Letovanje u Kemeru

Zamislite destinaciju koja nudi idealan spoj plaže, kulture i prirode — Kemer je upravo to. Smešten na zapadnoj obali Antalijskog zaliva, ovaj grad je savršen beg od svakodnevnice uz obilje sunca i čistog mora.

Prirodne lepote Kemera

Kemer se nalazi na zapadnoj obali Antalijskog zaliva, udaljen je 42 km od Antalije i okružen najlepšom prirodom u regionu. Ponosi se dugom plažom koja nosi oznaku „plava zastava“ za čistoću vode, marinom i bazarom sa mnogo prodavnica. Najveći broj ronilačkih centara u regionu nalazi se baš u ovom mestu.

Na putu od Antalije do Kemera posetioci će se susresti sa Taurus planinom sa jedne, i tirkizno plavim morem, sa druge strane. Cela obala Kemera poseduje Plavu zastavicu i duga je oko 52km gde se konstantno smenjuju nijanse zelenih četinara, plavetnilo mora i mnoštvo manjih i većih zaliva što sve ovo Kmer čini savršenom destinacijom za vaše letovanje. Destinacija je pogodna za razvoj jahting turizma i brodskih turističkih tura što se tiče priobalja, dok se na planini turisti mogu oprobati u džip safariju, dugim šetnjama ili trčanju.

Aktivnosti i atrakcije u Kemeru

Zbog neposredne blizine planine, klima je znatno prijatnija i svežija. Zimske temperature su oko 10°C, a letnje prosečne oko 28°C i predstavlja idealno mesto za ribolov, plovidbe brodićima, šoping i vaš savršen odmor u Turskoj.

Kemer karakteriše razređena obala, šljunkovite i kamenite plaže što utiče na to da nosi epitet destinacije sa najlepšim morem tzv. Turquase boje, odnosno tursko plavetnilo. Na celoj obali postoji samo jedna peščana plaža, Moonlight beach, gde se vrlo često mogu videti careta kornjače jer na njoj polažu svoja jaja zbog izuzetne lepote i netaknute prirode.

Kulturna baština i festivali

Ono što bi svakako trebalo posetiti jeste Demre Mira Kekova, gradić u kome po legendi radio i živeo sv. Nikola, a danas se na tom mestu nalazi muzej sagrađen na zidinama nekadašnje crkve sv. Nikola. Tokom letnjih meseci održava se karneval muzike i šarenih kostima, lokalnih i internacionalnih izvođača, trke jahti, karneval pomorandži.

Zanimljiva činjenica je da se na samo par kilometara od centra Kemera nalaze plantaže gde se uzgajaju najbolje pomorandže na svetu. Last minute polasci