Letovanje na Krfu

Zahvaljujući bujnoj vegetaciji i povoljnoj klimi, Krf nosi epitet – zeleno ostrvo. Ostrvo Krf ima površinu od 590 kvadratnih kilometara, pripada Jonskom arhipelagu, a zapljuskuju ga vode Jadranskog i Jonskog mora, i nalazi se na najzapadnijoj tački Grčke, tačno na ulasku u Jadransko more.

Krf je ostrvo lepih plaža, lepe prirode, prelepog glavnog grada, prepoznatljive srdačnosti ugostitelja… ali svakako našim turistima blisko s obzirom na to koliko je tnačajna istorija između nas i Krfa – Krf je bilo „ostrvo spasa“ tokom I svetskog rata za srpsku vladu i vojsku.

Glavni grad ostrva KRF krase palate, tvrđave, pozorište u stilu italijanske renesanse, kao i muzeji sa vrednim eksponatima. što čini ovo ostrvo veoma popularnom za letnji odmor. Stari grad koji se nalazi između dve tvrđave ulepšavaju trgovi i fontane, i uske popločane ulice prepune taverni i barova. Takođe, nezaobilazan deo posete ostrvu čine mesta vezana za srpsku istoriju u vreme Prvog svetskog rata kada su vlada i vojska izmešteni na ovo ostrvo.

Krf avionom

Stari grad Krf je izuzetno lep, krasi ga starovremenske zgrade, od nedavno je stavljen pod zaštitu UNESCO-a. Ostrvo Krf nosi ime po kćerki rečnog boga Asopa, nimfi Kerkiri, koju je oteo bog mora Posejdon i zatočio na ostrvu. Kerkira je postala i zaštitnica ostrva. Zaštitnička uloga pripala je i Sv. Spiridonu čije se mošti čuvaju u istoimenoj crkvi u centru starog grada. Postoji još jedna pretpostavka za poreklo naziva, a ona je vezana za prevod na grčki - greben pun vrhova.

U gotovo svim turističkim mestima, a najviše u starom gradu u pešačkoj zoni, mogu se pronaći brojni predmeti izrađeni od maslinovog drveta kao i kozmetički preparati od maslinovog ulja. Možda niste znali da je Krf jedno od prvih grčkih ostrva otvoreno za turizam. Nalazi se na zapadu Jonskog mora – odakle je i činjenica da je ovo jedno od ostrva koje ćete pamtiti po odličnom kupanju. Od peskovitih uvala i impozantnih vidikovaca na zapadu ostrva, preko slatkih kamenih i šljunkovitih plaža na istoku severno od glavnog


Last minute polasci