Češme i Alačati

Češme, poznat kao bivša trgovačka luka, danas se ističe kao jedno od sve prestižnijih letovališta Turske, zahvaljujući svojoj netaknutoj prirodi i mešavini peščano-šljunkovitih plaža. Blizu ovog gradskog jezgra, posetioci mogu otkriti istorijske ostatke kao što su tvrđave izgrađene od vitezova sa Rodosa u 15. veku.

Plava laguna Oludeniz

Nedaleko od centra Češme, na samo 12 kilometara, leži Oludeniz, poznat kao Plava laguna, koja je često opisana kao najlepša plaža Mediterana. Sa svojim tirkiznim vodama, Oludeniz je pravi raj za ljubitelje prirode i aktivan odmor, uključujući plivanje, ronjenje i sunčanje na zlatnom pesku, tako da ne propustite da posetite ovu lagunu na vašem sledećem letovanju.

Alačati

Alačati, smešten samo 10 km od Češme, predstavlja mondensko odredište idealno za surfere i one koji žude za životom u harmoniji sa prirodom. Ova destinacija je poznata po konstantnom vetru koji privlači ljubitelje jedrenja na dasci i drugih vodenih sportova. 

Alačati očarava svojim starim kamenim kućama, uskim kaldrmisanim ulicama, vibrantnim noćnim životom, i boutique hotelima koji su često nagrađivani na evropskom nivou. Ne propustite posetiti lokalne restorane koji nude tradicionalna jela i vina, pružajući jedinstveno gastronomsko iskustvo.