Hurgada leto 2018 • AVIONOM • Direktan čarter let (Air Srbija)

Hurgada se nalazi na oko 5 sati vožnje (530 km) južno od Kaira. Najveca atrakcija je besprekorno čisto i toplo more. Od Nila je deli oko 150 km kamenite pustinje čiji vrhovi prelaze 1700 m. Širom grada nalazi se veliki broj restorana, radnji, barova, malih pabova i internet kafea. Podvodni svet je izuzetno bogat tako da je Hurgada popularna i kod ronilaca. Pored lepih plaža, interesantan je i mali arhipelag nenaseljenih koralnih ostrva sa prelepim podvodnim svetom.

Hurgada je naseljena početkom 20. veka, od malog ribarskog mesta, prerasla je u turističku destinaciju tek zadnjih desetak godina. Danas je to grad/područje sa 40.000 stanovnika i proteže se na 40 km uz more.

Podeljena je na tri dela: El Dahar - stari deo grada, Sakala - novi deo i El Kora - najmoderniji deo grada. U El Daharu se nalazi najveca pijaca, pošta, autobuskastanica, muzej, akvarijum i džamija.

Hurgada je glavno turističko odredište Egipta i preplavljeno je turistima tokom cele godine. Svi novoizgrađeni hoteli nalaze se van starog jezgra Hurgade.

Danas regija Hurgade podrazumeva i hotelske komplekse u El Guni i zalivima Makadi i Soma.


Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele

Sea Gull Hurgada Beach Resort

Egipat/Hurgada

All inclusive

BEACH

Elysees

Egipat/Hurgada

Polupansion

ECONOMY
Hurgada-Sunny Days El Palacio
38% Popust

Sunny Days El Palacio

Egipat/Hurgada

All inclusive

BEACH
Soma Bay-Movenpick Resort Soma Bay
39% Popust

Movenpick Resort Soma Bay

Egipat/Hurgada/Soma Bay

All inclusive

BEACH