Tajland • ostrvo Puket

Puket – najveće tajlandsko ostrvo, nalazi se u Andamanskom moru. Najpopularnije turističko mesto je Patong sa dugačkom plažom i burnim noćnim životom. Boravak u ovom mestu preporučuje se mladima koji vole izlaske I planiraju da im to bude polazna tačka za izlete I obilaske. Na licu mesta postoji veliki broj lokalnih turističkih agencija koje nude svoje organizovane ture. Takođe, u samom mestu se nalazi veliki broj restorana i barova koji nude usluge hrane I pića.

Preko 40 kilometara plaza potvrđuje da svako može nadi svoj omiljeni izbor. Neke od najlepših plaža su Kata, Kamala, Karon i Bangtao.

Kata I Karon su udaljene oko 10 kilometara od Patong plaže I preporuka su za porodice sa decom kao I Bang Tao plaža koja je nešto dalja.

Tokom dana se duž celog ostrva mogu naći razne opcije animacije, sportova na vodi i dnevne zabave. Neki od najlepših izleta su do ostrva PiPi, Raha, Similans i James Bond, kao i druženje sa slonovima i tigrovima. Nezaobilazni stari grad Puket svojom kulturom, arhitekturom sino porttugalskih građevina, jedinstvenim hramom Vat Čaolonga upotpunjuju doživljaj ovog ostrva. Zvaničan jezik je tajlandski a valuta baht.

Chiang Mai - prema TripAdvisoru nalazi se na listi „ Najboljih 25 destinacija sveta “. Drugi je po značaju grad na Tajlandu i tu se možete susresti sa glavnim znamenitostima I upoznati pravu kulturu I lepotu ove zemlje bez velikog uticaja zapadne kulture. Mnogštvo hramova, palate kao i  atrakcija poput Night safarija, akvarijuma kao I nezaobilazni centar za treniranje slonova učiniće posetu ovom gradu nezaboravnom.

Na severu, udaljen oko 3 sata vožnje, nalazi se I Chiang Rai. Jedan od kulturnih I istorijskih centara Tajlanda, sa mnoštvom atrakcija za obilazak. Od Chiang Mai-a do Chiang Rai-a se preporučuje transfer Green VIP busom koji saobraća nekoliko puta na dan. Na licu mesta u lokalnim agencijama se mogu uplatiti fantastične, povoljne ture za obilaske I sve atrakcije.

Krabi – nalazi se u južnom delu Tajlanda, na ušću reke Krabi u Andamansko more. Poznat je po prelepim stenama, bisernim plažama i kristalno čistoj vodi. Krabi nudi sve što je potrebno za fantastičan i nezaboravan odmor.

Šarmiraće vas ljubazni i nasmejani ljudi, ukusna hrana i mirisne noći. Penjanje po stenama, ronjenje, iznajmljivanje čamaca i plovidba, pecanje, sportovi na vodi, nacionalni parkovi i koralni grebeni su glavne atrakcije Krabija.

Zvaničan jezik je tajlandski a valuta baht. Vanpansionska potrošnja je dosta niska I savet je da se od usluge ishrane u hotelu izabere samo doručak. Klima je tropska, a prosečna godišnja temepratura je 30 stepeni. Sušni period i najprijatnije vreme za boravak je od novembra do kraja maja. Jun je period u kom smo imali na destinaciji veliki broj putnika, a koji su nam preneli divne utiske. Svakako, klimatski uslovi su promenljivi I ne možemo garantovati da u period boravka neće biti kiše. Period sa najvišim temperaturama i vlažnošću vazduha je od auvgusta do novembra, kada je i najveća verovatnoća za učestale kiše. 

Pogledajte i ostale ponude za daleka individualna putovanja.