Nica sa okolnim oblastima na jugu Francuske, predstavlja grad na vrhu prioriteta za posetu mnogih turista! Ukoliko ste se prepoznali u ovoj rečenici, dodaćemo samo da su čak i engleski aristokrati, Nicu doživljavali sa oduševljenem i uvek joj se rado vraćali. Nica je uvek pravi izbor za vaš odmor ne samo zbog prelepe Azurne obale, već zbog i kulturnog dobra kojim je ova regija bogata, a tu su i nezaboravni vinogradi.

Letovanje u Nici

Nica je glavni grad Francuske rivijere, gde ne postoji nedostatak javnih i privatnih plaža koje možete odabrati. Castel Plague je najlepša plaža u celoj regiji. Krasi je blistavi beli pesak, kristalno palvo more. Colline du Chateau je najpopularnija stvar u Nici. Podiže se na 92 metra nadmorske visine što je i ujedno naviša tačka nadmorske visine u gradu. Tokom leta, Nica je prepoznatljiva po prelepim vrtovima.

Parc du Mont Boron

Ukoliko želite malo aktivnije da provedete letovanje u Nici, predlažemo vam da posetite istočni deo grada - Parc du Mont Boron. Pored mnogobrojnih pešačkih staza, tu je i vrh Mont Boron sa kojeg možete uživati u prelepim pogledima.