World Hotels

Tasos APARTMANI | Hoteli » FIRST MINUTE popusti!

Letovanje na Tasosu 2017.

Tasos je najsevernije ostrvo Egejskog mora. Ostrvo je brdovito i pokriveno četinarskom šumom. Nazvano je „plutajuća šuma“. Gotovo je kružnog oblika, sa obalom dugom oko 100 km. Zapadna i istočna obala su pretežno stenovite, a nasevernoj i južnoj se nižu peščane plaže, od kojih mnoge dobijaju ekološku Plavu zastavu.

Da bi Vaše letovanje na Tasosu bilo udobno, obezbedili smo povoljan apartmanski smeštaj, a ponudu pogledajte OVDE.  

Grad Tasos (Limenas)
Luka i glavni grad leži na severnoj obali ostrva i povezan je trajektnom linijom sa mestom Keramoti, i hidrogliserom sa lukom Kavala. Ime Tasos nosi od antičkog doba, a naziv Limenas je dobio u 19. veku, kada je obnovljen. Naime, u burnoj i turobnoj novovekovnoj istoriji ostrva, ovaj u antici bogat grad je mnogo puta razaran i ostajao je bez stanovnika. Danas ima 3.500 stalnih žitelja, a okružen je brdima pokrivenim borovom šumom i maslinjacima.

Skala Prinos - Na severozapadnoj obali ostrva, oko 20km od grada Tasosa, nalazi se ovo turističko mesto i luka odakle kreću hidrogliseri ka luci Kavali, na severoistočnoj obali Grčke. Zbog izuzetnih plaža i guste borove šume, ovde je sagrađeno dvadesetak hotela. Mesto ima šetalište uz obalu i mnogo taverni i restorana.

Potos je mesto na južnoj obali ostrva, udaljeno 3 km od grada Limenarija, 43 km od grada Tasosa i 28 km odluke Skala Prinos. More južno od Tasosa je dublje nego na severnoj strani ostrva i bogato je ribom, a Potos je nekad bio ribarsko selo. U poslednjih nekoliko decenija mesto se razvilo u moderno letovalište. Stari deo Potosa ima uske ulice zatvorene za saobraćaj.
Nadamo se da će vam ovo leto 2017. godine na Tasosu, biti upravo onakvo letovanje i odmor o kakvom ste sanjali.


telplava.png
Pozovite nas

najprodavaniji hoteli i apartmani Pogledaj sve hotele

Skala Sotiros-Vila Mary II
10% Popust

Vila Mary II

Grčka/Tasos/Skala Sotiros

Najam

FIRST MINUTE do 29.1;
Golden Beach -Vila Ilias Luxury
10% Popust

Vila Ilias Luxury

Grčka/Tasos/Golden Beach

Najam

Skala Potamias-Achilion
10% Popust

Achilion

Grčka/Tasos/Skala Potamias

Noćenje sa doručkom

Potos-Potos
10% Popust

Potos

Grčka/Tasos/Potos

Noćenje sa doručkom

PET FRIENDLY