Krakov • Nova godina 2018.

Smeštaj u hotelu VINCI 3* • Doček Nove 2018. godine u Krakovu • 2 noćenja sa doručkom • Razgledanje Krakova uključeno u cenu! • Polazak 30.12.2017.

Krakov • Doček Nove godine 2018

Smeštaj u hotelu VIENNA 3* • Nova godina u krakovu • 2 noćenja sa doručkom • Polazak 30.12.2017.

Krakov (Krakow) • putovanje u Poljsku

Krakov je jedan od najlepših i najromantičnijih gradova Evrope, nalazi se u prapostojbini Starih Slovena na jugu Poljske. Krakov je osnovao i nazvao po sebi slovenski knez Krak u 6. veku. Krakov je od 11. do 17. veka bio prestonica Poljske, a 1364. godine je osnovan prvi univerzitet u zemlji – Krakovska akademija.

Pogledajte našu celokupnu ponudu za putovanja u Evropske gradove  

Krakov • Poljska • doček Nove godine 2018. 

Nova godina u Krakovu, putovanje autobusom, 2 noćenja sa doručkom u hotelima kategorije 3*!
Krakov je u srednjem veku bio bogat, bezbedan i dobro utvrđen grad sa zidinama na kojima je bilo 55 kula. Za vreme renesanse, tu je centar novih ideja i kulture najpoznatijih humanista, pisaca, arhitekata i muzičara tog doba. Stare Miasto je istorijski centar grada sa najstarijom ulicom – Kanonica, koja vodi na brdo Vavel iznad reke Visle sa dvorcem poljskih kraljeva iz 14. veka. Glavni trg – Rinek iz 13. veka (200 x 200 m) sa kamenim zgradama (kamenice), restoranom Vieržinek – čuven po 20 dana dugoj gozbi evropskih vladara iz 1356. godine, crkvom sv. Marije iz 14. veka, renesansnim tržnim centrom iz 15. veka (Hala tkanina – Sukjenice) gde su se mogli kupiti proizvodi sa Istoka: začini, koža, svila, vosak a prodavati: tekstil, olovo, so iz rudnika soli Vjelička.

Kažimjerž su u 15. veku naselili Jevreji koji su proterani iz Starog grada. Utvrđenje Barbakan i Florijanska kula visoka 30 metara na ulazu u Stari grad, podignuti su u 14. veku radi odbrane od Turaka. Istorijski centar grada proglašen je delom svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO–a.

Putovanje u Krakov učiniće vam zanimljivim razgledanje grada (bez ulaznica) pešice sa vodičem: Vavel brdo sa kraljevskim dvorcem i katedralom, Pećina Zmaja – simbol Krakova, stari gradski trg Rinek, zvonik, spomenik Adamu Mickijeviču, Crkva sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz 14. veka.

Putovanjem u Krakov obići ćete i Jevrejsku četvrt Kažimierž (tu je sniman film Šindlerova lista), ulice Kanonica, Grocka, Florijanska sa kulom i Barbakanom.  

Fakultativni obilazak sa vodičem, 700 godina starog rudnika Vjelička koji je najstariji rudnik soli u Evropi i nalazi se 20 km daleko od Krakova, a od 1978. godine proglašen je delom svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO–a. Dugačak je oko 300 km sa dubinom do 327 metara. Poseta rudniku obuhvata razgledanje hodnika dužine oko 3 km. Na dubinu od 64 m se stiže nakon 378 strmih drvenih stepenica, a do 135–og metra se dolazi liftom. Tu se nalazi spektakularno podzemno jezero, mnogobrojne skulpture, lusteri, pošta, kraljevska kapela, koncertna dvorana, koje su služile rudarima napravljene su od soli.telplava.png
Pozovite nas