Majorka (Mallorca) • leto 2024

Majorka, biser Baleara, najveće ostrvo Španije, poznato je po svojoj nestvarnoj lepoti prirode, predivnim uvalama na istoku i egzotičnim plažama na jugu i severu. Ovo ostrvo nudi kombinaciju kristalno bistrog mora, prelepih peščanih plaža, skrivenih laguna, bujnih borovih šuma, palmi i impresivnih planinskih venaca, sve na jednom mestu.

Glavni grad Palma

Glavni grad Palma će vas očarati svojom arhitekturom i živahnošću. Uživajte u panorami gotičke katedrale La Seu i prošetajte kroz najznačajnije delove grada. Obavezno posetite Valldemosu i šarmantnu luku Sóller, gde veliki broj jahti usidrenih u marinama svedoči o popularnosti Majorke među svetskim trendseterima.

Nepregledne plaže i skrivene uvale Majorke

  • Plaže i uvala: Majorka je poznata po svojim izvrsno uređenim plažama koje se prostiru duž obale duge 554 km. Od istočnih uvala poznatih kao "Calas", do veličanstvenih plaža na jugu i severu, svaka lokacija nudi jedinstven doživljaj. Izdvojamo Cala Esmeralda, Cala Sa Nau, i Cala Murada kao must-see destinacije.
  • Kulturna iskustva: Pored sunčanja i plivanja, Majorka nudi bogat kulturni život. Posetite brojne galerije, muzeje i učestvujte u lokalnim festivalima koji prikazuju bogatu istoriju i tradiciju ovog prelepog ostrva.
  • Gastronomska ponuda: Probajte lokalne specijalitete u brojnim restoranima i tavernama. Kuhinja Majorke je  snažno utemeljena u mediteranskim tradicijama, nudi sve od sveže ulovljene ribe do tradicionalnih španskih tapasa. 

Last minute Majorka

Prilika za povoljnije letovanje na Majorci je svakako "uhvatiti" last minute ponudu. Međutim, s obzirom na to da je Majorka veoma popularna destinacija, retke su prilike da su dostupni arnažmani u last minute ponudama, tako da ohrabrujemo putnike da ne čekaju, već da što pre obezbede svoj smeštaj na Majorci.

Bez obzira da li tražite opuštajući odmor na plaži ili aktivno istraživanje kulturnih znamenitosti, Majorka nudi idealnu kombinaciju za svakog posetioca. Letovanje na Majorci će sigurno biti iskustvo koje ćete dugo pamtiti.