Letovanje u Egiptu

Egipat zauzima istovremeno i velike površine Libijske pustinje na zapadu i jugu, te Arapske pustinje na istoku. Nalazi se u suptropskom pojasu, leti vlada velika vrućina, koja raste kako se ide prema jugu, gde praktično i nema padavina.

Egipat nisu samo piramide i kulturno istorijski spomenici, vec je to i predivno Crveno more, ronjenje, interesantan noćni život, luksuzni hoteli i restorani, romantična krstarenja Nilom kao i bogat kulturni život.

Zemlja veselih i srdačnih ljudi, dobre muzike, lepih pejzaža i pregršt mogućnosti za dobru avanturu. U Egiptu se govori dijalektom arapskog jezika, ali se engleski svuda koristi kao službeni jezik. Poslednjih godina nije retko čuti da egipatski trgovci izgovore i po koju reč srpskog jezika.

Klima u Egiptu

Letnji meseci mogu biti veoma topli, ali suv vazduh i vetrić koji stalno duva, donose osveženje. Crveno more je  toplo, predivne tirkizne boje i lepih pešcanih plaža. Temperatura mora ne pada ispod 20 stepeni. Sunce je izuzetno jako u letnjim mesecima pa su neophodne kreme visokog zaštitnog faktora.

Lokalno vreme

Uglavnom plus jedan sat u odnosu na vreme u našoj zemlj, osim u periodu oko prelaska na zimsko i letnje računanje vremena (časovnici se ne pomeraju u isti dan kao u našoj zemlji).

Novac u Egiptu

Lokalna valuta je egipatska funta LE. Novac se može menjati u mnogobrojnim menjačnicama, bankama ili na recepciji hotela. Kurs pomalo varira, pa je savet da pre polaska proverite trenutnu vrednost egipatske funte.

Vreme je da se odlučite gde ćete letovati ove godine, pogledajte našu celokupnu ponudu za ovo leto. 


Hurgada

Hurgada leto 2024

Hurgada je naseljena početkom 20. veka, od malog ribarskog mesta, prerasla je u turističku destinaciju tek zadnjih desetak godina. Danas je to grad/područje sa 40.000 stanovnika i proteže se na 40 km uz more, što Hurgadu čini veo popularnom destinacijom za letovanje.

Hurgada je glavno turističko odredište Egipta i preplavljeno je turistima tokom cele godine. Svi novoizgradeni hoteli nalaze se van starog jezgra Hurgade. Danas regija Hurgade podrazumeva i hotelske komplekse u El Guni i zalivima Makadi i Soma.

Naseljena je početkom 20. veka, od malog ribarskog mesta, prerasla je u turisticku destinaciju tek poslednjih petnaestak godina. Danas je to grad/područje sa 40.000 stanovnika i proteže se na 40 km uz more.

Egipat • Hurgada

Najveca atrakcija u Hurgadi je besprekorno čisto i toplo more. Od Nila je deli oko 150 km kamenite pustinje čiji vrhovi prelaze 1700 m.

Širom grada nalazi se veliki broj restorana, radnji, barova, malih pabova i internet kafea.

Podvodni svet u Hurgadi je izuzetno bogat, tako da je ova destinacija popularna i kod ronilaca. Pored lepih plaža, interesantan je i mali arhipelag nenaseljenih koralnih ostrva sa prekrasnim podvodnim svetom. Marsa Alam

Marsa Alam je letovalište koje se nalazi na zapadnoj obali Crvenog mora. Prelepe plaže sa smaragdno-tirkiznim morem, koralni grebeni koji su proglašeni nacionalnim parkovima zbog svoje jedinstvenosti, čuvena plaža Abu Dabbab, samo su neke od prirodnih lepota koje ovo letovalište nudi.

Letovanje Marsa Alam

Nekada mali ribarski gradić, koji je doživeo ekspanziju početkom milenijuma izgradnjom međunarodnog aerodroma danas je turistička destinacija koju posećuju turisti iz celog sveta. Obala dugačka preko 200 km, ispunjena je peščanim plažama, luksuznim hotelima, restoranima i prodavnicama. Zbog svojih raznolikih koralnih grebena, ovo letovalište je destinacija koja pruža neverovatno iskustvo svim ljubiteljima ronjenja.

Obilazak grada Luksor

Grad je Izgrađen na mestu drevne Tebe. Glavne atrakcije ovog grada koje ovaj izlet ;ine posebnim su  : Hram Karnak, Dolina Kraljeva, Memnonovi kolosi, Hram kraljice Katšepsut…

Kairo 

Razgledanje platoa Gize, gde se nalaze čuvene tri piramide: Keopsova, Kefrenova i Mikerinova. Obilazak dolinskog hrama sa čuvenom statuom velike Sfinge, panoramski obilazak Kaira... 

Snorkeling , Turtle Bay

Uživajte u fascinantnim prizorima bogatog podvodnog sveta...

Super Safari

Iskusite brzu vožnju kroz pustinju na četvorotočkašu. Posetite beduinsko selo i uživajte u tradicionalnoj arapskoj večeri uz ukusan roštilj i fantastičnu predstavu..


Šarm el Šeik

Šarm el Šeik je najpoznatije mondensko letovaliste Egipta, nalazi se na 480 km od Kaira, na samom jugu sinajskog poluostrva, u azijskom delu Egipta. Obala je duga 15km i cine je tri koralna zaliva Nama Bay, Sharks Bay i Nabqa Bay, okružena beduinskim naseljima, planinama i pustinjom.

Šarm el Šeik last minute

U toku su last minute popusti za all inclusive letovanje u Šarm el Šeik-u, ponudu sa sniženim cenama mžete pogledati ovde.

Zaliv Nama Bej je najpoznatiji centar Šarm El Šeika u kojem se duž šetališta nalazi veliki broj hotela, kafića, restorana, prodavnica, što ga cini srcem dogadaja i večernjih provoda.

Šarm el Šeik je mesto koje obiluje čarobnim, gotovo nestvarnim plažama i koralnim grebenima, uz raznovrsni morski podvodni svet, posebno interesantan ljubiteljima ronjenja.

Prepustite se toplim sunčanim zracima, prelepom moru, neprocenjivoj lepoti prirode, ljubaznosti domaćina i poželećete da Vaš odmor traje večno.