Egipat letovanje 2024 • All inclusive

Egipat zauzima istovremeno i velike površine Libijske pustinje na zapadu i jugu, te Arapske pustinje na istoku. Nalazi se u suptropskom pojasu, leti vlada velika vrućina, koja raste kako se ide prema jugu, gde praktično i nema padavina.

Egipat nisu samo piramide i kulturno istorijski spomenici, vec je to i predivno Crveno more, ronjenje, interesantan noćni život, luksuzni hoteli i restorani, romantična krstarenja Nilom kao i bogat kulturni život.

Zemlja veselih i srdačnih ljudi, dobre muzike, lepih pejzaža i pregršt mogućnosti za dobru avanturu. U Egiptu se govori dijalektom arapskog jezika, ali se engleski svuda koristi kao službeni jezik. Poslednjih godina nije retko čuti da egipatski trgovci izgovore i po koju reč srpskog jezika.

Klima u Egiptu

Letnji meseci mogu biti veoma topli, ali suv vazduh i vetrić koji stalno duva, donose osveženje. Crveno more je  toplo, predivne tirkizne boje i lepih pešcanih plaža. Temperatura mora ne pada ispod 20 stepeni. Sunce je izuzetno jako u letnjim mesecima pa su neophodne kreme visokog zaštitnog faktora.

Lokalno vreme

Uglavnom plus jedan sat u odnosu na vreme u našoj zemlj, osim u periodu oko prelaska na zimsko i letnje računanje vremena (časovnici se ne pomeraju u isti dan kao u našoj zemlji).

Novac u Egiptu

Lokalna valuta je egipatska funta LE. Novac se može menjati u mnogobrojnim menjačnicama, bankama ili na recepciji hotela. Kurs pomalo varira, pa je savet da pre polaska proverite trenutnu vrednost egipatske funte.

Kairo • Egipat

U našoj organizaciji otputujte u Kairo, posetite piramide, statuu Sfinge, posetite i Nacionalni muzej… Pogledajte detaljni program putovanja u Kairo.

Vreme je da se odlučite gde ćete letovati ove godine, pogledajte našu celokupnu ponudu za ovo leto. 


Hurgada

Hurgada

telplava.png
Pozovite nas