Alanja - Turska Letovanje 2018

Letovanje u Alanji

Alanja (Alanya) je grad sa mnogo razlicitih lica. Grad Alanja smešten je u istocnom delu turske obale, odlikuju veoma izraženi kontrasti. Duge pešcane plaže i hladne planinske reke, drevne ruševine iz rimskog doba i moderni hoteli, Orijent i Evropa na jednom mestu. Neki Alanju zovu "Majorka turske obale".
Ako se sagledaju brojne diskoteke, veliki broj pabova i restorana, ova tvrdnja izgleda kao apsolutna istina. Veliki broj spomenika od istorijskog znacaja, 26 km duga pešcana obala, prijatna atmosfera i izvanredan nocni život, su bez pogovora odrednice koje Alanju svrstavaju medu jednu od turisticki najatraktivnijih destinacija.
Sa preko 300 suncanih dana godišnje, Alanju karakterišu visoke temperature i duge sezone koje traju od maja do novembra meseca. Savršena je kombinacija zelenila i dugih pešcanih plaža koje su zapravo i obeležje ovog turistickog centra. Sa jedne strane grada turisti se mogu upoznati sa istorijskim znamenitostima poput osmougaone Crvene kule (Kizil Kula), obicajima i gostoljubivošcu stanovništva, cuvenim turskim šopingom, gastronomskim specijalitetima i najboljim nocnim provodom u regiji.
Posetiocima Alanje će svakako pažnju privuci tradicionalne turske kafedžinice.
Izreka za tursku kafu, odnosno "Turk kahvesi" kaže: "Kafa bi trebalo biti tamna kao pakao, jaka kao smrt i slatka kao ljubav", kakvu ce gosti imati cast da probaju i možda cuju neku šaljivu rec o buducnosti kako nalaže obicaj nakon popijene kafe.
Na drugoj, mirnijoj, strani Alanje, nalaze se hotelski kompleksi duž zlatnih pešcanih plaža od kojih mnoge sa ponosom nose obeležje Plave zastavice. Najpoznatije su Kleopatrina i Kejkubat, odnosno Alanjina plaža.
Alanja je svakako jedno od omiljenih letovališta mladih turista zbog bogatog zabavnog sadržaja, mnoštva barova, kafica, restorana i noćnih klubova. Krajem maja i pocetkom juna Alanja postaje veoma posecen kulturni centar jer se u tom periodu održava Internacionalni festival turizma i umetnosti, dok je kraj septembra rezervisan za džez festival na Kazil kuli.


telplava.png
Pozovite nas

najprodavaniji hoteli i apartmani Pogledaj sve hotele

Alanja-Delphin Deluxe Resort
29% Popust

Delphin Deluxe Resort

Turska/Antalija/Alanja

Ultra all inclusive

BEACH
Alanja-Wien
12% Popust

Wien

Turska/Antalija/Alanja

Polupansion

BEACH
Alanja-Savk
12% Popust

Savk

Turska/Antalija/Alanja

Polupansion

BEACH
Alanja-Kleopatra Ada Beach
15% Popust

Kleopatra Ada Beach

Turska/Antalija/Alanja

All inclusive

BEACH