World Hotels

Alanja - Turska Letovanje 2017

Alanja...

...grad sa mnogo razlicitih lica. Ovaj grad, smešten u istocnom delu turske obale, odlikuju veoma izraženi kontrasti. Duge pešcane plaže i hladne planinske reke, drevne ruševine iz rimskog doba i moderni hoteli, Orijent i Evropa na jednom mestu. Neki Alanju zovu „Majorka turske obale“. Ako se sagledaju brojne diskoteke, veliki broj pabova i restorana, ova tvrdnja izgleda kao apsolutna istina. Veliki broj spomenika od istorijskog znacaja, 26 km duga pešcana obala, prijatna atmosfera i izvanredan nocni život, su bez pogovora odrednice koje Alanju svrstavaju medu jednu od turisticki najatraktivnijih destinacija.
Sa preko 300 suncanih dana godišnje karakterišu je visoke temperature i duge sezone koje traju od maja do novembra meseca. Savršena je kombinacija zelenila i dugih pešcanih plaža koje su zapravo i obeležje ovog turistickog centra. Sa jedne strane grada turisti se mogu upoznati sa istorijskim znamenitostima poput osmougaone Crvene kule (Kizil Kula), obicajima i gostoljubivošcu stanovništva, cuvenim turskim šopingom, gastronomskim specijalitetima i najboljim nocnim provodom u regiji. Posetiocima ce svakako pažnju privuci tradicionalne turske kafedžinice.
Izreka za tursku kafu, odnosno “Türk kahvesi” kaže: “Kafa bi trebalo biti tamna kao pakao, jaka kao smrt i slatka kao ljubav”, kakvu ce gosti imati cast da probaju i možda cuju neku šaljivu rec o buducnosti kako nalaže obicaj nakon popijene kafe.
Na drugoj, mirnijoj, strani grada nalaze se hotelski kompleksi duž zlatnih pešcanih plaža od kojih mnoge sa ponosom nose obeležje Plave zastavice. Najpoznatije su Kleopatrina i Kejkubat, odnosno Alanjina plaža.
Svakako jedno od omiljenih letovališta mladih turista zbog bogatog zabavnog sadržaja, mnoštva barova, kafica, restorana i nocnih klubova. Krajem maja i pocetkom juna Alanja postaje veoma posecen kulturni centar jer se u tom periodu održava Internacionalni festival turizma i umetnosti, dok je kraj septembra rezervisan za džez festival na Kazil kuli.
Nadamo se da ce vam ovo leto 2015. godine u Alanji, biti upravo onakvo letovanje i odmor kakav ste sanjali.

najprodavaniji hoteli i apartmani Pogledaj sve hotele