Jordan je neotkriveni dragulj Bliskog istoka, zemlja koja oduševljava svojom bogatom istorijom, kulturom i spektakularnim pejzažima. Ovo područje, koje obuhvata prelepe planine, pustinje, kanjone i rijeke, ima neke od najimpresivnijih istorijskih nalazišta na svetu.

Na primer, Petra, jedno od "Novih svetskih čuda" koje predstavlja antički grad isklesan u stenama, kao i mesto krštenja Isusa Hrista u reci Jordan i drevni grad Jerash, svedoče o bogatoj istoriji i kulturnoj raznolikosti ove zemlje.

Jordan: Nezaboravno iskustvo kulture, prirode i avanture

Osim kulturnih spomenika, Jordan nudi i nezaboravne avanture u pustinjskim prostranstvima Vadi Rum, jednoj od najpoznatijih pustinjskih pejzaža na svetu, planinskom rezervatu Dana, prirodnom rezervatu Ajloun, ili čarobnom pejzažu pustinje Wadi Mujib, jednom od najvećih i najlepših prirodnih rezervata u Jordanu.

Uz to, Jordan je dom Mrtvog mora, najniže tačke na Zemlji, koja nudi neverovatno iskustvo plutanja u slanoj vodi i uživanja u blagodetima minerala koji se nalaze u vodi i blatu.

Gastronomija Jordana

Kuhinja Jordanaca se sastoji od mnogih mediteranskih i bliskoistočnih specijaliteta, uključujući humus, falafel, tabbouleh, kebab, kao i neke lokalne poslastice poput slatkih kolača baklava, kanafa i drugih.

Ako želite da se osvežite, morate probati kafu sa začinima, poznatu kao kahva arabiyya, koja se služi u malim šoljicama i uživa se u društvu prijatelja i porodice.

Gostropimstvo Jordana

Jordan je poznat po gostoprimljivosti i prijateljskom odnosu prema posetiocima, a kultura Jordanaca je duboko ukorenjena u islamskoj tradiciji, ali zemlja takođe ima veliku istoriju hrišćanstva i jevrejske zajednice.

Jordan nudi bezbroj mogućnosti za istraživanje, opuštanje i avanturu, koje će zasigurno učiniti vaše putovanje nezaboravnim iskustvom.

Dakle, ako ste avanturista, istoričar, ljubitelj prirode ili želite jednostavno da se opustite, Jordan ima za svakoga po nešto!