Uslovi ulaska na Kipar

Uslovi ulaska na Kipar

Prema aktuelnim uslovima državljani Republike Srbije na Kipar ulaze: uz potvrdu o vakcinaciji (sve koje priznaje Evropska komisija - Fajzer, Moderna, Astra Zeneka, Sputnik V) i popunjen elektronski obrazac. Ili uz negativan PCR test - a u tom slučaju radi se i 2. PCR test po sletanju na Kipar.

Detaljnije

Kipar leto 2021 • First minute!

Letovanje na Kipru

Kipar je treće po veličini ostrvo na Mediteranu. Sredozmena mediteranska klima, čini Kipar jednom od najtoplijih ostrva, sa izuzetno velikim brojem sunčanim dana tokom cele godine. Ostrvo Kipar je podeljeno na Grčki i Turski deo od 1974. godine: Republike Kipar na jugu i Turske Republike Severni Kipar. Grčki deo ostrva sa dužinom obale od oko 240km i mestima kao što su Aya Napa, Limasol i Larnaka privlače posebnu pažnju turista. Kako je Kipar dugo bio Britanska kolonija vozi se levom stranom. Kipar je jedna od najposećenijih destinacija u Evropi tokom letnjih meseci.

Poreklo imena ima više tumačenja, od grčke reči za čempres - kyparissos, po drugom od grčke reči kanu - kypros, ili po latinskom nazivu za bakar - Cuprum (Cyprium) čiji su se rudnici nekada nalazili na Kipru.


telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele

Grand Resort

Kipar/Kipar-/Limasol

Noćenje sa doručkom

BEACH

Park Beach

Kipar/Kipar-/Limasol

Noćenje sa doručkom

Vassos Nissi Plage

Kipar/Kipar-/Aja Napa

Noćenje sa doručkom

BEACH

Limanaki Beach

Kipar/Kipar-/Aja Napa

Noćenje sa doručkom

BEACH