Letovanje na Lefkadi

Lefkada, ili Lefkas, je očaravajuće ostrvo u Jonskom moru, povezano sa kopnom preko pokretnog mosta, što ga čini lako dostupnim za posetioce. Ovo "Belo ostrvo" je jedno od najzelenijih u Grčkoj, poznato po svojim spektakularnim plažama, živopisnim selima i bogatoj istoriji.

Plaže koje oduzimaju dah

Lefkada se ponosi plažama koje su često na vrhu lista najlepših plaža u Evropi i svetu. Neka od najpoznatijih mesta koja morate posetiti uključuju:

  • Porto Katsiki: Ova plaža, okružena impresivnim belim liticama i tirkiznim morem, idealna je za fotografisanje i uživanje u suncu.
  • Egremni: Dugačka plaža sa finim belim peskom i kristalno čistom vodom, dostupna stepenicama nakon zemljotresa koji je delimično izmenio njen pristup.
  • Agiofili: Mali raj dostupan brodićem iz Vasilikija, savršen za ronioce i one koji traže mirniji kutak.

Kulturni i gastronomski delikatesi Lefkade

Osim prirodnih lepota, Lefkada nudi i bogatu kulturu i tradicionalnu kuhinju. Glavni grad ostrva, Lefkada, i živahna luka Nidri su centri zabave, kulture i gastronomije. Svoje letovanje upotpunite i sa dodatnim sadržajima na Lefkadi:

  • Folklorne festivale: Gde možete doživeti tradicionalnu muziku i ples.
  • Lokalni delikatesi: Uključujući čuvenu Lefkada salatu, svežu ribu i morske plodove, kao i tradicionalni slatkiš pasteli.

Smestaj na Lefkadi

Naša ponuda uključuje raznovrstan smeštaj na Lefkadi. Bez obzira da li tražite mirno mesto ili smeštaj u centru dešavanja, Lefkada nudi opcije koje će zadovoljiti svačije potrebe.