World Hotels

Kemer - Turska letovanje 2017

Kemer se nalazi na zapadnoj obali Antalijskog zaliva, udaljen je 42 km od Antalije i okružen najlepšom prirodom u regionu. Ponosi se dugom plažom koja nosi oznaku „plava zastava“ za cistocu vode, marinom i bazarom sa mnogo prodavnica. Najveci broj ronilackih centara u regionu nalazi se baš u ovom mestu.
Na putu od Antalije do Kemera posetioci ce se susresti sa Taurus planinom sa jedne, i tirkizno plavim morem, sa druge strane. Cela obala Kemera poseduje Plavu zastavicu i duga je oko 52km gde se konstantno smenjuju nijanse zelenih cetinara, plavetnilo mora i mnoštvo manjih i vecih zaliva. Destinacija je pogodna za razvoj jahting turizma i brodskih turistickih tura što se tice priobalja, dok se na planini turisti mogu oprobati u dzip safariju, dugim šetnjama ili trcanju.
Zbog neposredne blizine planine, klima je znatno prijatnija i svezija. Zimske temperature su oko 10°C, a letnje prosecne oko 28°C i predstavlja idealno mesto za ribolov, plovidbe brodicima, šoping i savršen odmor.
Kemer karakteriše razredena obala, šljunkovite i kamenite plaze što utice na to da nosi epitet destinacije sa najlepšim morem tzv. Turquase boje, odnosno tursko plavetnilo. Na celoj obali postoji samo jedna pešcana plaza, Moonlight beach, gde se vrlo cesto mogu videti careta kornjace jer na njoj polazu svoja jaja zbog izuzetne lepote i netaknute prirode.
Ono što bi svakako trebalo posetiti jeste Demre Mira Kekova, gradic u koje me po legendi radio i ziveo sv. Nikola, a danas se na tom mestu nalazi muzej sagraden na zidinama nekadašnje crkve sv. Nikola. Pored toga tokom letnjih meseci odrzava se karneval muzike i šarenih kostima, lokalnih i internacionalnih izvodaca, trke jahti, karneval pomorandzi.
Zanimljiva cinjenica je da se na samo par kilometara od centra Kemera nalaze plantaze gde se uzgajaju najbolje pomorandze na svetu.

telplava.png
Pozovite nas

najprodavaniji hoteli i apartmani Pogledaj sve hotele

Kemer-Limak Limra
12% Popust

Limak Limra

Turska/Antalija/Kemer

Ultra all inclusive

2 DECE GRATIS

Rixos Beldibi hotel

Turska/Antalija/Kemer

All inclusive +

BEACH
Kemer-Pine House
6% Popust

Pine House

Turska/Antalija/Kemer

All inclusive

ALL INCLUSIVE

Camyuva Beach

Turska/Antalija/Kemer

All inclusive

FAMILY