Putovanje na Zanzibar

Zanzibar - ostrvska zemlja smeštena u Indijskom okeanu i nalazi se 35 km od afričke - tanzanijske obale. Sastoji se od nekoliko ostrva od koji su najveća Pemba i Unguja. Glavni grad se nalazi na Unguji, koja se deli na 3 oblasti: sever, jug i grad Zanzibar.

U samom gradu nalazi se Stone town koji je građen u osnovi svahili arhitekture ali i pod persijskim, indijskim i evropskim uticajem. Zbog svoje lepote i kulturno istorijske vrednosti od 2000. godine je pod zaštitom Uneska.

Kao autonomna pokrajina Tanzanije, dobro je povezan sa glavnim gradom Dar Es Salamom koji je udaljen 2h vožnje trajektom.

Klima je tropska, a prosečna godišnja temperatura 26 stepeni. Zvanični jezici su svahili i engleski, a valuta tanzanijski šiling.

Kako je Zanzibar država koja je poslednjih decenija počela da se razvija, smeštajni kapaciteti su novijih datuma a priroda još uvek očuvana u svojoj lepoti. Čisto i toplo more, prelepe peščane plaže i mnogo zelenila čini Zanzibar rajskom destinacijom za odmor.

Januar i februar čine “kratku sušnu sezonu”, dok je “duga sušna sezona” od juna do oktobra. April i maj su meseci sa najvišom temperaturom i sa najviše padavina.

Pogledajte i ostale ponude za daleka individualna putovanja.