telplava.png
Pozovite nas

Umbrija 26.10.2022.

 ASIZI – PERUĐA –  ORVIJETO – KORTONA– ARECO – GUBIO

22599-tour 22598-tour 22601-tour 22597-tour 22596-tour 22581-tour 22582-tour 22583-tour 22584-tour 22585-tour 22586-tour 22587-tour 22588-tour 22589-tour 22590-tour 22591-tour 22592-tour 22593-tour 22594-tour 22595-tour

Kažu da svi putevi vode u Rim. Jedan od njih prolazi kroz Umbriju. Umbrija je regija koja se nalazi u centralnoj Italiji. Prostire se između Toskane i predela kojim dominira večni grad Rim. Poznata je po lepotama prirodnih predela sa brojnim selima od kojih se većina nalazi isključivo na uzvišenjima odakle se pruža neverovatan pogled na doline. Glavni grad ove regije je Peruđa, a najčuvenije manje mesto Umbrije je Asizi, poznato po Svetom Franji Asiškom.Umbriju još nazivaju , „zeleno srce Italije“… Upoznajte drugačiju Italiju, gde vreme sporo teče i napravite sebi novu dimenziju odmora.

1. dan BEOGRAD Sastanak grupe u 17:30 h, polazak u 18:00 h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji.
2. dan ASIZI – PERUĐA Prepodnevni dolazak u Asizi. Grad Asizi je rodno mesto sv. Franje Asiškog, jednog od najvećih svetitelja Rimokatoličke crkve, koji je u njemu osnovao franjevački red. Panoramsko razgledanje grada: spektakularna Bazilika sv. Franje s franjevačkim samostanom Sacro Convento i čuvenim Đotovim freskama, koje su pod zaštitom UNESCA... Smeštaj u hotel u okolini Peruđe. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan PERUĐA – ORVIETO – PERUĐA Doručak. Nakon doručka odlazak mini vozom do istorijskog centra grada.Razgledanje grada: Katedradrala San Lorenco, crkva sv. Petra i srednjovjekovni akvadukt, Fontana Maggiore, Palata dei Priori, Etrurski slavoluk, Mermerna fontana. Peruđa je poznata i kao grad čokolade,grad koji će vas osvojiti već na prvi pogled. Slobodno vreme u centru grada, za šetnju i uživanje u ukusima čuvene “bacci perugina”(poljubci iz Peruđe) čokolade.U ranim poslepodnevnim časovima fakultativni odlazak do Orvieta. Po dolasku u Orvieto, čuveni gradić ove regije, ukrcavanje na žičaru, koja vodi do istorijskog dela grada koji se nalazi na krečnjačkoj steni koja kao da će svakog časa da se obruši pod težinom predivne katedrale građene 3 veka. Organizovano razgledanje grada, šetnja glavnom ulicom Kavur, koja vodi do trga Duomo, na kom se nalazi veličanstvena katedrala, zatim odlazak do Trga naroda, gde je središte uprave nad gradom. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan PERUĐA – KORTONA – ARECO – PERUĐA Doručak. Fakultativni izlet do Cortone. Dolazak u mali, prelepi gradić Kortonu. Po dolasku, kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: Trg Republike, palata Komune – sedište uprave grada, palata Kasali...Slobodno vreme. Kraće putovanje do Areca, jednog od najlepših toskanskih gradova. Obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Grande koji predstavlja najlepši deo Areca,čuven i po tome što je poslužio kao scenografija za poznati film „La Vita e Bella“( Život je lep), Duomo – prelepe katedrale, crkva Sv. Franje, Petrarkina kuća u kojoj je rođen čuveni pesnik...Povratak u hotel. Noćenje.
5. dan PERUĐA – GUBIO Doručak. U toku prepodneva polazak iz Peruđe. Odlazak do srednjovekovnog grada Gubia, petog po veličini u oblasti Umbrije. Grad se nalazi na veoma neobičnom mestu, strmoj padini iznad koje se uzdiže planina Inđino, jedna od lanaca središnjih Apenina. Obilazak trga Grande, na kom se nalazi palata Konzula i Duždeva palata. Slobodno vreme za šetnju. U poslepodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Srbiji.
6. dan BEOGRAD Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.
Prema programu Umbrija Italija/Peruđa
Prema programu Umbrija-
OPŠTI SADRŽAJI
Recepcija
RESTORAN / BAR
Bar
Restoran

 UMANJENJA
● Umanjenje za treću osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)
● Umanjenje za sopstveni prevoz 65 evra po osobi (VAŽNO: putnici sa sopstvenog prevoza nemaju razgledanje grada po dolasku i fakultativni izleti zavise od raspoloživosti mesta u autobusu)

SMEŠTAJ
● Hotel Ilgo 3* https://www.hotelilgo.com/
Hotel je udaljen na oko 15 minuta hoda od centra Peruđe. Hotel ima recepciju, bar, restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Wi–fi je besplatan u određenim delovima hotela . Doručak se služi po principu samoposluživanja.
● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.
● Sobe sa pomoćnim ležajem su manje konforne i treći , pomoćni ležaj  može biti manji od standardnih dimenzija.

FAKULTATIVNI IZLETI I POSETE
• Poludnevni izlet za “Orvieto” - 25 €. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, prevoz žičarom, posete navednim mestima bez ulaznica i usluge vodiča.
• Poludneni izlet “Kortona – Areco” - 30 €. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, posete navednim mestima bez ulaznica i usluge vodiča.
Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u inostranstvu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuju uz korigovanje cene.
Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i re-dosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i  verskih praznika )na određenoj destinacij, kada  neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “UMBRIJA”
● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim I dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem.● Uslov za ulazak državljana R.Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice.
Nosiocima biometrijskih pasoša R.Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci.  Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R.Srbije koje je izdalo MUP RS-Koordinaciona uprava.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa da-tumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
Filip Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguranja koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP TRAVELA
Organizator putovanja ima licencu OTP 113/2021 izdatu 12. oktobra 2021. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000 -EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i programom putovanja. Garancija po Polisi osiguranja garancija putovanja broj 470000049593 važi od 01.10.2021. do 01.10.2022. godine. Garancija putovanja se aktivira u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na e-mail: office@triglav.rs. 

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
● prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
● tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije 3* u Peruđi ili okolini
● razgledanja prema programu
● usluge licenciranog vodiča
● troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
● fakultativni izleti 
● međunarodno putno zdravstveno osiguranje
● obavezna gradska komunalna taksa u iznosu od 2,5 evra po noćenju po osobi(plaća se u hotelu).

Obilazak Peruđe uključen u cenu aranžmana! 

Poslednje pregledani aranžmani

Umbrija 26.10.2022.