Malta - Leto 2016

Malta...
Republika Malta je mala i gusto naseljena ostvrska zemlja koju sacinjava arhipelag u Sredozemnom moru. Arhipelag cine tri ostrva: Malta, Gozo i Komino i zauzimaju ukupnu površinu od oko 316 kvadratnih kilometara. Nalazi se južno od Sicilije, istocno od Tunisa i severno od Libije, pa tako geografski pripada severnoj Africi, ali politicki pripada Evropi. Glavni grad je Valeta.
Malta se nalazi se južno od Sicilije, istocno od Tunisa i severno od Libije, pa tako geografski pripada severnoj Africi, ali politicki pripada Evropi. Glavni grad je Valeta.
Ovo je pretežno brdovito ostrvo. Klima je sredozemna sa vrlo blagom zimom. Zbog specificnog geografskog položaja, malteška kultura je spoj mnogih kultura koje su tokom vekova bile u dodiru s Malteškim ostrvima. To su uglavnom okolne mediteranske ili kulture zemalja koje su vladale Maltom pre sticanja nezavisnosti.
Malteška ostrva su veliki muzej na otvorenom, jer se 7000 godina njihove istorije na koju su trag ostavile Fenicani, Romani, Arapi, Malteški vitezovi i Britanci, mogu videti i danas. Tokom vekova , obale ostrva pretvorila su se u utvrdenja vitezova i Britanske mornarice, ili su na njima nikli mali ribarski gradici i luke koji i danas žive u skladu sa prelepom prirodom ovog mediteranskog bisera.
Bez obzira sta ocekujete od svog odmora, mogucnosti ovog ostrva su neogranicene. Za ljubitelje umetnosti tu su brojni muzeji i galerije, za sportiste organizuju se brojni sportovi na vodi. Uživacete u gastronomiji ovog mediteranskog ostrva, prirodnim lepotama kao što su pecine, nezaboravnom šopingu ili jednostavno šetajuci uvece promenadom u Slimi i Budibi.
Nadamo se da ce vam ovo leto 2015. godine na Malti, biti upravo onakvo letovanje i odmor kakav ste sanjali.

najprodavaniji hoteli i apartmani Pogledaj sve hotele

Sliema-115 THE STRAND
%10 Popust

115 THE STRAND

Malta/Malta-/Sliema

Noćenje sa doručkom

ECONOMY
Sliema-PLAZA & PLAZA REGENCY
%10 Popust

PLAZA & PLAZA REGENCY

Malta/Malta-/Sliema

Noćenje sa doručkom

PARADISE BAY

Malta/Malta-/Meliha

Noćenje sa doručkom

RAMLA BAY RESORT

Malta/Malta-/Meliha

Noćenje sa doručkom