Hurgada 2023 • Egipat All inclusive letovanje

Hurgada je naseljena početkom 20. veka, od malog ribarskog mesta, prerasla je u turističku destinaciju tek zadnjih desetak godina. Danas je to grad/područje sa 40.000 stanovnika i proteže se na 40 km uz more.

Pogledajte ponudu aranžmana za letovanje u Hurgadi.

Hurgada LAST MINUTE

Iskoristite last minute popuste za letovanje u Hurgadi, ponudu pogledajte ovde.

Hurgada leto 2023

Hurgada je glavno turističko odredište Egipta i preplavljeno je turistima tokom cele godine. Svi novoizgradeni hoteli nalaze se van starog jezgra Hurgade. Danas regija Hurgade podrazumeva i hotelske komplekse u El Guni i zalivima Makadi i Soma.

Naseljena je početkom 20. veka, od malog ribarskog mesta, prerasla je u turisticku destinaciju tek poslednjih petnaestak godina. Danas je to grad/područje sa 40.000 stanovnika i proteže se na 40 km uz more.

Egipat Hurgada 2023

Najveca atrakcija u Hurgadi je besprekorno čisto i toplo more. Od Nila je deli oko 150 km kamenite pustinje čiji vrhovi prelaze 1700 m.

Širom grada nalazi se veliki broj restorana, radnji, barova, malih pabova i internet kafea.

Podvodni svet u Hurgadi je izuzetno bogat, tako da je ova destinacija popularna i kod ronilaca. Pored lepih plaža, interesantan je i mali arhipelag nenaseljenih koralnih ostrva sa prekrasnim podvodnim svetom. 


 • Sea Gull Hurgada Beach Resort
  12% Popust

  Sea Gull Hurgada Beach Resort

  Egipat/Hurgada

  All inclusive

  13.10.2023 6 Noćenja

  846

  746

  FAMILY
  CITY
  AQUA PARK
 • Palm Royale Resort Soma Bay
  19% Popust

  Palm Royale Resort Soma Bay

  Egipat/Hurgada/Soma Bay

  All inclusive

  26.09.2023 6 Noćenja

  1130

  910

  BEACH
  SPA & RELAX
  LUXURY
 • Hilton Hurghada Plaza
  31% Popust

  Hilton Hurghada Plaza

  Egipat/Hurgada

  All inclusive

  13.10.2023 6 Noćenja

  1416

  973

  FAMILY
  PREPORUKA
 • Swiss Inn Resort
  13% Popust

  Swiss Inn Resort

  Egipat/Hurgada

  All inclusive

  20.10.2023 6 Noćenja

  950

  824

  BEST BUY
  FAMILY
  AQUA PARK

Hurgada vremenska prognoza

Vreme u Hurgadi je veoma prijatno sa temperaturama koje retko padaju ispod 20°C. Jul i avgust su najtopliji meseci. Morski povetarac u blizini obale pomaže da se malo rashladite. Preporučujemo da ponesete kreme za sunčanje da biste zaštitili svoju kožu.

Leto u Hurgadi počinje u maju i nije neobično da temperature u Hurgadi porastu do 35°C u najtoplijem dobu dana.

U Hurgadi je vreme uglavnom lepo, tokom proleća i leta, male su šanse za kišu. Sunce tokom leta sija ceo dan (i do 14 sati), dok tokom januara taj period spada i do sedam sunčanih sati tokom dana.

Zima u Hurgadi je veoma blaga sa temperaturama koje se noću retko spuštaju ispod 12°C. Tokom dana prosečne temperature idu i do 22°C (između decembra i februara). 

Hurgada je podeljena na tri dela: El Dahar - stari deo grada, Sakala - stari centar i Memša - novi centar. U El Daharu se nalazi najveca pijaca, pošta, autobuska stanica, muzej, akvarijum i džamija. 

Hurgada izleti

LUXOR - Razgledanje Luksora podrazumeva posetu veličanstvenim hramovima i grobnicama na istočnoj i zapadnoj obali Nila, a obično započinje sa posetom impozantnom hramovnom kompleksu Karnak, u kojem su mnogi egipatski vladari uzdizali fantastična zdanja, poput Hipostilne dvorane, obeliska, ogromnih trijumfalnih dvorišta, hramova posvećenih Amonu Ra i drugim božanstvima...

KAIRO - Nakon dolaska u najveći grad Afrike, razgledanje započinje posetom platou Giza, gde se uzdižu čuvene večne piramide, najpoznatije na svetu - Keopsova, Kefrenova i Mikerinova, stare 4500 godina, kao i statua Velike Sfinge.

MEMŠA - novi turisticki centar Hurgade, turisticka oblast Hurgade koja se veoma brzo razvila, sa dugackim poplocanim i uredenim šetalištem na kome se nalaze raskošni hoteli, veliki broj prodavnica, marketa, tržnica, restorana i poznatih barova i klubova, Hard Rock Café, Little Buddha, Elements. Na svega 2 km paralelno sa šetalištem se nalazi medunarodni aerodrom Hurgada.

ORANGE BAY - Po dolasku na čuvenu plažu ORANGE BAY, gosti se smeštaju u za njih unapred rezervisane ležaljke ispod suncobrana od trske. Na ostrvu se boravi između 1,5 i 2 sata. Nakon toga je predviđen povratak na brod, ručak, a zatim površinsko ronjenje – gnjuranje.

PARADISE/RAJSKA PLAŽA - Na ostrvu se boravi između 1,5 i 2 sata. Nakon toga je predviđen povratak na brod, ručak, a zatim površinsko ronjenje – gnjuranje. Očaravajuća flora i fauna Crvenog mora najbolje i najlakše se može upoznati upravo na ovaj način

SUPER SAFARI -  Dinamičan safari kroz nesvakidašnje predele kamenite egipatske pustinje. Razgledanje beduniskog sela obuhvata posetu pekari, apoteci, jahanje kamila i ispijanje čaja dobrodošlice u društvu beduina.

Detaljnije o izletima u Hurgadi pogledajte ovde

Spremni za putovanje iz snova? Otkrijte našu celokupnu ponudu ua letovanje.

telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele

Soma Bay-Caribbean World Resort Soma Bay
15% Popust

Caribbean World Resort Soma Bay

Egipat/Hurgada/Soma Bay

All inclusive

BEST BUY
Soma Bay-Palm Royale Resort Soma Bay
14% Popust

Palm Royale Resort Soma Bay

Egipat/Hurgada/Soma Bay

All inclusive

BEACH
Hurgada-Sea Gull Hurgada Beach Resort
12% Popust

Sea Gull Hurgada Beach Resort

Egipat/Hurgada

All inclusive

FAMILY
Hurgada-Pickalbatros Aqua Park Resort
21% Popust

Pickalbatros Aqua Park Resort

Egipat/Hurgada

All inclusive

FAMILY