Bodrum -Turska Letovanje 2018

Bodrum je elitno tursko letovalište smešteno na živopisnom poluostrvu, na granici Sredozemnog i Egejskog mora izmedu Marmarisa i Kušadasija, a sam grad se nalazi na poluostrvu precnika 60 km. Omiljeno je tursko letovalište, koje privlaci pesnike, umetnike i turiste, ne samo iz Turske vec i iz cele Evrope.
U antičkoj Grčkoj je bio poznat kao Halikarnas, a u srednjem veku kao Petronium. Nalazi se na poluostrvu Bodrum, u blizini severozapadnog ulaza u zaliv Gekova, nasuprot grckog ostrva Kos. Grad ima preko 32.000 stanovnika i danas je poznati turisticki i jahting centar. Ima mediteransku klimu.
Gradom uverljivo dominira tvrdava Halikarnas, kao jedinstven primerak srednjovekovne arhitekture, koju su podigli vitezovi pridošli sa Rodosa. Tvrdava je nekada bila zatvor, a danas je pretvorena u podvodni arheološki muzej sa eksponatima koji datiraju još iz Bronzanog doba.
U Bodrumu se nalazi i jedno od sedam svetskih cuda antickog doba, grobnica kralja Mauzola, po kojoj je nastao nastao naziv, monumentalnih grobnica, mauzolej. Bodrum danas nosi reputaciju centra turske umetnosti, sa svojim mnogobrojnim galerijama i prijateljskom i pomalo boemskom atmosferom kojom grad odiše.
Život u sadašnjem Bodrumu posvecen je pre svega zadovoljstvima, suncanju, i „uživanju u velikom izboru vinskih podruma (Bodrum na turskom znaci podrum). Bodrum je poznat po ludim nocnim provodima i diskotekama na otvorenom. Najpoznatija je diskoteka Halikarnas koja prima do 5.000 gostiju.
Za ljubitelje noćnog života, tu je i plutajuci disko Bodrum klub, veliki katamaran staklenog dna koji prima 2.000 ljudi, a oko 2 sata iza po

telplava.png
Pozovite nas

najprodavaniji hoteli i apartmani Pogledaj sve hotele