Letovanje u Bodrumu • Egejska Regija

Bodrum, poznat kao elitno letovalište u Turskoj, smešten je na živopisnom poluostrvu na granici Sredozemnog i Egejskog mora, između Marmarisa i Kušadasija. Ovaj grad na poluostrvu prečnika 60 km je omiljeno odredište pesnika, umetnika, i turista iz cele Evrope.

Bogata istorija i kultura

Bodrum, antički Halikarnas, poznat je po svojoj bogatoj istoriji koja se odražava u impresivnoj arhitekturi i arheološkim nalazištima. Gradom dominira tvrđava Halikarnas, jedinstven primerak srednjovekovne arhitekture koji su podigli vitezovi sa Rodosa. Nekada zatvor, tvrđava danas služi kao podvodni arheološki muzej sa eksponatima iz Bronzanog doba. Ovo su samo neki od raloga zašto se turisti opredeljuju za letovanje u Bodrumu.

U Bodrumu se takođe nalazi jedno od sedam svetskih čuda antičkog doba, grobnica kralja Mauzola, mauzolej, što je dalo ime monumentalnim grobnicama. Ovaj grad danas nosi reputaciju centra turske umetnosti sa brojnim galerijama i atmosferom koja odiše prijateljskim i boemskim duhom.

Noćni život i zabava

Za ljubitelje noćnog života, Bodrum nudi jedinstveno iskustvo u plutajućem disko klubu, velikom katamaranu staklenog dna koji prima 2.000 ljudi. Oko 2 sata iza ponoći, katamaran kreće na četvoročasovnu plovidbu, pružajući nezaboravnu zabavu na moru.