09.06.
Eftalia Ocean
7 n
 716
09.06.
Eftalia Marin
7 n
 665
29.05.
Eftalia Village
10 n
 679
07.06.
Eftalia Aqua
10 n
 759
07.06.
The Xanthe Resort & Spa Hotel
10 n
 1316
07.06.
The Sense Deluxe
10 n
 1275
07.06.
Kemal Bay
10 n
 820
07.06.
Horus Paradise Luxury Resort
10 n
 1069
07.06.
Armas Prestige
10 n
 670
07.06.
Armas Gul Beach
10 n
 830
19.05.
Side La Grande Resort & Spa
10 n
 559
19.05.
Vikingen Infinity Resort & Spa
10 n
 759
19.05.
Jadore Deluxe Hotel & Spa
10 n
 1009
19.05.
Wien
10 n
 340

Antalija leto 2019 • Direktan čarter let • Turska

Antalija koja nudi mistiku prošlosti današnjem dobu, naziva se turskom rivijerom, jer je krase bogatstvo istorijskog nasleđa i prirodne lepote. Antalija se nalazi u zapadnom delu mediteranske obale Turske. Antalija je zaista rajsko mesto u kome letnja sezona traje 8-9 meseci. 

Letovanje Antalija • Turska

Kada dodete u ovaj biser takozvane Turske rivijere, primetićete da je podeljen na dva dela: jedan je savremeni, sa širokim ulicama i bulevarima, modernim stambenim i poslovnim zgradama, bogat sadrzajima noćnog zivota, dok je drugi deo stari grad, Kaleici, podignut oko stare luke, danas pretvoren u turističko srce grada. U rimsko doba bio je opasan bedemima, a danas ćete ovde naći uske popločane ulice, stare turske kuće, džamije, hanove i hamame, većinom sačuvanog autentičnog izgleda kakav su imale u vreme izgradnje. Veliki broj restorana , kafea, poslastičarnica, klubova nalazi se u starom delu Kaleici, koji takođe predstavlja i kulturni centar grada, u kome se održavaju mnoge umetničke manifestacije.
Lara-Kundu je nova oblast koja se nalazi najbliže aerodromu. Čine je hoteli visoke kategorije izgradeni na poznatoj pešcanoj plazi dugoj 8km, koju karakteriše sitan pesak i kristalno cisto more. Sa druge strane grada nalazi se Konjalti plaza, koja prati liniju glavnog puta i koja mestimično sadrži kamenite delove.

Grad Antalija je smešten u istoimenom zalivu, iznad kojeg se uzdižu planine Taurus, pokrivine gustom borovom šumom. U 1. veku p.n.e. oblast je pripadala kraljevini Pergam, a njen vladar kralj Atal naložio je svojimljudima da pronadu najlepše mesto na svetu, raj na zemlji. Kada je to mesto pronađeno, tu je osnovan grad nazvan Ataleja, danas Antalija. Od tada su mnogi sunarodi čežnjom gledali prema tom gradu koji je kroz istoriju mnogo puta menjao vladare. Kada su Rimljani osvojili Pergamsko kraljevstvo, Ataleja je postala izvanredan rimski grad koji je posetio car Hadrijan 130. god. n.e., a slavoluk izgrađen u njegovu čast i danas postoji.

Grad čine dva dela: savremen, sa širokim bulevarima, tržnim centrima kao i mogućnostima za noćni provod. Stari deo grada – Kaleidži podignut oko stare luke, sadrži uske ulicice, stare turske kuće, zanatske radnje, koje nisu samo primeri stare arhitekture, već i načina života i običaja u staroj Antaliji. U blizini grada na plaži Lara su hotelski kompleksi koji turistima omogućavaju uživanje u skladu mora, sunca i prirodnih lepota najčistijeg dela Sredozemlja.

IZDVAJAMO: EFTALIA ISLAND • SVE NA JEDNOM MESTU

Eftalia Island je sastavni deo Eftalia hotelskog lanca i popularni zabavni centar za celu porodicu. Profesionalni, brojni tim za animaciju, zadužen je za zabavu gostiju svih uzrasta. Tokom dana organizovan je bogat program pored bazena i na plaži, a u večernjim satima predstave u amfiteatru... Pogledajte detaljnije.


Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele

Concorde De Luxe Resort

Turska/Antalija/Lara

DELUXE ALL INCLUSIVE

BEACH
Alanja-Eftalia Village
8% Popust

Eftalia Village

Turska/Antalija/Alanja

All inclusive

2 DECE GRATIS
Alanja-Eftalia Splash
8% Popust

Eftalia Splash

Turska/Antalija/Alanja

All inclusive

2 DECE GRATIS
Alanja-Eftalia Ocean
9% Popust

Eftalia Ocean

Turska/Antalija/Alanja

Ultra all inclusive

2 DECE GRATIS