Tunis 2020 • Direktan čarter let

Tunis je država u Severnoj Africi sa istoimenim glavnim gradom. Granici se sa Alžirom na zapadu i Libijom na jugoistoku, ostatak države je ogranicen Sredozemnim morem.
Njen geografski položaj je jako povoljan, sa izlazom na Sredozemno more i sa ne tako velikom površinom pustinje. Tunis je vecinom planinska zemlja, sa ne baš raznovrsnom vegetacijom. Takode, skoro da nema reka i jezera (ako se ne racunaju slana jezera-šotovi).
Glavni grad Tunisa je Tunis, a ostali veci gredovi su Sfax, Kairouan, Monastir, Sousse, Jafa. Tunis ima oko 10 miliona stanovnika, oko 2 miliona živi u gradu Tunisu. Stanovništvo Tunisa cine oko 99% muslimana, ostalo su hrišcani. Kairouan je sveti grad za mnoge muslimane i mnogi muslimani suniti ga smatraju cetvrtim najsvetijim gradom za Islam, posle Meke, Medine i Jerusalima, i najsvetijim gradom Magreba.
Danas znacajna turisticka destinacija, Tunis može da se pohvali sa oko 6 miliona turista godišnje koji posecuju poznata letovališta – Hammamet, Sousse, Port El Kantaoui, Ðerba, Monastir, Mahdi, Sidi Bou Said.

telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele

Mahdia-Nour Palace Resort & Thalasso
13% Popust

Nour Palace Resort & Thalasso

Tunis/Tunis-/Mahdia

All inclusive

BEACH
Mahdia-Mahdia Palace & Thalasso
13% Popust

Mahdia Palace & Thalasso

Tunis/Tunis-/Mahdia

All inclusive

BEACH
Sus-Marabout
4% Popust

Marabout

Tunis/Tunis-/Sus

All inclusive

BEACH
Monastir-Vincci Rosa Beach & Thalasso
12% Popust

Vincci Rosa Beach & Thalasso

Tunis/Tunis-/Monastir

All inclusive

BEACH