Česme • Turska • letovanje 2023

Ono po čemu su Češme jedinstvene, jesu brojni izvori termalne vode • Alačati je pravo mondensko mesto idealno za surfere i ljude koji vole život u skladu sa prirodom. 

Letovanje Česme 

Češme je najzapadniji primorski grad u Turskoj, smešten na obalama Egejskog mora, na samom špicu istoimenog poluostrva. Udaljen je 90 km od grada Izmir i svega 15 km od grčkog ostrva Chios, sa kojim iz grada postoji dobra feribot veza.

Zbog prijatne klime tokom leta, vetra karakterističnog za ovo područje, čistog toplog mora, prelepih peščanih plaža i prirodnih lepota u okruženju, Češme se razvilo u poznato međunarodno letovalište sa velikim brojem hotela i marinom u samom centru grada, oko koje su smešteni restorani, kafići, ali ono po čemu su Češme jedinstvene, jesu brojni izvori termalne vode koji se nalaze u okruženju grada.

Lekovita voda sa ovih izvora ima temperaturu do 38°C i ima blagotvorno dejstvo. Svoj naziv je upravo i dobio zbog svojih termalnih izvora (u prevodu Češma znači fontana).

Letovanje Alačati

Alačati je grad smešten na Češme poluostrvu, oko 10 km od grada Češme. Pravo mondensko mesto idealno za surfere i ljude koji vole život u skladu sa prirodom.

Na jugu, luka Alacati marina je poznati centar za vodene sportove, zahvaljujući stalnom vetru. Poznato je po plažama, starim kamenim kućama i tradiciji pravljenja vina. Alačati je grad-butik, savršeno uređen, uske ulice, stare kamene kuće, brojni restorani, odličan noćni život, mali butik hoteli.

Najbolji butik hoteli možda u čitavoj zemlji se nalaze upravo ovde, a neki od njih su dobijali i evropska priznanja.

Uživajte u all inclusive usluzi i najboljim hotelima, pogledajte našu celokupnu ponudu za letovanje u Turskoj.

Pogledajte naše aranžmane za letovanje i planirajte svoj odmor uz vrhunsku ponudu. 


telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele