World Hotels

Side - Turska letovanje 2017

Side...
Jedinstveno letovalište, smešteno na malom, ravnom,svega 300 m širokom i 800 m dugom poluostrvu. Nalazi se na samoj njegovoj ivicii sa obe strane je okruženo dubokim plavim Mediteranom.
Glavne odlike ovog grada, udaljenog 75 km od Antalije, subrojne arheološke iskopine iz rimskog doba. Ova nekada mala ribarska luka jedanas jedno od posecenijih letovališta u Turskoj.
Side je jedan od najpoznatijih antickih gradova u Turskoj, smešten na malom poluostrvu u Sredozemnom moru, na oko 75 km udaljenosti od Antalije. Prelepa obala Sidea i njegove plaže cine ga jednim od omiljenih turskih letovališta. Plaže Sidea poznate su kao istocna i zapadna plaža, obe su pešcane, prekrivene zlatnim peskom, nedaleko od grada. Zapadna plaža nudi brojne mogucnosti za uživanje u sportovima na vodi, kao što su skijanje na vodi i parasejling, a organizuju se i camac ture do vrlo dobrih mesta za ronjenje i pecanje. Priobalje je plitko, pa je dobar izbor za porodice koje letuju sa malom decom. Istocna plaža je manje prometna i manje razvijena u odnosu na zapadnu, u nekim delovima ona je kamenita, cesto pri ulasku u vodu. Ovde uglavnom dolazi lokalno stanovništvo.
Side je primorski grad koga karakteriše mešavina drevnog i modernog, što cete videti kada prošetate duž ulice koja je postojala i mnogo vekova ranije, a danas se tu nalaze prodavnice i otmeni restorani. U periodu rimske vlasti je uznapredovao, što se i danas može videti po ostatku brojnih zidina iz toga doba. Neke legende kažu da je predstavljao tajno mesto sastajanja cuvene Kleopatre i Marka Antonija.
Side obiluje restoranima i tavernama u kojima možete probati tradicionalne turske specijalitete. Stari deo grada ima dosta barova i diskoteka, ali Side nije mesto za koga se prvenstveno vezuje epitet fantasticnih nocnih provoda. Ne zaboravite da kupite neki suvenir u Sideu. Tradicionalni suvenir u Turskoj je nazar (evil eye stone) koji možete videti u razlicitim varijantama i na svakom koraku. Potice iz turske mitologije i osnovna mu je funkcija da štiti od uroka. Okruglog je oblika, sa koncentricnim krugovima razlicitih boja, najcešce su napravljeni suveniri od stakla. Neki ga zovu plavim okom, jer najviše ih ima u plavoj boji, ili tigrovim okom.

telplava.png
Pozovite nas

najprodavaniji hoteli i apartmani Pogledaj sve hotele

Side-Sandy Beach Hotel
7% Popust

Sandy Beach Hotel

Turska/Antalija/Side

All inclusive

Side-Amelia Beach Resort
30% Popust

Amelia Beach Resort

Turska/Antalija/Side

All inclusive

BEACH

Roma Beach Resort

Turska/Antalija/Side

All inclusive

BEACH
Side-Sunmelia Beach Resort
30% Popust

Sunmelia Beach Resort

Turska/Antalija/Side

All inclusive