Odmor na Kopaoniku, Zlatiboru, Staroj Planini, Zlataru...

Provedite odmor na našim planinama. Posetite naše najposećenije turističke centre i tokom zime i tokom leta!

Zlatibor - poznato letovalište i vazdušna banja ili planina Zlatnog bora je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji.
Zahvaljujući kontinentalnoj i mediteranskoj klimi i vazdušnim strujama, koji se mogu naći samo ovde, harmoničan odnos između šumskih područja jela, borova i smrča i prostranih livada naseljenih prelepim biljkama, rekama i potocima, nezagađenim vazduhom, zdravom i čistom vodom , veliki broj godišnjih sunčanih dana, Zlatibor je postao poznata letnja i zimska turistička tačka sa dugom turističkom tradicijom...

Kopaonik je najveće skijalište u Srbiji sa izuzetno pripremljenim stazama, što nudi neograničenu radost svim kategorijama skijaša, od početnika do visoko kvalifikovanih. Skijalište Kopaonik se sastoji od oko 55 km staza za alpsko skijanje i 12 km staza za cross-countri (nordijsko) skijanje. Za one koji uživaju u skijanju noću, tu je osvetljena staza "Malo Jezero" u samom centru odmarališta. Kopaonik je podjednako posećen i tokom letnjeg perioda. Posetioci mogu uživati u alpinizmu, biciklizmu, šetnji, piknicima, wellness i spa uslugama...

Slikovita lepota na samo 330 kilometara od Beograda čini Staru planinu najlepšim delom istočne Srbije. Proglašena je za prirodno blago od velikog značaja. Ova planina je poznata po blagoj klimi, čistom vazduhu, izvorima vruće mineralne vode. Stara planina je takođe poželjna destinacija tokom letnjeg perioda. Ova planina nudi neke od najlepših zelenih pogleda. Godine 1997. Stara Planina proglašena je Parkom prirode zbog svojih izvanrednih lepota. Ne propustite priliku za uživanje u rekreativnom odmoru ili za odlazak na piknik, planinarenje.


Kopaonik

Kopaonik je najveći ski centar u Srbiji, bogat je sa odlično pripremljenim stazama koja skijašima pruža neizmerno uživanje! Ski centar Kopaonik poseduje ski staze za sve kategorije skijaša - od početnika do profesionalaca.

Skijanje na Kopaoniku 

Ski centar Kopaonik prostire se na oko 62km staza i ski puteva uređenih za alpsko i nordijsko skijanje. Za ljubitelje noćnog skijanja u samom centru skijališta osvetljena je staza "Malo Jezero".
Za najmlađe skijaše i sve druge početnike, koji prave svoje prve skijaške korake, postoji obezbeđen prostor ski vrtića sa pokretnom trakom i karusel koja olakšava da se ovlada osnovnim skijaškim veštinama.

Ski centar Kopaonik poseduje i sistem za veštačko osnežavanje pokriveno je 97% skijališta. Ovim sistemom pokrivene su staze: Karaman A i B, Pančićev vrh, Duboka 1 i 2, Sunčana dolina, Malo jezero, Krst, Krčmar, Kneževske bare, Mali Karaman, Marine vode, Karaman i pripadajući ski putevi, kao i skijalište na Gobelji.

Zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje sezona skijanja na Kopaoniku traje duže, a skijaši, kako početnici tako i oni malo zahtevniji mogu biti sigurni da će tokom zimske sezone moći da uživaju u odličnno pripremljenim stazama. 

Kopaonik ski staze

Ski staze na Kopaoniku su veoma dobro povezane sistemom žičara i ski liftova, kapaciteta od preko 34.000 skijaša na sat.

Žičara četvorosed "Pančićev vrh" tokom čitave zimske sezone ali i u toku leta, osim skijaša i snoubordera, prevozi i posetioce centra koji se ne bave zimskim sportovima, već panoramski razgledaju centar i bave se brojnim drugim aktivnostima koje ski centar Kopaonik omogućava.

Smeštaj na Kopaoniku

U našoj ponudi za smeštaj na Kopaoniku tokom zimske sezone, imamo apartmane i hotele. Hotelski smeštaj koji preporučujemo: Hotel Nebeska stolica 1 kao i nezaobilazni Hotel Nebeska stolica 2.

Za naše putnike biramo najkvalitetniji smeštaj na planini Kopaonik, preporučujemo i Hotel Jat Apartmani 


Zlatibor

Zlatibor • Wellness sezona tokom cele godine

Planina Zlatibor ili vazdušna banja, sa stogodišnjom turističkom tradicijom, jedna od od najposećenijih planina Srbije. Prosečna nadmorska visina Zlatibora je 1000 m, a najviši vrhovi su: Tornik sa 1496m nadmorske visine i Čigota 1422m nadmorske visine.

Ski centar Tornik opremljen je sa šestosednom žičarom, kapaciteta 3.000 skijaša na sat, dva ski lifta, ukupnog kapaciteta 2.400 skijaša na sat. Četri staze, Čigota, Tornik, Ribnica i Zmajevac pokrivene su sistemom za veštačko osnežavanje, tako da ovaj ski centar više ne zavisi od vremenskih uslova.

U ski centru Tornik nalazi se i posebna vrsta instalacije tzv. "tjubing", koja, kao i sama žičara, može da se koristi i u letnjem i u zimskom periodu godine i pruža neizmerno zadovoljstvo i uzbuđenje svima koji odluče da je isprobaju. Ski centar je opremljen i dečijim igralištem i karuselom.
Zlatibor ima prosečno 95 snežnih dana godišnje, a snežni pokrivač dostiže debljinu do 60 cm.

Susretanje mediteranske i kontinentalne klime su stvorili uslove da se "ruža vetrova" rascvetava, upravo, nad Zlatiborom. Te struje omogućavaju uspešno lečenje i oporavak od mnogih plućnih, srčanih bolesti i posebno bolesti štitaste žlezde i malokrvnosti.

Zlatibor je omiljena planina vrhunskh sportista i mesto za njihove najkvalitetnije pripreme. Pored prirodnih terena, za ove namene su izgrađeni najsavremeniji sportski objekti: velika sportska hala, fudbalski tereni, igrališta za tenis, zatvoren i otvoren bazen.

Urbani centar Zlatibora, predstavlja pravo mesto za uzbudljiv noćni život, a prijatne trenutke u toku dana možete provesti u nekoj od bašti mnogobrojnih kafea, restorana, poslastičarnica. 


Stara Planina

Stara Planina • Wellness i Spa • Zimovanje

Raskošna lepota Stare Planine, osvaja i pleni, ne samo u toku zime, već u toku cele godine. Idealno je mesto za ljubitelje netaknute prirode, koji žele da otkriju neizmerna bogatstva ove planinske lepotice na istoku Srbije.

Stara Planina, spada u grupu venačnih planina. Glavni venac dugačak je oko 550 kilometara, i proteže se od Zaječara do Crnog mora. Deo ovog venca označava i prirodnu granicu izmedju Srbije i Bugarske. Stara Planina nosi i drugo ime - Balkan, tako da je Balkansko poluostrvo dobilo naziv po ovoj planini.

Jedan od najlepših krajolika Stare Planine je prirodni rezervat Babin zub, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.758 metara. Strme padine, oštri usponi, čudesni vodopadi, polja šumskog voća, bogate šume, pružaju mogućnost za razvoj različitih oblika turizma. Biljni i životinjiski svet na Staroj Planini je karakterističan, pa se u podnožju Babinog zuba nalazi stanište Subalpske bukve, a u potocima i rekama ima potočne pastrmke.

Stara Planina obiluje lekovitim biljem i pečurkama, a stanište je i mnogim vrstama retkih biljaka. U selima podno Stare Planine dočekaće vas ljubazni domaćini, uvek spremni da putnike dočekaju izvornom trpezom, na kojoj će se obavezno naći "belmuž", specijalitet ovog kraja, napravljen od sira i kukuruznog brašna.