Putovanje na Mauricijus

Duge peščane plaže koje se pružaju oko celog ostrva sa svojim pristupačnim lagunama kao i impozantna planina Le Morne koja se izdiže iz beskrajnog plavetnila su prvo što će vas dočekati na ovom prelepom ostrvu Indijskog okeana.

Ostrvo Mauricijus je idealni izbor daleke destiancije, kako za parove tako i za porodice sa decom. Hoteli nude veliki broj zanimljivih aktivnosti na plaži i vodi kao i odlične popuste za mladence.

Jug ostrva nudi netaknutu prirodu i neverovatne pejzaže, prostrane plantaže šećerne trske. U selu Bel Ombre nalaze se vrhunski hotelski kompleksi na prirodnim plažama. Najlepše i najduže plaže se nalaze izmedju primorskog mesta Flic en Flac i Le Morne.

Plaže na Mauricijusu

Na peščanim plažama na Mauricijusu voda nanosi oštre delove korala, kao i morske ježeve i kamene ribe (na Mauricijusu), savetujemo Vam da ponesete papuče za kupanje. Imajte u vidu da su plaže javne i da su pristupačne svima.

Kad je najbolje vreme za putovanje na Mauricijus?

Tokom cele godine je prosečna temperatura izmedju 25 i 30 stepeni. Najbolje vreme za posetu je prema dosadašnjem iskustvu, od aprila do juna i od septembra do decembra kako bi se izbegle visoke temperature leta i niže zimske. Najviše padavina se očekuje u februaru i martu. Vetrovi su najizraženiji u zimskom periodu na istoku i taj deo je preporuka za putnike koji vole talase i surfing.

Smeštaj na Mauricijusu

Na dalekim destinacijama, razlika između Deluxe, Superior ili Standard sobe ne meri se isključivo po veličini i opremljenosti, ona može biti određena i po položaju ili pogledu. “Pogled na more” ne podrazumeva isključivo direktan pogled na more. Može takođe biti i bočni pogled ka moru, na primer sa balkona ili može biti ograničen zbog zelenila. Kod opisa “strana ka moru”, sobe su okrenute ka moru, ali najčešće imaju pogled na vrt. Imajte u vidu da prilikom rezervacije sobe za 4 osobe, u njoj mogu boraviti samo dve odrasle osobe i dva deteta. U takvim slučajevima većina hotela dodaje u sobu jedan dodatni ležaj. Kod boravka tri osobe, radi se o jednom francuskom ležaju ili dva odvojena kreveta i dodatnom ležaju. Navedena kvadratura sobe uključuje kupatilo, balkon, terasu ili baštu (u zavisnosti od hotelskog opisa).

Medeni mesec na Mauricijusu

Skoro svi hoteli iz našeg programa nude Honeymoon sobe, uglavnom sa velikim popustima za mladu i mladoženju, medeni mesec ili godišnjice braka. Dodatno, postoje posebne usluge za putnike na medenom mesecu kao npr. flaša penušavog vina, romantična večera, korišćenje spa centra. Kopija venčanog lista mora se priložiti u hotelu na dolasku.

Porodični odmor

Mauricijus je destinacija prilagođena deci. Većina hotela raspolaže nadgledanim i dobro opremljenim mini klubovima sa raznovrsnim programom.

Golf

Ostrvski raj Mauricijus ima bogatu ponudu za pasionirane golfere. Hoteli u našem programu imaju golf teren u neposrednoj blizini i nude gostima hotela Green-Fee bez doplate ili sniženi Green Fee.

Sportovi na vodi

Oni koji na odmoru stavljaju akcenat na sportove na vodi biće oduševljeni raznolikošću ostrva. Da li je to jedrenje, surfovanje na vetru, skijanje na vodi – ovde će Vam sve biti ponuđeno. Za početnike u surfovanju najpogodnije su severna i zapadna obala, jer tu preovlađuje manje vetra, kao i Ile aux Cerfs na istočnoj obali. Surferi sa iskustvom više vole južnu i istočnu obalu, pošto ovde tokom cele godine duva povetarac. Zbog uslova vetra za surfovanje su pogodni naročito meseci od maja do septembra. Za ronjenje naročito odgovaraju sever i jugozapad.

Dodatne informacije

Glavni grad Port Louis
Aerodrom Mauricijus (MRU)
Trajanje leta oko 11 sati Vremenska razlika CET + 3h
Jezik engleski, francuski
Valuta mauricijska rupija (MUR)