Šri Lanka  • Putovanje u južnu Aziju 

Šri Lanka – biser Indijskog okeana, nalazi se u južnoj Aziji. Najveći grad je Kolombo gde se nalazi I internacionalni aerodrom. Kako celo ostrvo odaje utisak kao da je zaboravljeno u vremenu, samo putovanje sa jednog na drugi kraj ostrva može trajati mnogo duže nego što ste planirali. Iz tog razloga, preporuka je da budete smešteni na nekoj od prelepih plaža sa zapadne strane u blizini gradova Negombo, Kalutara ili Bentota.

Pomenuta mesta su dobro polazište i za razne izlete u unutrašnjost ostrva koji se smatraju nezaobilaznim kada govorimo o ovoj popularnoj dalekoj destinaciji.

Na ostrvu Šri Lanka nalazi se čak 7 spomenika koji su pod zaštitom UNESCO-a.

U tzv. kulturnom Trouglu Šri Lanke je 5 od 7 ovih dragocenosti. Kendi, koje okružen planinskim vrhovima, je dom svetog Budinog zuba.

Sveti zub se nalazi u hramu Budinog zuba, koji tokom cele godine posećuju kako turisti tako i poklonici Budizma.

Kendi je u južnom delu pomenutog Trougla. Idući ka severu, tu su prirodne lepote planinskih vrhova, zatim Dambula sa svojim Zlatnim hramom, Polonaruva sa monolitnim Budinim statuama, prirodna tvrđava Sigirija i najsevernije je Anradapura, grad koji svedoči o bogatsvu i moći antičkih kraljevstava.