Izmir letovanje Turska

Izmir, prelep primorski grad u Turskoj, savršena je destinacija za letnji odmor. Sa svojim zadivljujućim plažama i kristalno čistim mediteranskim morem, Izmir obećava nezaboravan odmor. Od njegovog živog noćnog života i užurbanog bazara do drevnih ruševina i netaknute prirode, Izmir ima za svakoga po nešto.

Šta posetiti i probati u Izmiru

Izmir je pun aktivnosti i atrakcija. Posetioci mogu da istraže veličanstvene ruševine Efesa, da provedu dan u termalnim kupatilima Česme ili da proputuju brodom do obližnjeg grčkog ostrva Hios.

Ljubitelji hrane mogu uživati u jedinstvenim lokalnim ukusima grada, kao što su jela od morskih plodova, tradicionalna baklava, turska kafa i čuveni Doner kebab.

Ljubitelji umetnosti i arhitekture mogu da istraže brojne gradske galerije i muzeje ili da se prošetaju živahnim bazarom Kemeralti. Plaže u Izmiru su takođe odlične za sunčanje i kupanje. Sa toliko toga da se vidi i uradi u Izmiru, to je savršena destinacija za letnji odmor.

Pored gore navedenih atrakcija i aktivnosti, putnici u Izmir mogu uživati i u živahnom noćnom životu grada. Grad se može pohvaliti brojnim živahnim barovima i restoranima, savršenim za večernji izlazak. Užurbane ulice centra grada pune su života i energije, sa mnoštvom prodavnica i pijaca za istraživanje. Ljubitelji prirode takođe mogu da uživaju u bujnim parkovima i baštama, kao i u obližnjim pešačkim stazama. Za one koji traže više kulturnog iskustva, postoje festivali i događaji tokom letnjih meseci, kao što su Međunarodni festival u Izmiru i Međunarodni džez festival u Izmiru.

Pored aranžmana u Turskoj, spremili smo i dosta drugih destinacija za letovanje. 


telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele