Tunis 2024 • Letovi iz Beograda i Banja Luke

Vraćamo se oazi vrhunskog odmora i avanture. Zemlja prebogate istorije i kontrasta čeka da vas ponovo oduševi!

Dobro vam je poznata jedna od najposećenijih destinacija Mediterana, nepravedno osuđena na nešto dužu pauzu. Sada se vraća u visokom sjaju sa novim hotelima i dobro poznatom kvalitetnom uslugom i preljubaznim ugostiteljima. Od prelepe obale preko uzburkane istorije, prirodnih lepota do uzbudljive pustinje.

Uživajte ponovo u mirisu jasmina, odmarajte na lepim peskovitim plažama – a ukoliko svom odmoru želite da dodate i notu avanture – Tunis će vam ostati u najlepšem sećanju.

TUNIS 2024

Iskoristite FIRST MINUTE POPUSTE! Hamamet • Jasmin Hamamet • Sus • Port El Kantui • Monastir • Mahdia

• Polasci na 7, 10, 11 ili 14 noći
• Rizort hoteli
• Sadržaji za decu

Iskoristite aktuelne popuste i ponude i uvek budite na korak od novog putovanja sa Filipom!

Letovanje u Tunisu • avionski prevoz

Tunis je država u Severnoj Africi sa istoimenim glavnim gradom. Granici se sa Alžirom na zapadu i Libijom na jugoistoku, ostatak države je ogranicen Sredozemnim morem.

Njen geografski položaj je jako povoljan, sa izlazom na Sredozemno more i sa ne tako velikom površinom pustinje. Tunis je većinom planinska zemlja, sa ne baš raznovrsnom vegetacijom. Takođe, skoro da nema reka i jezera (ako se ne računaju slana jezera-šotovi).

Glavni grad Tunisa je Tunis, a ostali veći gredovi su Sfax, Kairouan, Monastir, Sousse, Jafa.

Tunis ima oko 10 miliona stanovnika, oko 2 miliona živi u gradu Tunisu. Stanovništvo Tunisa čine oko 99% muslimana, ostalo su hrišćani. Kairouan (Keruan) je četvrti sveti grad po značaju u muslimanskom svetu posle Meke, Medine i Jerusalima , mada ga smatraju i najsvetijim gradom Magreba.

Danas značajna turistička destinacija, Tunis,  može da se pohvali sa oko 6 miliona turista godišnje koji posećuju poznata letovališta – Hammamet, Sousse, Port El Kantaoui, Ðerba, Monastir, Mahdia, Sidi Bou Said..

Leto je stiglo, istražite našu široku ponudu za letovanje! 

Viza za Tunis 

Državljanima Srbije potrebna je viza za ulazak u Tunis. Plaćanje prilikom sletanja na aerodrom Monastir lokalnom partneru pre prolaska policijske i carinske kontrole i ulaska u Tunis!

Putnici moraju imati spremno tačno 20 EUR po pasošu za viza nalepnicu (viza i usluga viziranja na aerodromu) koju dobijaju od lokalnog partnera pre dolaska na policijski ulazni kontrolni punkt i jedan primerak hotelskog  vaučera koji dobijaju na mail koji su ostavili prilikom prijave za putovanje od agencije (obavezno je imati odštampan vaučer u papirnoj formi prilikom granične i carinske kontrole).

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Troškovi propuštenih letova, usluge u hotelu i svih drugih ugovorenih, uplaćenih a neiskorićenih usluga nastalih usled nemanja vize smatraće odustankom na dan putovanja. Za individualna putovanja zahtev za vizu se podnosi u ambasadi Tunisa u Beogradu ili u ambasadi Tunisa u zemlji prebivališta. 

Izleti u Tunisu

SAHARA

Doživite pustinju sa kulisa za Ratove zvezda. Pored Sahare koja pruža neverovatno iskustvo posetićete El Jem, veliko slano jezero Chott El Jerid, jahaćete kamile, ići na jeep safari, posetiti oazu sa pola miliona stabala palmi i posetiti Kairouan, četvrti sveti grad po značaju u muslimanskom svetu.

TUNIS – KARTAGINA – SIDI BOU SAID

Poseta prestonici, Tunisu, obilazak muzeja Bardo, čuvenom po zbirci mozaika, obilazak centra grada i medine, odlazak do Kartagine, poseta čuvenim rimskim termama. Zatim obilazak plavo-belog sela Sidi Bou Said, gradića umetnika i pisaca.

Ovde pogledajte detaljan opis izleta u Tunisu.


telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele

Port El Kantaui-BARCELO CONCORDE GREEN PARK PALACE
10% Popust

BARCELO CONCORDE GREEN PARK PALACE

Tunis/Tunis-/Port El Kantaui

All inclusive

BEACH
Jasmin Hamamet-Occidental Concorde Marco Polo
5% Popust

Occidental Concorde Marco Polo

Tunis/Tunis-/Jasmin Hamamet

All inclusive

BEACH
Mahdia-MAHDIA PALACE & THALASSO
13% Popust

MAHDIA PALACE & THALASSO

Tunis/Tunis-/Mahdia

All inclusive

BEACH
Mahdia-NOUR PALACE RESORT & THALASSO
13% Popust

NOUR PALACE RESORT & THALASSO

Tunis/Tunis-/Mahdia

All inclusive

BEACH