Sicilija leto 2023 • Avionski prevoz

Sicilija, najveće ostrvo Mediterana, predstavlja jedinstveno mesto koje odlikuje specifična kultura, tradicija i životni stil. Za sve koji žele da dožive istinski mediteranski duh i upoznaju jedan autentičan deo Evrope, ovo ostrvo je pravo mesto za odmor.

Otkrijte prelepe plaže Sicilije

Sicilija je poznata po svojim prelepim plažama koje se prostiru duž obale i nude pregršt mogućnosti za odmor i zabavu. Posetite San Vito Lo Capo, jednu od najlepših plaža na ostrvu sa kristalno čistim morem, ili Mondello, popularno letovalište koje nudi i brojne aktivnosti na vodi. Takođe, ne propustite priliku da se okupate u prelepim uvalama na severu ostrva, poput Cala Rossa i Cala Mosche.

Gradovi Sicilije koji odišu šarmom

Sicilija je poznata po svojim prelepim gradovima koji pružaju pregršt kulturnih, istorijskih i prirodnih znamenitosti. Palermo, glavni grad Sicilije, predstavlja raskošan spoj normanskog, arapskog i baroknog stila u svojoj arhitekturi. Takođe, ne propustite priliku da posetite gradove kao što su Taormina, Cefalu i Ragusa, koji se mogu pohvaliti prelepim plažama, bogatom istorijom i jedinstvenom kuhinjom.

Ukusna sicilijanska kuhinja i vina

Sicilijanska kuhinja je jedinstvena po svojim ukusima i mirisima, koji su rezultat bogate istorije i raznovrsnih kultura koje su oblikovale ovu oblast. Probajte specijalitete kao što su arancini (riža punjena mesom, povrćem i sirom), caponata (jelo od patlidžana i drugog povrća sa umakom od paradajza), pasta alla norma (testenina sa sosom od paradajza, patlidžana i ricotta sira) i slatki cannoli (krokanti rolati sa kremom od ricotta sira). Takođe, Sicilija je poznata po svojim vinima, poput Marsala vina i Nero d'Avola, koja su obavezno probati tokom boravka na ovom prelepom ostrvu. 

Arheološka nalazišta Sicilije

Sicilija je dom jedinstvenih arheoloških nalazišta koja datiraju iz vremena starogrčke i rimske kulture. Posetite Agrigento, poznato po impresivnom kompleksu hramova, ili Siracuzu, jednom od najvažnijih grčkih gradova u starom svetu. Takođe, ne propustite priliku da posetite amfiteatar u Taormini i osetite duh starorimskih gladijatorskih igara.

Rezervišite vaš odmor na Siciliji već danas! Pogledajte našu ponudu hotelskog smeštaja sa avionskim prevozom.


telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele

Santa Lucia e Le Sabbie d Oro

Italija/Sicilija/Ćefalu

Polupansion

Citta del Mare

Italija/Sicilija/Terasini

All inclusive light

TH Cinisi Florio Park Hotel

Italija/Sicilija/Cinisi

Polupansion

Saracen Resort

Italija/Sicilija/Isola Dele Femine

Pun pansion