Kipar letovanje 2018 » svakodnevni avio polasci

Kipar je ostrvska država koja se nalazi u istočnom delu Sredozemnog mora. Ostrvo Kipar je dugo bilo raskršće između Evrope, Azije i Afrike, a još uviek su prisutni mnogi tragovi drevnih civilizacija - rimske, vizantijske i venecijanske.

Letovanje na Kipru 2018 - svakodnevni avio polasci

Kipar je treće po veličini ostrvo na Mediteranu. Sredozmena mediteranska klima, čini Kipar jednom od najtoplijih ostrva, sa izuzetno velikim brojem sunčanim dana tokom cele godine. Ostrvo Kipar je podeljeno na Grčki i Turski deo od 1974. godine: Republike Kipar na jugu i Turske Republike Severni Kipar. Grčki deo ostrva sa dužinom obale od oko 240km i mestima kao što su Aya Napa, Limasol i Larnaka privlače posebnu pažnju turista. Kako je Kipar dugo bio Britanska kolonija vozi se levom stranom. Kipar je jedna od najposećenijih destinacija u Evropi tokom letnjih meseci.

Poreklo imena ima više tumačenja, od grčke reči za čempres - kyparissos, po drugom od grčke reči kanu - kypros, ili po latinskom nazivu za bakar - Cuprum (Cyprium) čiji su se rudnici nekada nalazili na Kipru.


telplava.png
Pozovite nas

najprodavaniji hoteli i apartmani Pogledaj sve hotele

Aja Napa-Nestor
18% Popust

Nestor

Kipar/Kipar-/Aja Napa

Noćenje sa doručkom

ALL INCLUSIVE
Limasol-Royal Apollonia Beach
7% Popust

Royal Apollonia Beach

Kipar/Kipar-/Limasol

Noćenje sa doručkom

BEACH
Aja Napa-Piere Anne Beach
15% Popust

Piere Anne Beach

Kipar/Kipar-/Aja Napa

Polupansion

Limasol-Grand Resort
7% Popust

Grand Resort

Kipar/Kipar-/Limasol

Noćenje sa doručkom

BEACH