Švajcarska – alpska zemlja, nastala pre osam vekova slobodnom voljom građana, danas je jedna najstabilnijih i najbogatijih zemalja na svetu. Confoederatio Helvetica je službeno ime države na latinskom jeziku, koji se koristi za imenovanje zemlje kako bi se izbeglo favorizovanje jednog od četiri zvanična jezika (to su: francuski, italijanski, nemački i retroromanski).

Pogledajte našu celokupnu ponudu za putovanje u Evropske gradove 

 Švajcarska je savezna republika, i ima dugu i snažnu tradiciju političke i vojne neutralnosti. Ova činjenica je omogućila da bude domaćin mnogim međunarodnim organizacijama kao što su: Međunarodni olimpijski komitet, Svetska zdravstvena organizacija, FIFA, Svetska trgovinska organizacija. Veće za ljudska prava Ujedninjenih nacija, rodno mesto Crvenog krsta. Švajcarska je zemlja banaka, satova, sireva i čokolada... Izuzetne lepote Švajcarskih alpskih predela, uređeni turistički centri i gradovi privlače više od 7 miliona turista svake godine.
Kneževina Lihtenštajn – najmanja nezavisna država u Evropi posle Vatikana, Monaka i San Marina – smeštena je na samo 160 km², između Austrije i Švajcarske.


 VADUZ – CIRIH – LUCERN – BERN – LOZANA – ŽENEVA – EVIAN – MONTRE – LUGANO

 

Poseta Lihtenštajnu, jednoj od najmanjih, ali i finansijski najstabilnijih država Evrope koja leži u Alpima u dolini Rajne, između Austrije i Švajcarske.  Šetnja neobičnim glavnim gradom pored Katedrale i Muzeja, dok se u pozadini vidi dvorac – palata Šlos.
Cirih leži na obalama reka Limat i Šil i Ciriškog jezera. Preporučujemo pešačko razgledanje gradskog jezgra: Lindenhof, na vrhu brdašca, iznad reke Limat, koja ističe iz jezera, odakle se pruža divan pogled na katedralu i gradsku većnicu. Ne propustite i šetnju jednom od najelegantnijih i najskupljih trgovačkih ulica u Evropi, Banhofštrase sa mnogobrojnim buticima i luksuznim prodavnicama.
Jezero LUCERN je četvrto jezero po veličini u Švajcarskoj sa površinom od oko 144 km².  Opštinu Weggis karakteristična je po bogatoj suptropskoj vegetaciji palmi. Pri poseti Švajcarskoj, ne propustite i da obiđete tradicionalno selo Vitznau, polazište zupčane železnice i gradić Schwyz po kojem je Švajcarska dobila ime i gde je Forum švajcarske istorije gde posetioci mogu dobiti sliku o razvoju Švajcarske kao države.
Ovo područje je "srce Švajcarske", posebno kanton Uri vezano uz priču o Wilhelmu Tellu, švajcarskom nacionalnom junaku.U Altdorfu je moguće fotografisati se uz poznati Tellov spomenik.
Lucern leži u podnožju planina Pilatus i Titlis, visokih preko 3000 m. Pilatus je prema predanju bio poslednje boravište Pontija Pilata. Izdvajamo vožnju kejom pored jezera Četiri kantona, posetite i somenik „Umirući lav”, koji je podignut u čast pripadnika kraljevske garde, poginulih u Parizu 1792. braneći kralja Luja XIV u vreme Francuske revolucije. Preporučujemo i obilazak Kapelbruke i vodenog tornja koji su zaštitni znak Lucerna...

Anemas - ne propustite šetnju centralnim delom grada do Katedrale sv. Petra, uz Ženevsko jezero, najveće jezero u Švajcarskoj . Obiđite reformatorski zid, impozantni spomenik velikanima Reforme cvetnog sata, spomenik Helveciji... Organizovaćemo vožnju autobusom duž obale do evropskog sedišta UN, kompleksa Palate naroda, Muzeja Crvenog krsta i sedišta brojnih internacionalnih organizacija.
Poznata banja Evijan le Ben koje se nalazi na obali Ženevskog jezera na izvorima čuvene vode Evian – a koju su posećivale sve značajnije kraljevske porodice. Nezaobilazan je i Vevej - turistički biser na severnoj obali Ženevskog jezera, sedište svetski čuvene konditorske industrije “Nestle“. Uživajte šetnjom istorijskim centrom, do gradske kuće, kraj Muzeja fotoaparata i Muzeja hrane i statue Čarli Čaplina.