Maroko (Morocco) • Agadir • Putovanje u Afriku

Maroko - zemlja na severu Afrike, bogatog kulturnog nasleđa, istorije i tradicije. Ovde vas obuzima osećanje da ste se vratili u biblijsko vreme. Kraljevina Maroko razdvojena je od evropskog kopna samo 15 km širokim Gibraltarskim moreuzom. Plodne ravnice, preko 4.000 m visoki vrhovi Atlasa i zelene oaze usred nepregledne Sahare čine ovu zemlju itekako posebnom.

Agadir, veoma tolerantan i otvoren za sve što je inače u arapskom svetu strogo zabranjeno. Postao je jedan od omiljenih turističkih destinacija Evropljana. Izvrsne, čiste plaže, mesta za noćni provod kao i luksuzni resorti čine ovo mesto nezaobilaznom stanicom. Odlična je polazna stanica za obilaske ostalih gradova I lokaliteta u blizini.

Klima Maroka je raznolika, veliki gradovi su u zoni atlantske i mediteranske klime, sa dugim i toplim letima i blagim zimama. Divan je prizor u jesen kada prilazite Marakešu, gore u visovima Atlasa beli se sneg, a u podnožju je temperatura od 20 do 25 stepeni u toku dana. Idealni meseci za posetu su od marta do oktobra kada ima najmanje padavina, ali je najviša temperatura okeana u oktobru I iznosi maksimalnih 23 stepena.

VIZA: Uz biometrijski pasoš Republike Srbije viza je potrebna I pribavlja se u Ambasadi Maroka u Beogradu po ceni od oko 25 eur. Možete je pribaviti lično ili uz posredstvo naše agencije. Potrebna dokumentacija: Fotokopija prve strane pasoša Fotografija 3.5 x 4.5 cm Potvrda o zaposlenju Potvrda o visini primanja Rezervacija karte Rezervacija smeštaja. Za individualne polaske poželjno je aplicirati do 20 dana pred put.

Ako želite da otputujete na neku drugu destinaciju, za vas smo obezbedili najjeftinije avio karte i hotelski smeštaj.

Pogledajte i ostale ponude za daleka individualna putovanja.


telplava.png
Pozovite nas