Kemer • Turska letovanje 2020 • First minute •

Kemer se nalazi na zapadnoj obali Antalijskog zaliva, udaljen je 42 km od Antalije i okružen najlepšom prirodom u regionu. Ponosi se dugom plažom koja nosi oznaku „plava zastava“ za cistocu vode, marinom i bazarom sa mnogo prodavnica. Najveci broj ronilačkih centara u regionu nalazi se baš u ovom mestu.

Letovanje u Kemeru

Na putu od Antalije do Kemera posetioci će se susresti sa Taurus planinom sa jedne, i tirkizno plavim morem, sa druge strane. Cela obala Kemera poseduje Plavu zastavicu i duga je oko 52km gde se konstantno smenjuju nijanse zelenih četinara, plavetnilo mora i mnoštvo manjih i većih zaliva. Destinacija je pogodna za razvoj jahting turizma i brodskih turističkih tura što se tice priobalja, dok se na planini turisti mogu oprobati u džip safariju, dugim šetnjama ili trčanju.

Zbog neposredne blizine planine, klima je znatno prijatnija i svežija. Zimske temperature su oko 10°C, a letnje prosecne oko 28°C i predstavlja idealno mesto za ribolov, plovidbe brodićima, šoping i savršen odmor.

Kemer karakteriše razređena obala, šljunkovite i kamenite plaže što utiče na to da nosi epitet destinacije sa najlepšim morem tzv. Turquase boje, odnosno tursko plavetnilo. Na celoj obali postoji samo jedna pešcana plaza, Moonlight beach, gde se vrlo često mogu videti careta kornjace jer na njoj polažu svoja jaja zbog izuzetne lepote i netaknute prirode.

Ono što bi svakako trebalo posetiti jeste Demre Mira Kekova, gradić u kome po legendi radio i ziveo sv. Nikola, a danas se na tom mestu nalazi muzej sagrađen na zidinama nekadašnje crkve sv. Nikola.  Tokom letnjih meseci održava se karneval muzike i šarenih kostima, lokalnih i internacionalnih izvođača, trke jahti, karneval pomorandži.

Zanimljiva činjenica je da se na samo par kilometara od centra Kemera nalaze plantaže gde se uzgajaju najbolje pomorandže na svetu.


telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele

Kemer-Pasha`s Princess
10% Popust

Pasha`s Princess

Turska/Antalija/Kemer

All inclusive

BEACH
Kemer-Crystal De Luxe Resort & Spa
14% Popust

Crystal De Luxe Resort & Spa

Turska/Antalija/Kemer

ULTIMATE ALL INCLUSIVE

CITY
Kemer-Crystal Aura Beach Resort & Spa
14% Popust

Crystal Aura Beach Resort & Spa

Turska/Antalija/Kemer

ULTIMATE ALL INCLUSIVE

BEACH
Kemer-Crystal Flora Beach Resort
14% Popust

Crystal Flora Beach Resort

Turska/Antalija/Kemer

ULTIMATE ALL INCLUSIVE