Tasos leto 2024 • Apartmani, hoteli • Bus ili sopstveni prevoz •

Tasos je najsevernije ostrvo Egejskog mora. Ostrvo je brdovito i pokriveno četinarskom šumom. Nazvano je „plutajuća šuma“. Gotovo je kružnog oblika, sa obalom dugom oko 100 km. Zapadna i istočna obala su pretežno stenovite, a na severnoj i južnoj se nižu peščane plaže, od kojih mnoge dobijaju ekološku Plavu zastavu.

Da bi Vaše letovanje na Tasosu bilo udobno, obezbedili smo povoljan apartmanski i hotelski smeštaj. 

Tasos smeštaj + prevoz

Paket aranžmani, Tasos apartmanski smeštaj uz autobuski prevoz.

Limenas - Tasos

Grad Tasos (Limenas) - Luka i glavni grad leži na severnoj obali ostrva i povezan je trajektnom linijom sa mestom Keramoti, i hidrogliserom sa lukom Kavala. Ime Tasos nosi od antičkog doba, a naziv Limenas je dobio u 19. veku, kada je obnovljen. Naime, u burnoj i turobnoj novovekovnoj istoriji ostrva, ovaj u antici bogat grad je mnogo puta razaran i ostajao je bez stanovnika. Danas ima 3.500 stalnih žitelja, a okružen je brdima pokrivenim borovom šumom i maslinjacima.

Skala Prinos, Skala Potamias

Skala Prinos - Na severozapadnoj obali ostrva, oko 20km od grada Tasosa, nalazi se ovo turističko mesto i luka odakle kreću hidrogliseri ka luci Kavali, na severoistočnoj obali Grčke. Zbog izuzetnih plaža i guste borove šume, ovde je sagrađeno dvadesetak hotela. Mesto ima šetalište uz obalu i mnogo taverni i restorana.

Limenarija

Limenarija je letovalište na jugu ostrva i drugi po veličini gradić na ostrvu Tasos. Od Potosa je udaljena oko 3 km i između ova 2 letovalište se nalazi predivni Pefkari. Limenarija ima šetalište pored mora i 2 plaže, peščane sa šljunkovitim, kamenitim i peščanim ulazom u more. Jedna mala peščana plaža se nalazi u samom centru, dok druga veća plaža se prostire od zapadnog dela mesta u dužini od 2 km.

Plaže su uređene i imaju barove sa ležaljkama i suncobranima koji nisu skoncentrisani jedan pored drugog. Pored dugačkog šetališta pored mora, Limenarija ima i 2 pešačke zone sa brojnim supermarketima, tavernama, barovima, buticima, suvenirnicama i restoranima brze hrane. Limenarija je gradić koji je pravi izbor za goste koji vole mesto bez gužve sa dugačkim šetalištem pored mora i dugačkom plažom. Takođe, ovo letovalište predstavlja i idealnu bazu za obilazak ostrva gde se nalaze neke od najlepših plaža kao: Tripiti oko 3,5 km; Pefkati oko 2,5 km; Psili Ammos oko 8 km, Atspas oko 7,5 km; San Antonio oko 5 km.

Potos - Tasos

Potos je mesto na južnoj obali ostrva Tasos, udaljeno 3 km od grada Limenarija, 43 km od grada Tasosa i 28 km od luke Skala Prinos. More južno od Tasosa je dublje nego na severnoj strani ostrva i bogato je ribom, a Potos je nekad bio ribarsko selo. U poslednjih nekoliko decenija mesto se razvilo u moderno letovalište. Stari deo Potosa ima uske ulice zatvorene za saobraćaj. 

Pogledajte našu celokupnu ponudu za letovanje u Grčkoj, kao i kvalitetan, a povoljan apartmanski smeštaj. Ne propustite i paket aranžmane - Grčka autobuski prevoz.telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele