Aleksandropolis • Grčka • Trakija

Svojim strateškim položajem, raskršćem morskih i kopnenih puteva, Aleksandrupolis povezuje Evropu i Aziju, istok sa Zapadom. Ovaj prelepi primorski grad, čiji je zaštitni znak Svetionik, predstavlja centar zaista fascinantnog područja.

Deo šarma starog ribarskog sela budi sećanje na daleku prošlost, a svetionik ponosno baca neprekidno svoje svetlo na more već više od jednog veka.

Još jedno iskustvo koje ne treba propustiti prilikom letovanja u Aleksandropolisu je “aukcija ribe” na lokalnoj pijaci. Možete se okušati u ribolovu s lokalnim ribarima i uživati u omiljenim aktivnostima dok se opuštate uz pogled na more, a posebno očaravajući su zalasci sunca. Ne propustite priliku da se prošetate duž obale ili posetite obližnje gradove Traianoupoli i Feres.

Transfer sa aerodroma

Obezbedili smo vam transfer do aerodroma u Solunu kao i od aerodroma do Hotela.

Obilazak Aleksandropolisa može da bude vrlo sadržajan. Počev od arheoloških nalazišta Mesimvria Zone i Maroneia koji se protežu do male luke Agios Charalambos, preko posete drevnoj Ismari, pećini-crkvi Agioi Theodoroi, rudnicima i poznatoj vili Kirki...

Plaže u regiji Trakija

Priroda u severnom delu Grčke dala je najbolje, a plaže Evrosa se ističu svojom lepotom. Trakijsko more je plavo i sve plaže Evrosa su rasute po obali Aleksandropolisa i pružaju mogućnost turistima da uživaju u moru i plivanju.

Neke od plaža su: New Chili Beach, Kokkina Vrachia, peščana plaža EOT, plaže Makri, Agia Paraskevi...

Pogledajte našu celokupnu ponudu za letovanje u Grčkoj, kao i kvalitetan, a povoljan apartmanski smeštaj


telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele