Letovanje na Skijatosu

Skijatos, jedno od najlepših egejskih ostrva, nalazi se na zapadnoj obali Grčke i poznato je po svojim predivnim plažama i kristalno čistom moru. Ostrvo je malo, sa ukupnom površinom od samo 50 kvadratnih kilometara, ali nudi obilje zanimljivih mesta za posetu tokom letnjeg odmora.

Skijatos - ostrvo sa 66 predivnih plaža

Na Skijatosu se nalazi preko 60 plaža koje se razlikuju po veličini, obliku i karakteristikama. Najpoznatije plaže na ostrvu su Kukunarija i Lalarija, sa svojim specifičnim zlatnim peskom i prirodnim borovim hladom, idealnim za opuštanje i uživanje u lepotama prirode.

Tradicionalni grčki ambijent u glavnom gradu Skijatosa

Glavni grad Skijatosa ima sve što vam je potrebno za nezaboravno letovanje. Od tradicionalnih belih kuća sa crvenim krovovima do impozantne marine i luke, ovo mesto odiše grčkom kulturom. Šetalište sa kafićima, tavernama i restoranima nudi savršenu priliku da probate najbolje morske plodove i uživate u prelepom pogledu na more.

Skijatos nudi i neverovatnu noćnu scenu, od barova i klubova do mesta za ples, ovaj grad je savršen za sve ljubitelje zabave.

Gastronomija ostrva Skijatos

Skijatos je ostrvo poznato po svojoj bogatoj gastronomskoj ponudi koju turisti mogu istražiti. Kada se radi o hrani, jedan od najpoznatijih specijaliteta je Moussaka, slojevita poslastica od krompira, patlidžana, mlevenog mesa, paradajza i bešamel sosa. Osim toga, turisti bi trebalo da probaju Souvlaki, tradicionalni grčki specijalitet od mesa koje se marinira u ulju i začinima, a zatim se peče na roštilju, ili Gyro, koji se pravi sa jagnjetinom ili piletinom i služi u pita hlebu. Feta, tradicionalni grčki sir koji se pravi od ovčijeg ili kozjeg mleka, često se služi u salatama, sendvičima ili kao deo meze-a.

Kada je reč o pićima, Grčka je poznata po svojim vinima i uzo-u. Turisti bi trebalo da probaju Ouzo, tradicionalno grčko piće koje se pravi od anisa i služi se kao aperitiv, ili da uživaju u nekom od lokalnih vina kao što su Moscato i Robola. Frappe, popularno grčko piće koje se pravi od instant kafe, vode i šećera, odličan je izbor za osveženje u toplim letnjim danima. Rakija, destilovani alkohol koji se pravi od različitih voća i žitarica, služi se kao digestiv nakon obroka i može biti veoma jakog ukusa.

Ostavljamo na vama izbor široke gastronomske ponude Skijatosa, koja pruža brojne mogućnosti za istraživanje ukusa i kultura ovog predivnog grčkog ostrva.

Letnji odmor na Skijatosu uz direktan avio prevoz

Skijatos ima odličnu avionsku povezanost sa ostatkom Evrope, pa putovanje avionom je jednostavno i brzo. Agencija Filip Travel već duži niz godina uspešno organizuje letovanje na Skijatosu uz provereni hotelski smeštaj.

Za nezaboravno letovanje koje će vam ostati u sećanju zauvek, ne propustite letovanje na Skijatosu, ostrvo neodoljivih plaža i mondene atmosfere. Skijatos će vas oduševiti svojim predivnim pejzažima i kristalno čistim morem...Last minute polasci