Letovanje na ostrvu Santorini

Santorini, često nazivan "supermodel" grčkih ostrva, očarava svojim raznobojnim stenama koje se uzdižu iz Egejskog mora. Ostrvo je poznato po svojim bijelim kućama, zapanjujućim panoramama, romantičnim zalascima sunca i vulkanskim peščanim plažama. Santorini godišnje privuče preko 1,5 miliona turista zahvaljujući svojoj jedinstvenoj lepoti.

Odmor na Santoriniju

Santorini je deo ostrvske grupe Kikladi, lociran u Egejskom moru, na pola puta između Atine i Krita. Ostrvo je oblikovano dramatičnom vulkanskom erupcijom koja je prouzrokovala potonuće centra ostrva, ostavljajući iza sebe krater sa visokim liticama, što je danas zaštitni znak Santorinija!

Odmarališta na istočnoj obali, kao što su Kamari i Perisa, nude tradicionalnije opcije za odmor, gde posetioci mogu uživati u sunčanim plažama, vodenim sportovima, barovima i šetalištima. Plaže istočne obale su obložene crnim peskom, dok južna obala nudi niz plaža prepoznatljivih po raznobojnom pesku, uključujući dramatičnu Crvenu plažu koja je omiljena među posetiocima. Unutrašnjost ostrva dominirana vinogradima i tradicionalnim selima koja pružaju mirniju atmosferu, daleko od turističke gužve.

Otkrijte zašto je Santorini idealno mesto za odmor i rezervišite odgovarajući smeštaj iz naše ponude.