Sicilija leto 2024 • First minute

Sicilija, najveće ostrvo Mediterana, predstavlja jedinstveno mesto koje odlikuje specifična kultura, tradicija i životni stil. Za sve koji žele da dožive istinski mediteranski duh i upoznaju jedan autentičan deo Evrope, ovo ostrvo je pravo mesto za odmor.

Sicilija first minute

Kupanje u šarmantnom gradiću Ćefaluu, izlet brodom do ostrva Isola Bella ili opuštanje na plaži Mondelo sa najfinijim zlatnim peskom su samo deo doživljaja koje Vam ova autentična destinacija  pruža.

KATANIJA i PALERMO
• Direktni letovi
• Smene na 7 i 10 noćenja
• ️Veliki izbor smeštaja
• Izleti koji se pamte

ETNA • TAORMINA • MONREALE • PALERMO • AGRIĐENTO • SIRAKUZA

Iskoristite aktuelne popuste i ponude i uvek budite na korak od novog putovanja sa Filipom!

Otkrijte prelepe plaže Sicilije

Sicilija je poznata po svojim prelepim plažama koje se prostiru duž obale i nude pregršt mogućnosti za odmor i zabavu. Posetite San Vito Lo Capo, jednu od najlepših plaža na ostrvu sa kristalno čistim morem, ili Mondello, popularno letovalište koje nudi i brojne aktivnosti na vodi. Takođe, ne propustite priliku da se okupate u prelepim uvalama na severu ostrva, poput Cala Rossa i Cala Mosche.

Gradovi Sicilije koji odišu šarmom

Sicilija je poznata po svojim prelepim gradovima koji pružaju pregršt kulturnih, istorijskih i prirodnih znamenitosti. Palermo, glavni grad Sicilije, predstavlja raskošan spoj normanskog, arapskog i baroknog stila u svojoj arhitekturi. Takođe, ne propustite priliku da posetite gradove kao što su Taormina, Cefalu i Ragusa, koji se mogu pohvaliti prelepim plažama, bogatom istorijom i jedinstvenom kuhinjom.

Ukusna sicilijanska kuhinja i vina

Sicilijanska kuhinja je jedinstvena po svojim ukusima i mirisima, koji su rezultat bogate istorije i raznovrsnih kultura koje su oblikovale ovu oblast. Probajte specijalitete kao što su arancini (riža punjena mesom, povrćem i sirom), caponata (jelo od patlidžana i drugog povrća sa umakom od paradajza), pasta alla norma (testenina sa sosom od paradajza, patlidžana i ricotta sira) i slatki cannoli (krokanti rolati sa kremom od ricotta sira). Takođe, Sicilija je poznata po svojim vinima, poput Marsala vina i Nero d'Avola, koja su obavezno probati tokom boravka na ovom prelepom ostrvu. 

Arheološka nalazišta Sicilije

Sicilija je dom jedinstvenih arheoloških nalazišta koja datiraju iz vremena starogrčke i rimske kulture. Posetite Agrigento, poznato po impresivnom kompleksu hramova, ili Siracuzu, jednom od najvažnijih grčkih gradova u starom svetu. Takođe, ne propustite priliku da posetite amfiteatar u Taormini i osetite duh starorimskih gladijatorskih igara.

Rezervišite vaš odmor na Siciliji već danas! Pogledajte našu ponudu hotelskog smeštaja sa avionskim prevozom.


telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele

Ćefalu-Santa Lucia e Le Sabbie d Oro
11% Popust

Santa Lucia e Le Sabbie d Oro

Italija/Sicilija/Ćefalu

Polupansion

BEST BUY
Cinisi-TH Cinisi Florio Park Hotel
32% Popust

TH Cinisi Florio Park Hotel

Italija/Sicilija/Cinisi

Pun pansion

BEACH
Mondelo-Conchiglia d Oro
2% Popust

Conchiglia d Oro

Italija/Sicilija/Mondelo

Noćenje sa doručkom

BEST BUY
Kampofeliće di roćela-Acacia Resort
12% Popust

Acacia Resort

Italija/Sicilija/Kampofeliće Di Roćela

Noćenje sa doručkom

BEACH