Odmor na Maldivima • Egzotično putovanje

Zemlja raskošnog plavetnila i jedno od najlepših mesta na svetu. Apsoultno neizostavni na listi stvari koje morate uraditi u životu. Kada kažemo raj na zemlji, tada sigurno mislimo na ova rajska ostrvca belog peska rasuta po Indijskom okeanu. Odmor na Maldivima pruža toplu dobrodošlicu i neponovljivi osećaj mira i spokoja u svom prepoznatljivom luksuzu.

Mekani beli pesak je prvo na šta ćete zakoračiti po sletanju na ostrvo koje će narednih dana biti vaše lično parče raja.
Posebno su popularni medju parovima na medenom mesecu i to sa razlogom.

Hoteli na Maldivima nude pogodnosti i nezaboravni ugodjaj organizovanjem romantičnih večera na plaži, korpama sa voćem i šampanjcem, spa tretmanima i masažama.

Maldivi su poznati takodje kao svojevrstan raj za ljubitelje ronjenja i podvodnog sveta. Raskošni grebeni koji opasuju svako ostrvo, stanište su najraznovrsnijih riba i korala. Hoteli mahom nude i časove ronjenja kao i izlete sa odlascima na spoljni greben.

Hoteli na Maldivima nude i smeštaj u više tipova bungalova i vila u zavisnosti od položaja na samom ostrvu, tako da u nekim hotelima možete birati da li želite da budete na strani na kojoj vas bude zraci sunca ili više želite da dočekate veče ispred svog bungalova sa spektakularnim zalaskom.

Ono po čemu se Maldivi izdvajaju od ostalih destinacija je i svakako ponuda vila koje se nalaze na stubovima direktno iznad vode gde silaskom niz merdevine sa svoje terase imate pristup azurnoj laguni.

Da li je potrebna Viza za Maldive?

VIZA za državljane Srbije viza nije potrebna.

Prevoz do rizortova na Maldivima

Transferi od Malea do rizortova se obavljaju brzim brodom, hidroavionom ili lokalnim letom. Neka ostrva nude različite vrste transfera. Bliže informacije možete videti u opisu hotela. Organizacija svih transfera se usklađuje svakodnevno prema novim dolascima putnika. Iz tog razloga raspored transfera je konačan tek 24h pre dolaska, a naš uticaj na raspored je potpuno isključen. Imajte u vidu da je dolazak na aerodrom moguć tek 3 sata pre odlaznog leta.

Transfer brzim brodom: mnogi hoteli nude transfer 24h, gde može postojati doplata za noćni transfer. Kod noćnog dolaska, transfer se može koristiti samo ukoliko je ta noć u rizortu prethodno rezervisana. Ukoliko nije, preporučujemo rezervaciju noćenja u jednom od hotela na aerodromu.

Transfer hidroavionom: prilikom dolaska odn.odlaska na/sa Malea između okvirno 15.15h i 9h ili prilikom loših vremenskih prilika, transferi se ne mogu realizovati. U tom slučaju može doći do propuštanja prvog odn.poslednjeg noćenja u rizortu. Da biste izbegli duga čekanja na aerodromu, pogotovo kod noćnih letova, preporučujemo rezervaciju dnevnog boravka ili noćenja u jednom od hotela na aerodromu. Obratite pažnju da mnogi hoteli imaju uračunat transfer lokalnim letom, dok je transfer hidroavionom moguć uz doplatu. Takođe u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, transfer se ne može realizovati. Naš predstavnik će Vam u tom slučaju pomoći oko organizacije. Imajte u vidu da nakon sletanja može doći do čekanja na transfer dva do tri sata. Takođe kod transfera avionom, može postojati i međusletanje. Težina prtljaga je ograničena na 20kg. Ručni prtljag podleže uobičajenoj regulativi. Dodatni prtljag se obračunava 4 USD po kilogramu (podložno promenama). Ovo važi i za ronilačku opremu. Dodatni prtljag vanredno može biti dostavljen naknadnim letom ili brodom. Deca mlađa od 2 godine nemaju svoje mesto niti pravo na uračunat prtljag.

Transfer lokalnim letom: lokalni letovi saobraćaju 24 sata i garantuju najveću fleksibilnost. Stoga mnogi hoteli nude ovaj tip transfera. Obavezno obratiti pažnju na opis transfera u katalogu odn. u rezervacionom sistemu, prilikom rezervisanja. Od lokalnog aerodroma do hotela najčešće se odvija transfer brzim brodom ili dhoni čamcem. Nakon sletanja na Male, može doći do čekanja na transfer dva do tri sata. Uračunato je 20kg prtljaga + ručni prtljag. Prekomerni prtljag se obračunava 2 USD po kilogramu (podložno promenama). Deca mlađa od 2 godine nemaju svoje mesto niti pravo na uračunat prtljag.

Koja je valuta na Maldivima?

Imajte na umu da na pojedinim ostrvima nisu moguće isplate u gotovini. U hotelima je isključivo moguće plaćanje u USD, te Vam s toga preporučujemo da ponesete gotovinu u ovoj valuti. Molimo Vas da ne menjate novac na dolaznom terminalu na aerodromu, kao i da izbegavate lokalne bankarske automate, budući da na njima dobijate lokalni novac, koji kasnije nećete imati gde da primenite. Molimo Vas takođe da ponesete sa sobom nove ili dobro očuvane novčanice, jer stare i pohabane novčanice neće biti primljene od strane banke, niti od hotela. Promene rezervacije i produženja koja se vrše preko naših agencija na licu mesta, iz sigurnosnih razloga se moraju plaćati u gotovini.

Carinski propisi:

Proizvodi od zaštićenih životinjskih i biljnih vrsta (oklop kornjače, školjke) ne smeju da se iznose, i prilikom ulaska u EU biće oduzeti bez naknade. Osim toga preti velika kazna.

Opis smeštaja

Na dalekim destinacijama, razlika između Deluxe, Superior ili Standard sobe ne meri se isključivo po veličini i opremljenosti, ona može biti određena i po položaju ili pogledu. “Pogled na more” ne podrazumeva isključivo direktan pogled na more. Može takođe biti i bočni pogled ka moru, na primer sa balkona ili može biti ograničen zbog zelenila. Kod opisa “strana ka moru”, sobe su okrenute ka moru, ali najčešće imaju pogled na vrt. Imajte u vidu da prilikom rezervacije sobe za 4 osobe, u njoj mogu boraviti samo dve odrasle osobe i dva deteta. U takvim slučajevima većina hotela dodaje u sobu jedan dodatni ležaj. Kod boravka tri osobe, radi se o jednom francuskom ležaju ili dva odvojena kreveta i dodatnom ležaju. Navedena kvadratura sobe uključuje kupatilo, balkon, terasu ili baštu (u zavisnosti od hotelskog opisa).

Dodatni ležajevi/kreveti za bebe

Uzmite u obzir da su dodatni ležajevi u osnovi samo kreveti na razvlačenje ili sofe, koji ne odgovaraju standardnim krevetima. Nekada mogu biti i kraći od 1,90m. U slučaju ponude dečijeg popusta bez dodatnog ležaja, dete se smešta na postojeći ležaj u sobi. Ukoliko želite dodatni ležaj, to se mora doplatiti na licu mesta. Internet Jačina signala u zavisnosti od položaja unutar hotela ili njegovog položaja, može biti jača ili slabija. Ovo se može odraziti na brzinu protoka podataka; takođe se mora računati na moguća povremena ometanja signala. Molimo obratite pažnju da su sva navođenja o postojanju Wi Fi interneta u hotelima informativnog karaktera i nisu sastavni deo ugovora o putovanja.

Honeymoon (medeni mesec) na Maldivima 

Imajte na umu da se Honeymoon special može rezervisati samo za prvih 6 meseci nakon venčanja, osim ako nije drugačije navedeno u opisu hotela. U pojedinim hotelima Honeymoon special važi i za bračne jubileje, zlatne i srebrne godišnjice. Venčani list se mora prikazati u hotelu. Za datum venčanja se uzima datum građanskog venčanja

Kakve su plaže na Maldivima?

Porastom nivoa mora, veliki broj ostrva na Maldivima je pogođen erozijom terena. Da bi zaštitili ostrvo od erozije, pojedini hoteli su sagradili lukobrane, kojima se ostrva i plaže štite od talasa. Neki hoteli štite plaže postavljanjem vreća sa peskom, koje zbog promenljivih morskih strujanja mogu isplivati na površinu i tako narušiti izgled ostrva. Nije moguće predvideti da li će i kada će se na nekom od ostrva ovo desiti.

Pgledajte i ostale ponude za daleka individualna putovanja.