Lisabon • Grupno putovanje avionom

Kupanje i sunčanje na plažama reke Težo ili Atlantskog okeana, u kombinaciji sa kulturnim dešavanjima i obilaskom mnogobrojnih znamenitosti, to je ono što putovanje u Lisabon čini jedinstvenim u odnosu na boravak u ostalim evropskim metropolama. Lisabon, osim što nosi titulu glavnog grada Portugala, poznat je i po fado muzici, lepim građevinama, centru grada koji je pod zaštitom UNESCO-a, i uzbudljivom noćnom životu. Interesantan podatak jeste da ni jedan svetski rat nije došao do Lisabona. Letovališta Estoril i Cascais, koja se nalaze u njegovoj blizini, obogatiće vaše putovanje u Portugal kupanjem u Atlantskom okeanu.

Pogledajte našu celokupnu ponudu za putovanje u Evropske gradove

Ono što bi takođe trebali da obiđete u Lisabonu su i dva značajna obeležja: Most 25. april - najduži viseći most u Evropi - i most Vasko da Gama koji je dobio ime po portugalskom moreplovcu i istraživaču (1469 – 1524). On je bio prvi čovek koji je morskim putem stigao iz Evrope do Indije, a pokazao je i da se Afrika može oploviti.

Tramvaji u lisabonu

Tradicionalno prevozno sredstvo u Lisabonu je tramvaj. Uveden je u 19. veku, a prvi gradski tramvaji mogu se videti u Muzeju javnog saobraćaja (Muzeu da Karis).

Veći deo ovog autentičnog grada je brdovit, sa kaldrmom umesto trotoara. Zbog neobičnog reljefa, prevoz se, između ostalog, obavlja uz pomoć tri žičare i jednog lifta.

Obilazak Lisabona olakšaće vam korišćenje tramvaja, koji je tradicionalno prevozno sredstvo u ovom delu Portugala.

Znamenitosti koje ne bi trebalo da propustite ako otputujete u Lisabon: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, Spomenik otkrićima, i još mnogo toga.