telplava.png
Pozovite nas

Torino 29.12.2022.

MILANO – MON BLAN – ŠAMONI – ŽENEVA – VERONA

23231-tour 23232-tour 23233-tour 23235-tour 23236-tour 23237-tour 23238-tour 23239-tour 23240-tour 23242-tour 23241-tour

Torino – biser severa Italije i grad čokolade. Čuveni francuski arhitekta Le Korbizje ga je opisao kao grad s najlepšom prirodnom lokacijom i često ga nazivao malim Parizom. Nije ni čudo s obzirom na to da je Torino smešten u podnožje Alpa i arhitektonski je gotovo savršen… 

1. dan (četvrtak, 29.decembar 2022.) BEOGRAD Sastanak grupe u 19:00 h , polazak u 19:30 h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji.
2. dan (petak, 30.decembar 2022.) TORINO Dolazak u Torino u prepodnevnim satima. Sledi kraći, organizovani obilazak grada uz razgledanje: trg Karlo Feliće sa lepim vrtom koji predstavlja jednu od najlepših zelenih oaza istorijskog centra grada; trg San Karlo – elegantan i raskošan sa baroknim palatama i crkvama bliznakinjama; Via Roma – trgovačka zona grada; trg Kastelo sa Kraljevskom palatom – nekadašnje sedište moći dinastije Savoja; palata Madama – kraljičina palata sa prelepo dekorisanom čeonom fasadom; Mole Antonelijana – jedan od najupečatljivijih simbola Torina sa veličanstvenom kupolom i slavnim „letom brojeva“ (preporuka je da se popnete na vrh kupole i da uživate u spektakularnom pogledu na grad); trg Solferino sa mističnim legendama o vratima magije… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Smeštaj u hotel u regiji grada. Noćenje.
3 dan (subota, 31.decembar 2022.) TORINO – MILANO – TORINO Doručak. Poludnevni fakultativni izlet do Milana. Po dolasku sledi panoramsko razgledanje grada iz autobusa: stadion „Đuzepe Meaca“, matični stadion dva najpopularnija fudbalska kluba Italije („Milan“ i „Inter“), park Sempione, Trijumfalna kapija,… Šetnja gradom uz razgledanje: zamak Sforca – nekadašnje sedište moći Milanskog vojvodstva, Pontičela – mostić koji je dizajnirao maestro Leonardo da Vinči, La Skala – jedna od najčuvenijih operskih kuća na svetu, galerija Vitorio Emanuele – jedan od najstarijih trgovačkih centara Evrope, trg Duomo sa veličanstvenom gotskom Katedralom, Kraljevska palata,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju, uživanje… Predlog je da se prošetate mondenskom Via Montenapoleone koja predstavlja sinonim visoke mode. Povratak u hotel. Individualni odlazak na doček Nove godine. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
4. dan (nedelja, 01.januar 2023.) TORINO – MON BLAN – ŠAMONI – ŽENEVA – TORINO Doručak. Celodnevni fakultativni izlet ka živopisnim predelima Alpa… Putovanje preko Aoste i kroz tunel Mon Blan koji spaja Italiju sa Francuskom. Nakon prolaska tunela odvojićemo se do čuvenog i ekskluzivnog francuskog ski centra ŠAMONI. Po dolasku sledi slobodno vreme (2 sata) za uživanje u jedinstvenom ambijentu sa pogledom na masiv Mon Blan. Nastavak putovanja preko Francuske ka Švajcarskoj. Dolazak u ŽENEVU u ranim popodnevnim satima. Panoramski obilazak grada uz razgledanje: Jezerska promenada sa luksuznim hotelima (Grand Casino, Wilson…), monument austrijskoj carici Elizabeti, Engleski vrt sa Cvetnim satom, kompleks Ujedinjenih Nacija sa „slomljenom stolicom“, monument Brunsvik… Nastavak razgledanje grada pešice sa šetnjom kroz najstariji deo Ženeve u kojem se nalazi prelepa gotska katedrala Sv. Petra. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Ženeve ka Torinu. Dolazak u hotel uveče. Noćenje.
5. dan (ponedeljak, 02.januar 2023.) TORINO – VERONA Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak do Verone – grada ljubavi, poznat po prelepim mostovima na reci Adiđe koja poluokružuje centar grada, crkvama, trgovima, tvrđavi i palatama. Arhitektura Verone je vrlo specifična romaničko-gotička sa puno građevina od ružičaste cigle. Po dolasku obilazak grada: amfiteatar “Arena”, Trg Bra, Julijina kuća…Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Beograd. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim zadržavanjima radi odmora i prelaska granica.
6. dan (utorak, 03.januar 2023.) BEOGRAD Dolazak u Beograd u ranim jutranjim časovima.

SMEŠTAJ
Holiday Inn Turin https://www.hiturin.it/en/
Hotel se nalazi blizu metro stanice Piazza Massaua, na 2 km od centra grada. Hotel ima recepciju, bar, restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Wi–fi je besplatan u određenim delovima hotela . Doručak se služi po principu samoposluživanja.
● Filip Travel zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.
● Sobe sa pomoćnim ležajem su manje konforne i treći , pomoćni ležaj  može biti manji od standardnih dimenzija.

FAKULTATIVNI IZLETI
● Celodnevni fakultativni izlet za Šamoni i Ženevu Cena: 75 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i razgledanje prema programu.
● Poludnevni fakultativni izlet do Milana Cena: 35 evra odrasli evra. U cenu je uključen prevoz autobusom,  usluge vodiča i razgledanje prema programu.
Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 30 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.
Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i  verskih praznika )na određenoj destinacij, kada  neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “ TORINO”
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 10 dana pre polaska ili do popune mesta. ● Potrebno je najmanje 45 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● U slučaju nedovoljnog broja putnika rok za otkaz putovanja je pet dana pre početka putovanja ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, Ameri-can Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
Filip Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguranja koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP TRAVELA
Organizator putovanja ima licencu OTP 113/2021 izdatu 12. oktobra 2021. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000 -EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i programom putovanja. Garancija po Polisi osiguranja garancija putovanja broj 470000049593 važi od 01.10.2021. do 01.10.2022. godine. Garancija putovanja se aktivira u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na e-mail: office@triglav.rs. 

● Autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
● Tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije četiri zvezdice 
● Razgledanje prema programu
● Troškovi organizacije putovanja
● Usluge vodiča za sve vreme putovanja.

● Fakultativni izleti i ulaznice
● Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
● Gradska taksa za hotel 4* – 4 evra po noći po osobi (plaćanje u hotelu na recepciji).

Poslednje pregledani aranžmani

Torino 29.12.2022.