući restoran iz kog se pruža veličanstven pogled na grad.
Doček nove godine kod Rathaus–a uz bogat muzički i zabavni program. Preporučujemo odlazak do Pratera, gde se priređuje spektakularni vatromet u ponoć radi dočeka Nove godine. 

Polazak prema mestu Ajzenštad gde se nalazi barokni dvorac porodice Esterhazi koja je bila jedna od najpoznatijih plemićkih porodica Evrope iz čijih redova izašla su mnogi mađarski diplomati, oficiri i umetnici do 20.veka. Krajem 18. veka Esterhazi postao je najveći mađarski feudalista, računajući da su imali više bogatstva u svojim rukama nego hazburški car čiji su simpatizeri bili.

Dvorac Esterhazi je indikacija moći koju je sjajna porodica uživala vekovima i jedna od reprezentativnih zgrada koje su izgradili u habsburškoj imperiji. U dvorcu je i muzej vina, najveći u Austriji, ali i jedna od najlepših koncertnih dvorana na svetu gde je čuveni kompozitor Jozef Hajdn izvodio svoja dela.

Šopron jedan od najlepših gradova Mađarske koje se nalazi na zapadu te države i 60 km južno od Beča. Grad je postojao još u rimsko doba kada se zvao Scarbantia. 19. avgusta 1989. godine u blizini Šoprona održan je "Panevropski piknik", kada je "Gvozdena zavesa" između Austrije i Mađarske ukinuta nekoliko sati, dozvoljavajući da nekoliko stotina DDR građana pređe granicu. Grad je poznat po prozvodnji čuvenih vina Kekfrankos (crveno) i Traminer (belo), Obilazak istorijskog centra grada: Na mestu nekadašnjeg foruma nalazi se Barokni trg sa vatrogasnim tornjem iz 13.veka, palatom Fabrik iz 14.veka, zgradom stare apoteke, starom sinagogom iz 14.veka, gradskom većnicom, zgrada Gambrinus iz 15.veka, crkva Sv.Mihaila iz 13.veka, crkva Sv. Đorđa iz 15.veka, palata Esterhazi, staro pozorište i kazino, rimske zidine. 

“Kraljevski dvorac Šenbrun“. Šenbrun je letnja imperijalna rezidencija Hazburgovaca koja je počela da se gradi u 17. veku. Sastoji se od preko 1400 prostorija, a oko dvorca se nalazi jedan od najlepših parkova, botanička bašta, muzej kočija i najstariji zoološki vrt Evrope. Posle pada monarhije, država Austrija dvorac pretvara u muzej koji godišnje poseti oko dva miliona turista. Šenbrun je proglašen delom svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO–a.