Atina je grad posvećen boginji Atini po kojoj je i dobio ime a koja je vekovima bila njegova zaštitnica. Atina je danas višemilionska metropola, od svog postojanja preživela je uspone i padove kao malo koji megapolis na svetu.

Za istoriju čovečanstva, Atina je značajna jer su u njoj postavljene osnove parlamentarne demokratije i slobodnih izbora. Ipak, prva asocijacija pri pomenu Atine je Akropolj sa Partenonom kao najvećim i najznačajnijim hramom koji dominira Atinom već dve I po hiljade godina.

Atina je grad istorije ali i prestonica dobrog provoda. Atina je uvek doživljaj, posebno noću. Zato Vam i nudimo mogućnost da grčku prestonicu doživite i obasjanu večernjom iluminacijom. Šarm i folklor, tradicija i gostoljubivost uz ritam Mediterana, učiniće vaš boravak u ovom gradu nezaboravnim.

Atina je bila priznati centar kulture i umetnosti još u vreme kada većina evropskih prestonica nije ni postojala. Hram Zevsa Olimpskog, Panatenajski stadion – mesto održavanja prvih savremenih Olimpijskih igara 1896. godine, Kraljevska bašta, crkva Svetog Pavla, Parlament, Numizmatički muzej Šlimana, glavni gradski trgovi Omonija i Sintagma, tri neoklasične zgrade: Akademija, Univerzitet i Nacionalna biblioteka, samo su deo lepota današnje Atine.

Svakako preporučujemo posetu bisera Atine – drevnog Akropolja sa velelepnim hramovima: boginje Nike, Partenonom i Erehteonom. 

Ne propustite posetu najjužnije tačke Atičkog poluostrva, rta Sunion sa usputnim razgledanjima poznatih letovališta Atinske rivijere. U Sunionu je smešten hram posvećen bogu mora Posejdonu. 

Argolid jedan je od najpopularnijih izleta koji Atina nudi svojim gostima i za sve je one koji žele da vide mesta koja su spravom smatrana centrima drevne kulture.

Epidaurus, najpoznatija bolnica antičkog sveta i starog pozorišta koja oduševljava posetioce ne samo arhitekturom, već i jedinstvenom akustikom.

Nafplion, prva prestonica nezavisne Grčke koji više liči na ilustraciju iz bajke nego na realan grad. Ono što ga čini jedinstvenim je spoj neoklasičnih zdanja i istorijskih trgova, starih crkava i turskih džamija, venecijanskih balkona i ostataka nekadašnjih grandioznih tvrđava.

Pogledajte i našu celokupnu ponudu za letovanje u Grčkoj kao i povoljni apartmanski smeštaj. 

Nezaobilazan je i biser Peloponeza, Šlimanova Mikena, najstariji grad na tlu Evrope gde i danas, ponosno, stoje ostaci starog Akropolja, Lavlja vrata, dvorac mikenskih vladara i znamenita “Atrejeva riznica”.