Mikonos Letovanje

Ostrvo Mikonos je najpopularnije kosmopolitsko ostrvo, smešteno u srcu arhipelaga Kikaldi. Prema mitologiji, Mikonos je formiran od ukrašenih tela giganata koje je ubio Hercules.

Da li ste znali da je ovo grčko ostrvo dobilo svoje ime od unuka Apolona, "Mikonos"?

Mikonos je mesto gde glamur upoznaje jednostavnost. Mikonos posećuju poznate ličnosti ali i studenti i porodice. Bilo da ste posetilac koji voli zabavu ili posetilac koji želi da istraži istoriju i tradiciju ostrva, Mikonos će sigurno zadovoljiti vaša očekivanja tokom letnjeg odmora

Šta posetiti tokom letovanja na Mikonosu

Glavni grad ostrva, Hora, nije izgrađen u obliku amfiteatra kao drugi kikladski gradovi, već se prostire na širokom području. To je jedan od najboljih primera kikladske arhitekture i veoma je privlačan za posetioce.

  • Prošetajte se uskim ulicama i doživite unikatne bele kuće sa živopisnim vratima i prozorskim okvirima, ljubičastim cvetovima Bugenvileje, skrivenim crkvama...
  • Alefkantra ili "Mala Venecija", oblast iz 18. veka, gde dominiraju dvorci velikih kapetana sa šarenim balkonima i stilskim prozorima, nudi kafee na vodi i pogled na čudne vetrenjače koje stoje na vrhu brda.
  • Ano Mera, tradicionalno naselje Mikonosa, smešteno oko istorijskog manastira Panaiia Tourliani.
  • Plaže: Mikonos je poznat po svojim danonoćnim žurkama na plažama kao što su Paradise i Super Paradise, dok su Ornos i Psarou omiljene plaže za porodice.

Vodeni sportovi: Mikonos, poznat kao "Ostrvo vetrova", je privlačna destinacija za surfere i mornare, sa velikim izborom plaža pogodnih za jedrenje na dasci.

Gastronomija: Uživajte u tradicionalnim grčkim tavernama koje nude sve od morskih plodova do lokalnih vina. Mikonosova kulinarska scena je bogata i raznovrsna, odlična za istinske gurmane.