Kipar je treće po veličini ostrvo na Mediteranu. Sredozmena mediteranska klima, čini Kipar jednom od najtoplijih ostrva, sa izuzetno velikim brojem sunčanim dana tokom cele godine. Ostrvo Kipar je podeljeno na Grčki i Turski deo od 1974. godine: Republike Kipar na jugu i Turske Republike Severni Kipar. Grčki deo ostrva sa dužinom obale od oko 240km i mestima kao što su Aya Napa, Limasol i Larnaka privlače posebnu pažnju turista. Kako je Kipar dugo bio Britanska kolonija vozi se levom stranom. Kipar je jedna od najposećenijih destinacija u Evropi tokom letnjih meseci.

Poreklo imena ima više tumačenja, od grčke reči za čempres - kyparissos, po drugom od grčke reči kanu - kypros, ili po latinskom nazivu za bakar - Cuprum (Cyprium) čiji su se rudnici nekada nalazili na Kipru.

Letovanje na Kipru

Sa posvećenošću prema vrhunskom kvalitetu i neodoljivim popustima, nudimo vam neverovatnu priliku da iskusite savršen odmor. Uživajte u udobnosti putovanja sa Air Serbia prevoznikom koja vam nudi dnevne letove u odlasku i povratku.

Hotel Nestor **** je vaš idealan domaćin, pružajući udobnost i pogodnosti koje će vaš boravak učiniti nezaboravnim.

Hotel Vassos Nissi Plage **** je savršen izbor za sve ljubitelje sunca i mora. Smešten uz plažu Nissi, ovaj hotel pruža neverojatno iskustvo odmora.

 Zaronite u raskoš i luksuz hotela Adams Beach ******, smeštenog na čarobnoj plaži Nissi.

Iskoristite naše last minute ponude za Kipar, rezervišite svoje mesto u ovim izdvojenim hotelima! 

 Iskoristite našu široku ponudu za letovanje avionom i uživajte u sunčanom odmoru!