Pilion je zapravo planina i veliko poluostrvo. Smatra se najlepšom planinom u Grčkoj i s pravom je nazivaju izletištem Bogova. Pilion je smešten u samom centru Grče, između Soluna i Atine. Letovanje na Pilion-u je karakteristično jer ga sa istoka zapljuskuju talasi Egejskog mora, a sa zapada zaliv Pagasitikos. Volos je kulturni i administrativni centar regije Pilion.

Pilion letovanje

More na severoistočnoj strani često može biti burno, a na zapadnoj je dosta smirenije, pa samim tim i toplije. Letovanje na Pilion-u karakterišu i lepe plaže, postoje one sa finim, mekanim peskom, ali i kamenite. Pored prelepih plaža i kristalno čistog mora, možete da uživate u tradiciji Grčke, koja se dobrim delom zasniva na nacionalnoj kuhinji. Pilion predstavlja odličan izbor za vaše letovanje a nedaleko od plaže, možete odmarati u povoljnom apartmanskom smeštaju.

Milina letovanje

Milina je priobalno mesto, udaljeno 48 km od Volosa. Duž gradske plaže nalaze se brojni kafići, barovi, restorani i taverne. Letovanje u mestu Milina preporučujemo jer je vrlo živo tokom letnjih meseci, ovde se odvijaju brojni festivali uz tradicionalnu grčku muziku i ples.

Plaže u oblasti Miline su uglavnom peščane. Plavo, tirkizno more, čista voda, prelepe uvale i zeleni maslinjaci, svake godine privlače sve veći broj turista. Samo mesto gleda na dva mala ostrva: Alatas i Parsoudas u zalivu Pagasitikos.

Postoji mogućnost iznajmljivanja čamaca, kojima mozete obići ova ostrva. Iz Miline se organizuju izleti za Trikeri, tradicionalno grčo selo na krajnjem jugu Piliona.

Pogledajte našu celokupnu ponudu za letovanje u Grčkoj, kao i kvalitetan, a povoljan apartmanski smeštaj.