Letovanje na Halkidikiju

Halkidiki, poznat kao "zemlja tri prsta", pruža izuzetan spoj plavetnila Egejskog mora i zelenila mediteranske vegetacije. Ovo ostrvo nudi idealan odmor za porodice, parove i avanturiste zahvaljujući svojim brojnim plažama, bogatoj istoriji i savremenim turističkim sadržajima.

Naša ponuda uključuje povoljan apartmanski smeštaj kao i mogućnost organizovanog autobuskog paket aranžmana uz pomenuti tip smeštaja. Pored toga, nudimo i širok izbor hotela od 3 do 5 zvezdica koji će zadovoljiti sve vaše potrebe za udobnošću i kvalitetom koje su vama bitne za savršeno letovanje u Grčkoj.

Plaže koje morate posetiti na Halkidikiju

Halkidiki je dom nekih od najlepših plaža u Grčkoj, mnoge od kojih su nagrađene Plavom zastavicom za čistoću i bezbednost:

  • Kasandra: Sani Beach, sa svojim finim peskom i kristalno čistom vodom, idealno je mesto za porodični odmor.
  • Sitonija: Plaža Kalamitsi, poznata po svojoj neobičnoj lepoti i mirnom okruženju.
  • Atos: Plaža Ouranoupolis, gde se možete prepustiti opuštanju s pogledom na treći prst Halkidikija, sveti Atos.

Šarmantna mesta Halkidikija

Halkidiki nudi raznovrsna mesta koja zadovoljavaju svačiji ukus, od živahnih turističkih centara do mirnih povučenih sela:

  • Kasandra: Poznata po svojim živahnim turističkim mestima poput Haniotija i Pefkohorija, gde noćni život i zabava nikada ne prestaju.
  • Sitonija: Nikiti i Neos Marmaras nude odlične opcije za smeštaj i uživanje u lokalnoj kulturi i gastronomiji.
  • Atos: Uranopolis, kapija ka Svetoj gori, idealna je destinacija za one koji traže duhovno osveženje ili jednostavno žele uživati u nešto mirnijem odmoru.

 Svako od ovih mesta nudi jedinstven doživljaj i priliku da istražite lokalnu kulturu, tradicionalnu kuhinju i gostoprimstvo koje Grčka nudi.

Istorija i kultura Halkidikija

Halkidiki nije samo poznat po svojim plažama, već i po bogatoj istoriji koja seže daleko u prošlost. Ostrvo je bilo naseljeno još u praistorijsko doba, a tokom vekova bilo je pod uticajem mnogih civilizacija od kojih svaka ostavila svoj trag.

Posebno značajne su ostavštine antičkog perioda, uključujući ruševine drevne Olinthosa i Stagire, rodnog mesta filozofa Aristotela. Halkidiki takođe čuva tragove ranohrišćanskog perioda, s brojnim bazilikama i rano-hrišćanskim umetničkim delima koji privlače ljubitelje istorije i arheologije.

Pored istorijskih znamenitosti, Halkidiki je poznat po svojim festivalima i kulturnim događajima koji se održavaju tokom leta, pružajući posetiocima jedinstven uvid u lokalnu kulturu i tradiciju.

Gastronomija Halkidikija

 Gastronomija Halkidikija je prava poslastica za sve gurmane. Tradicionalna jela poput morskih plodova, grčke salate sa lokalnim maslinovim uljem i svežim sirevima, dočaravaju pravi ukus Grčke. Ne propustite da probate lokalna vina, koja su visoko cenjena među somalijerima.

Za više informacija o smeštaju i rezervacijama, kao i za detalje o paket aranžmanima sa autobuskim prevozom, molimo vas da koristite našu pretragu sa početne strane sajta ili nas kontaktirate direktno. Mi smo ovde da vam pomognemo da isplanirate idealno letovanje koje će zadovoljiti sve vaše želje i potrebe.Halkidiki apartmani • autobuski prevoz


Halkidiki apartmani • sopstveni prevoz