Zlatibor 2019 • Zimovanje • Skijanje • Wellness • Spa

Idealan izbor za porodično zimovanje i prve korake na skijama. Zlatibor - planina i vazdušna banja sa stogodišnjom turističkom tradicijom, jedna od najposećenijih planina Srbije.

Zlatibor ima prosečno 95 snežnih dana godišnje, a snežni pokrivač dostiže debljinu do 60 cm.

Susretanje mediteranske i kontinentalne klime su stvorili uslove da se "ruža vetrova" rascvetava, upravo, nad Zlatiborom. Te struje omogućavaju uspešno lečenje i oporavak od mnogih plućnih, srčanih bolesti i posebno bolesti štitaste žlezde i malokrvnosti.

Zlatibor je omiljena planina vrhunskh sportista i mesto za njihove najkvalitetnije pripreme. Pored prirodnih terena, za ove namene su izgrađeni najsavremeniji sportski objekti: velika sportska hala, fudbalski tereni, igrališta za tenis, zatvoren i otvoren bazen.
Urbani centar Zlatibora, predstavlja pravo mesto za uzbudljiv noćni život, a prijatne trenutke u toku dana možete provesti u nekoj od bašti mnogobrojnih kafea, restorana, poslastičarnica. 

Zlatibor • Skijanje 2019

Prosečna nadmorska visina planine Zlatibor je 1000 m, a najviši vrhovi su: Tornik sa 1496 m nadmorske visine i Čigota 1422 m nadmorske visine.

Ski centar Tornik opremljen je sa šestosednom žičarom, kapaciteta 3.000 skijaša na sat, dva ski lifta, ukupnog kapaciteta 2.400 skijaša na sat. Četiri staze, Čigota, Tornik, Ribnica i Zmajevac pokrivene su sistemom za veštačko osnežavanje, tako da ovaj ski centar više ne zavisi od vremenskih uslova.

U ski centru Tornik nalazi se i posebna vrsta instalacije tzv. "tjubing", koja, kao i sama žičara, može da se koristi i u letnjem i u zimskom periodu godine i pruža neizmerno zadovoljstvo i uzbuđenje svima koji odluče da je isprobaju. Ski centar je opremljen i dečijim igralištem i karuselom. 


Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele

Palisad

Srbija/Zlatibor

Noćenje sa doručkom

Mona

Srbija/Zlatibor

Noćenje sa doručkom

BEST BUY