Letovanje u Atinskoj regiji

Atinska regija, ili Atika, je istorijski bogato poluostrvo koje se proteže u Egejsko more, okružujući glavni grad Grčke - Atinu. Ovaj region je kolevka nekih od najznačajnijih mesta antičke Grčke, uključujući Atinu sa svojim nezaboravnim Akropoljem, Maraton, poznat po legendarnoj bitci, i Sounio, gde se nalazi prelepi hram Posidona.

Glavne destinacije za letovanje u Atinskoj regiji

Atina, kao najstarija evropska prestonica, očaraće vas svojim istorijskim spomenicima, živahnim tržnim centrima i dinamičnim noćnim životom. Regija nudi raznovrsne opcije za sve, od ljubitelja istorije do onih koji traže savremenu zabavu, zato je odličan izbor za vaše letovanje.

  • Glifada: Ovo južno predgrađe Atine je poznato po luksuznom noćnom životu i peščanim plažama, udaljeno svega 15 km od centra grada. Glifada je dobro povezana sa centrom brzim tramvajima i autobusima, čineći je idealnom za posetioce koji žele kombinaciju gradske dinamike i opuštanja na plaži.
  • Kavouri (Vuljagmeni): Prelepa peščana plaža, udaljena oko 16 km jugoistočno od Atine, pruža odlične uslove za sunčanje i kupanje, uz mogućnost iznajmljivanja ležaljki i suncobrana u lokalnim barovima.
  • Alimos: Nalazi se oko 11 km južno od Atine, Alimos plaža je dobro organizovana, sa barovima i vodenim sadržajima za decu, uključujući tobogane, čineći je savršenom za porodične izlete.
  • Anavisos: Ova plaža je idealna za porodice sa decom zbog svog dugog plićaka. Udaljena je oko 52 km jugoistočno od Atine i nudi brojne sadržaje, uključujući barove i kantine, što je čini odličnom opcijom za dan pun zabave.