PRAG 12.10.

Festival svetlosti u Pragu • Prevoz avionom na relaciji Beograd–Prag–Beograd •

Prag • AVIO putovanje •

Prag, osnovan u 9. veku nakon dolaska Slovena u Češku, nosi u sebi duboku i burnu istoriju. Tokom svojih jedanaest vekova postojanja, bio je prestonica carstava, kraljevina i republika, ostavljajući neizbrisiv trag na svakom koraku. Ovaj grad je osvanuo pod okriljem Svetog rimskog carstva, Kraljevine Bohemije, Republike Čehoslovačke i Republike Češke.

Bogatstvo Istorije

Prag je dostigao vrhunac svoje slave pod vladavinom Karla IV, koji je ostavio za sobom velelepna dela. Karlov most, gotička Katedrala Svetog Vida i osnivanje Karlovog univerziteta 1348. godine samo su neki od njegovih monumentalnih podviga. Grad je nazivan "gospodar Češke" i "majka svih gradova", a Karlo IV ga je nazvao "zlatni grad". Od XIX veka, ovaj grad poznat je kao "grad stotine tornjeva", obzirom da u njemu dominira više od pet stotina tornjeva.

Unesko Svetska Baština

Prag nije samo grad s bogatom prošlošću; njegovo istorijsko jezgro je deo UNESCO svetske baštine. Popločane ulice stvaraju autentično iskustvo, privlačeći čak i one koji nisu skloni dugim šetnjama.Grad Telč se nalazi na listi svetske kulturne baštine. Obilazak pešice sa vodičem renesansnog trga iz 16 veka sa fontanama, jezuitskom gimnazijom, crkvama, zvonikom.

Plan putovanja u Prag 

Dan 1: Upoznajte Prag:

Na prvom danu, vaša avantura počinje panoramskim razgledanjem grada sa lokalnim vodičem. Posetićete Hradčanski trg, dom prelepih palata poput Swarcenberg, Toskanske, Martinicki i drugih. Očekuje vas obilazak praškog dvorca, rezidencije češkog predsednika, kao i Katedrale Svetog Vida. Šetnja će vas voditi kroz zlatni portal, kraljevsku palatu, baziliku sv. Đorđa, Lobkovičku palatu i mnoge druge znamenitosti. Ne zaboravite posetiti Karlov most i astronomski sat Orloj. Dan završava smeštajem u hotelu i slobodnim popodnevom.

Dan 2: Karlštajn i Povratak U Prošlost:

Na drugom danu, imate slobodno vreme za individualne aktivnosti ili možete izabrati fakultativno razgledanje zamka Karlštajn u pratnji lokalnog vodiča. Ovaj gotički zamak, podignut u 14. veku od strane Karla IV, očuvan je i danas. Povratak u Prag donosi vam slobodno vreme za istraživanje.

Dan 3: Karlovi Vari - Lekoviti Izvori i Istorija:

Treći dan donosi mogućnost da istražite Karlove Vari, čuvenu banju s lekovitim izvorima termalne vode. Ovde ćete moći da uživate u termalnim izvorima, divite se grand hotelu Pupp, razgledate crkvu Sv. Marije Magdalene i posetite čuvenu fabriku stakla "Moser". Povratak u Prag sviće vam slobodno veče.

Dan 4: Oproštaj Od Praga:

Poslednji dan u Pragu ostavlja vam slobodno vreme do transfera. Nakon što se oprostite od ovog prelepog grada, avion vas čeka za povratak kući. 


telplava.png
Pozovite nas