Atika • Letovanje u Atinskoj regiji •

Atika ili Atinska regija - poluostrvo koje ulazi u Egejsko more i istorijski region Grčke koji obuhvata glavni grad Atinu i njenu okolinu.
Ovaj region je poznat po mestima koja su čuvena u antičkoj istoriji Grčke: Atina sa svojim antičkim spomeinicima, Maraton, Sounio.

Letovanje u Atinskoj regiji

Atina je glavni grad Grčke i centar regije Atika. Najstarija prestonica Evrope, poznata u celom svetu po svojim antičkim hramovima na Akropolju, starim gradskim jezgrom Plaka ali i brojnim modernim tržnim centrima, nudi moguænost za aktivan odmor svim gostima koji vole velike metropole.

Glifada je južno predrgrađe Atine, koja je udaljeno oko 15 km od centra grada ali sa odličnom konekcijom preko brzih tramvaja i autobusa. Ovo je popularno letovalište je postalo najbogatiji deo Atine, poznato po noænom životu i dobrom provodu. Poznata i po peščanim plažama Glifada i Asteria.

Kavouri plaža (Vuljagmeni) - peščana plaža udaljena oko 16 km jugoistočno od Atine. Povezana sa Atinom sa 3 linije gradskog prevoza. Ležaljke i suncobrani se iznajmljuju u lokalnom barovima na plaži.

Alimos plaža - peščana plaža udaljena oko 11 km južno od centra Atine. Ova uređena plaža sa barovima, nudi i sadržaje za decu poput vodenih tobogana.

Anavisos - peščana plaža poznata po dugačkom pliæaku, idealna za porodice sa decom. Odlično uređena plaža sa brojnim sadržajima, barovima i kantinama. Udaljena je oko 52 km jugoistočno od Atine.


telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele

BROWN ACROPOL HOTEL

Grčka/Atina

Noćenje sa doručkom

Brown Lighthouse Athens

Grčka/Atina

Noćenje sa doručkom

CONGO PALACE

Grčka/Atika/Glifada

Noćenje sa doručkom

London

Grčka/Atika/Glifada

Polupansion