Antalija letovanje 2017 • DODATNI POLASCI •

Letovanje Antalija • Turska 2017

Antalija koja nudi mistiku prošlosti današnjem dobu, naziva se turskom rivijerom, jer je krase bogatstvo istorijskog nasleda i prirodne lepote. Antalija se nalazi u zapadnom delu mediteranske obale Turske. Antalija je zaista rajsko mesto u kome letnja sezona traje 8-9 meseci.

Antalijska regija • DODATNI POLASCI • Direktan čarter let!

Zbog velikog interesovanja obezbedili smo nove polaske za Tursku!
ANTALIJSKA REGIJA - novi polasci:

• 30.08. - 06.09. • 8 dana / 7 noćenja 

• 15.09 - 25.09. • 11 dana / 10 noćenja

Kada dodete u ovaj biser takozvane Turske rivijere, primeticete da je podeljen na dva dela: jedan je savremeni, sa širokim ulicama i bulevarima, modernim stambenim i poslovnim zgradama, bogat sadrzajima nocnog zivota, dok je drugi deo stari grad, Kaleici, podignut oko stare luke, danas pretvoren u turisticko srce grada. U rimsko doba bio je opasan bedemima, a danas cete ovde naci uske poplocane ulice, stare turske kuce, dzamije, hanove i hamame, vecinom sacuvanog autenticnog izgleda kakav su imale u vreme izgradnje. Veliki broj restorana , kafea, poslasticarnica, klubova nalazi se u starom delu Kaleici, koji takode predstavlja i kulturni centar grada, u kome se odrzavaju mnoge umetnicke manifestacije. Pored velikog broja hotela, barova, restorana, nocnih klubova i prodavnica, Antalija je domacin i mnogih sportskih aktivnosti, ukljucujuci medunarodna takmicenja u odbojci na pesku, triatlonu, turnire u golfu, macevanju, tenisu i voznji kanuom. 

Lara-Kundu je nova oblast koja se nalazi najblize aerodromu. Cine je hoteli visoke kategorije izgradeni na poznatoj pešcanoj plazi dugoj 8km, koju karakteriše sitan pesak i kristalno cisto more. Sa druge strane grada nalazi se Konjalti plaza, koja prati liniju glavnog puta i koja mestimicno sadrzi kamenite delove.

Grad Antalija je smešten u istoimenom zalivu, iznad kojeg seuzdižu planine Taurus pokrivine gustom borovom šumom. U 1. veku p.n.e. oblastje pripadala kraljevini Pergam, a njen vladar kralj Atal naložio je svojimljudima da pronadu najlepše mesto na svetu, raj na zemlji. Kada je to mestopronadeno, tu je osnovan grad nazvan Ataleja, danas Antalija. Od tada mnogi sunarodi cežnjom gledali prema tom gradu koji je kroz istoriju mnogo puta menjaovladare. Kada su Rimljani osvojili Pergamsko kraljevstvo, Ataleja je postalaizvanredan rimski grad koji je posetio car Hadrijan 130. god. n.e., a slavoluk izgraden u njegovu cast i danas postoji.

Grad cine dva dela: savremen, sa širokim bulevarima, tržnimcentrima kao i mogucnostima za nocni provod; stari deo grada – Kaleidži kojipodignut oko stare luke. Tu su uske ulicice, stare turske kuce, zanatskeradnje, koje nisu samo primeri stare arhitekture, vec i nacina života i obicajau staroj Antaliji. U blizini grada na plaži Lara su hotelski kompleksi kojituristima omogucavaju uživanje u skladu mora, sunca i prirodnih lepotanajcistijeg delu Sredozemlja.


telplava.png
Pozovite nas

najprodavaniji hoteli i apartmani Pogledaj sve hotele

Alanja-Delphin Botanik Platinum
29% Popust

Delphin Botanik Platinum

Turska/Antalija/Alanja

All inclusive

BEACH
Lara-Delphin Imperial Lara
27% Popust

Delphin Imperial Lara

Turska/Antalija/Lara

Ultra all inclusive

BEACH
Lara-Delphin Diva Premiere
25% Popust

Delphin Diva Premiere

Turska/Antalija/Lara

Ultra all inclusive

BEACH
Alanja-Delphin Deluxe Resort
29% Popust

Delphin Deluxe Resort

Turska/Antalija/Alanja

Ultra all inclusive

BEACH