Maroko - zemlja na severu Afrike, bogatog kulturnog nasleđa, istorije i tradicije. Ovde vas obuzima osećanje da ste se vratili u biblijsko vreme. Kraljevina Maroko razdvojena je od evropskog kopna samo 15 km širokim Gibraltarskim moreuzom. Plodne ravnice, preko 4.000 m visoki vrhovi Atlasa i zelene oaze usred nepregledne Sahare čine ovu zemlju itekako posebnom.

Agadir, veoma tolerantan i otvoren za sve što je inače u arapskom svetu strogo zabranjeno. Postao je jedan od omiljenih turističkih destinacija Evropljana. Izvrsne, čiste plaže, mesta za noćni provod kao i luksuzni resorti čine ovo mesto nezaobilaznom stanicom. Odlična je polazna stanica za obilaske ostalih gradova I lokaliteta u blizini.

Klima Maroka je raznolika, veliki gradovi su u zoni atlantske i mediteranske klime, sa dugim i toplim letima i blagim zimama. Divan je prizor u jesen kada prilazite Marakešu, gore u visovima Atlasa beli se sneg, a u podnožju je temperatura od 20 do 25 stepeni u toku dana. Idealni meseci za posetu su od marta do oktobra kada ima najmanje padavina, ali je najviša temperatura okeana u oktobru I iznosi maksimalnih 23 stepena.

Ako želite da otputujete na neku drugu destinaciju, za vas smo obezbedili najjeftinije avio karte i hotelski smeštaj.

Pogledajte i ostale ponude za daleka individualna putovanja.