Kipar leto 2021 • First minute!

Obaveštenje o ulasku na Kipar

Ulazak na Kipar je dozvoljen sa negativnim PSR testom ne starijim od 72 sata pre dolaska.

Putnik mora da popuni on-line CYPRUS FLIGHT PASS 24h pred polazak. Link je: https://cyprusflightpass.gov.cy/

Letovanje na Kipru

Kipar je ostrvska država koja se nalazi u istočnom delu Sredozemnog mora. Ostrvo Kipar je dugo bilo raskršće između Evrope, Azije i Afrike, a još uvek su prisutni mnogi tragovi drevnih civilizacija - rimske, vizantijske i venecijanske.

Kipar je treće po veličini ostrvo na Mediteranu. Sredozmena mediteranska klima, čini Kipar jednom od najtoplijih ostrva, sa izuzetno velikim brojem sunčanim dana tokom cele godine. Ostrvo Kipar je podeljeno na Grčki i Turski deo od 1974. godine: Republike Kipar na jugu i Turske Republike Severni Kipar. Grčki deo ostrva sa dužinom obale od oko 240km i mestima kao što su Aya Napa, Limasol i Larnaka privlače posebnu pažnju turista. Kako je Kipar dugo bio Britanska kolonija vozi se levom stranom. Kipar je jedna od najposećenijih destinacija u Evropi tokom letnjih meseci.

Poreklo imena ima više tumačenja, od grčke reči za čempres - kyparissos, po drugom od grčke reči kanu - kypros, ili po latinskom nazivu za bakar - Cuprum (Cyprium) čiji su se rudnici nekada nalazili na Kipru.


telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele

Grand Resort

Kipar/Kipar-/Limasol

Noćenje sa doručkom

BEACH
Limasol-Park Beach
10% Popust

Park Beach

Kipar/Kipar-/Limasol

Noćenje sa doručkom

Larnaka-Lordos Beach
10% Popust

Lordos Beach

Kipar/Kipar-/Larnaka

Noćenje sa doručkom

Kapetanios

Kipar/Kipar-/Limasol

Polupansion

BEST BUY