Alzas i Švarcvald • BUS putovanje kroz Istoriju i prirodu

Posetite Alzas, istočnu regiju Francuske poznatu po svojoj bogatoj istoriji, zadivljujućim pejzažima i kulturnoj raznolikosti. Glavni grad regije, Strazbur, predstavlja važan centar Evropske Unije, dom Evropskog parlamenta i Međunarodnog suda za ljudska prava. Njegova arhitektura i istorijski značaj čine ga jednim od najfascinantnijih gradova Evrope.

Švarcvald, ili Crna šuma, u nemačkoj pokrajini Baden-Virtenberg, poznat je po svojim gustim šumama i slikovitim pejzažima. Ovaj region je omiljen među turistima zbog svojih bajkovitih gradića i sela koja odišu tradicionalnim nemačkim šarmom.

Strazbur • Srce Alzasa i evropske istorije

Uživajte u razgledanju Strazbura, od veličanstvene gotičke katedrale Notr-Dam, visoke 142 metra, do istorijskog centra grada gde možete prošetati pored Stare carine, Palate Rohan i kuće Kamerzel. Ne propustite posetiti 'Malu Francusku', najšarmantniji deo grada sa šarenim drvenim građevinama, pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama, koji je takođe zaštićen od strane UNESCO-a.

Švarcvald • Prirodna lepota i tradicionalna sela

Otkrijte lepote Švarcvalda, od čudesnih prirodnih pejzaža do tradicionalnih nemačkih sela. Posetite Frajburg, grad poznat po svojim sunčanim danima i gotskoj katedrali Munster. Prošetajte kroz stare uske vodene kanale i uživajte u živopisnim trgovačkim ulicama.

Nastavite svoje putovanje do Kolmara, koji je često opisivan kao 'mala Venecija' zbog svojih mostova i kanala. Kolmar očarava svojim srednjovekovnim centrom i bogatom istorijom.

Ne propustite priliku da posetite Kajzersberg, malo srednjovekovno selo bogato arhitekturom i istorijom, ili Rikvir, jedno od najlepših sela u Francuskoj, okruženo uređenim vinogradima.

Hajdelberg, romantavi grad smešten uz reku Nekar. Sa svojim impresivnim renesansnim zamkom i bogatom istorijom, Hajdelberg predstavlja jedan od najlepših gradova u Nemačkoj. Razgledajte staru Karlovu kapiju, divite se panorami sa zamka Hajdelberg i šetajte kroz Stari grad pored brojnih istorijskih znamenitosti.

Vaše putovanje takođe može uključiti posetu Baden-Badenu, poznatom turističkom mestu u podnožju Švarcvalda. Ovo mesto je čuveno po svojim termalnim izvorima, luksuznim spa centrima i prelepim parkovima. Uživajte u šetnji kroz Lihtentaler Allee, park koji se proteže duž reke Os i nudi relaksirajuće ambijente idealne za odmor i oporavak.

Triberg i Titize • Prirodne atrakcije Švarcvalda

Putujući sa nama videćete gradić Triberg, poznatog po najvišem vodopadu u Nemačkoj. Ova prirodna atrakcija pruža spektakularan pogled i odličnu priliku za ljubitelje prirode da uživaju u šumskoj idili. Dok budete pod utiskom prirodne lepote Nemačke mi vas vodimo  do najveće turističke atrakcije Švarcvalda, glečersko jezero Titize, koje predstavlja pravi turistički raj okružen hotelima i rekreacionim centrima, savršeno mesto za odmor i aktivnosti na otvorenom.

Ako je postojala bilo kakva sumnja da ovo putovanje nece ispuniti obećano, mi smo se pobrinuli da vas odvedemo  do mesta Donauešingen poznatog kao mesto gde nastaje Dunav. Reka nastaje u neposrednoj blizini grada, kraj dvorca Firstenberg, na ušću dve planinske rečice Breg i Brigah. U parku ovog dvorca nalazi se fontana, koja simbolizuje zvaničan izvor Dunava i predstavlja veliku turističku atrakciju.

Putovanje u Alzas i Švarcvald sa Filip Travel nudi vam priliku da istražite bogatu istoriju, kulturu i prirodne lepote ovih regija. Naši vodiči i pažljivo planirane rute osiguraće da vaše putovanje bude udobno, edukativno i nezaboravno.