telplava.png
Pozovite nas

Sankt Peterburg i Moskva 28.04.2019.

RASPRODATO
USKRS

ERMITAŽ - PETROPAVLOVSKA TVRĐAVA - PETERHOF-PUŠKIN(CARSKO SELO)-SERGIJEV POSAD-KREMLJ

13150-tour 13173-tour 13160-tour 13143-tour 13144-tour 13145-tour 13146-tour 13147-tour 13148-tour 13149-tour 13151-tour 13153-tour 13154-tour 13155-tour 13156-tour 13157-tour 13158-tour 13159-tour 13171-tour 13161-tour 13162-tour 13163-tour 13164-tour 13165-tour 13166-tour 13167-tour 13168-tour 13169-tour 13170-tour 13172-tour 13152-tour

Sankt Peterburg je osnovao Petar Veliki 1703. godine, kako bi bio njegov prozor u Evropu, odnosno da osigura rusko prisustvo na Baltiku. Danas  je jedan od najlepših gradova na svetu.
Moskva je  jedan od najstarijih gradova u Evropi. Prvi put se pominje 1147. godine, a od petnaestog veka postaje prestonica ruske države. Taj status Moskva je imala do 1712. kada se glavni grad seli u Sankt Peterburg. Značaj grada nije opadao, a Moskva je postala centar brojnih značajnih događaja za ruski narod. Dvadesetih godina prošlog veka Moskva je postala glavni grad Sovjetskog Saveza i od tada nije gubila taj status. Danas je ovo moderna svetska metropola, centar ruske države, kulture, ekonomije, sporta. Crkva Svetog Vasilija, zadužbina ruskog cara Ivana Groznog, je jedan od simbola grada Moskve, a ovde se danas nalazi muzej, Boljšoj teatar je jedan od najpoznatijih u svetu.
 

1.dan (nedelja, 28.april 2019.) BEOGRAD – SANKT PETERBURG Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” u 11:25h. Let avio kompanijom Aeroflot za Moskvu u 13:25 h (let SU 2091). Dolazak na moskovski aerodrom u 17:15 h. Poletanje za Sankt Peterburg u 20:30 h (let SU 30). Sletanje na aerodrom u Sankt Peterburgu u 21:50 h. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje. 17:00 h (let JU 674). Sletanje na aerodrom u Sankt Peterburg u 20:45 h. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje. Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Air Serbia za Sankt Petersburg u 17:00 h (let JU 674). Sletanje na aerodrom u Sankt Peterburg u 20:45 h. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.
2.dan (ponedeljak, 29.april 2019 )SANKT PETERBURG Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vreme. Noćenje.
3.dan (utorak, 30.april 2019.SANKT PETERBURG Doručak. Fakultativni program: Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i niske mostove, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Severna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne reke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sećanje. Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada rasporedjenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Slobodno vreme. Noćni Sankt Peterburg i podizanje mostova, do pozicije sa koje se najbolje vidi ovaj spektakl, koji predstavlja svakodnevnicu ovog grada, doći će se posle kraćeg noćnog panoramskog razgledanja grada. Noćenje.
4.dan (sreda, 1.maj 2019.) SANKT PETERBURG Doručak. Fakultativni program: Peterhof - Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u 18.veku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Noćenje. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Slobodno vreme. Noćenje miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada rasporedjenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Slobodno vreme. Noćenje Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada rasporedjenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Slobodno vreme. Noćenje
5.dan (četvrtak, 2.maj 2019.) .) SANKT PETERBURG – MOSKVA Doručak. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Aeroflot za Moskvu u 10:40 časova (let SU 11). Dolazak u 11:55 h. Sa aerodroma panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasledja. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.
6.dan (petak, 3.maj 2019.) MOSKVA Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po arhitekturno-umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i poseta Patrijaršijskoj palati. Slobodno vreme. Večernja Moskva sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, koja važi za jedan od najosvetljenijih gradova na svetu. Noćenje.
7.dan (subota, 4.maj 2019.) MOSKVA Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Muzej Kosmonautike, jedan od najposećenijih muzeja u Moskvi, poseduje veliki broj originalnih predmeta, opreme i skafandera koje su između ostalih kosmonauta nosili i koristili Jurij Gagarin i Aleksej Leonov u svojim ekspedicijama. Muzej poseduje i svemirske satelite, rakete, “munrover” robotsko vozilo, kao i maketu svemirske stanice Mir u prirodnoj veličini koja je otvorena za obilazak. Slobodno vreme. neponovljiv po arhitekturno-umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i poseta Patrijaršijskoj palati. Slobodno vreme. Večernja Moskva sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, koja važi za jedan od najosvetljenijih gradova na svetu. Noćenje. Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po arhitekturno-umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i poseta Patrijaršijskoj palati. Slobodno vreme. Večernja Moskva sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, koja važi za jedan od najosvetljenijih gradova na svetu. Noćenje.
8.dan (nedelja, 5.maj 2019.) MOSKVA - BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Aeroflot za Beograd u 20:10 h (let SU 2092). Dolazak u Beograd u 22:10 h. Kraj usluge. u Beograd u 23:25 h. Kraj usluge. Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:35 h (let JU 655). Dolazak u Beograd u 23:25 h. Kraj usluge.
Prema programu St Peterburg i Moskva Russian Federation/Saint Petersburg
Moskva Obilazak Moskovskog metroa

28.04.2019

 Prva linija metroa je otvorena 1935.godine. Mnoge stanice moskovskog metroa su pravi muzeji.

Saint Petersburg Petropavlovska tvrdjava

29.04.2019

Petropavlovska tvrđava - potiče iz 18.veka. Istorijski centar grada je nastao oko tvrđave. Tvrđava je jedan od spomenika Sankt Peterburga pod zaštitom UNESCO-a. Petropavlovska katedrala je najstarija crkva u Sankt Peterburgu.

Moskva Krstarenje rekom Moskvom

29.04.2019

Reka Moskva - je reka u Moskovskoj i Smolenskoj oblasti u Rusiji. Dugačka je 503 km i protiče u blizini Kremlja.

Saint Petersburg Vožnja kanalima i Nevom

30.04.2019

Vožnja specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih ovaj grad nosi naziv Severna Venecija. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne reke Neve ostavlja jedinstven utisak i sećanje.

Saint Petersburg Peterhof

01.05.2019

Peterhof - naziva se i ruski Versaj, nastao je kao kraljevska palata Petra Velikog. Posebno je poznat po fontanama kojih ima 176.

Saint Petersburg Puskin (Carsko selo)

12.06.2020

Carsko selo je poklon cara Petra Velikog svojoj supruzi u čast rođenja ćerke. Najimpresivnija soba unutar palate je ćilibarska soba. Palata je izgrađena u baroknom stilu i bogato ukrašena. Okružena je parkom, čiji su ukras mnogobrojne statue.

Moskva Obilazak Moskovskog metroa

02.05.2019

 Prva linija metroa je otvorena 1935.godine. Mnoge stanice moskovskog metroa su pravi muzeji.

Saint Petersburg Peterhof

02.05.2019

Peterhof - naziva se i ruski Versaj, nastao je kao kraljevska palata Petra Velikog. Posebno je poznat po fontanama kojih ima 176.

Saint Petersburg Puskin (Carsko selo)

12.06.2020

Carsko selo je poklon cara Petra Velikog svojoj supruzi u čast rođenja ćerke. Najimpresivnija soba unutar palate je ćilibarska soba. Palata je izgrađena u baroknom stilu i bogato ukrašena. Okružena je parkom, čiji su ukras mnogobrojne statue.

Saint Petersburg Vožnja kanalima i Nevom

03.05.2019

Vožnja specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih ovaj grad nosi naziv Severna Venecija. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne reke Neve ostavlja jedinstven utisak i sećanje.

Saint Petersburg Petropavlovska tvrdjava

03.05.2019

Petropavlovska tvrđava - potiče iz 18.veka. Istorijski centar grada je nastao oko tvrđave. Tvrđava je jedan od spomenika Sankt Peterburga pod zaštitom UNESCO-a. Petropavlovska katedrala je najstarija crkva u Sankt Peterburgu.

Moskva Krstarenje rekom Moskvom

03.05.2019

Reka Moskva - je reka u Moskovskoj i Smolenskoj oblasti u Rusiji. Dugačka je 503 km i protiče u blizini Kremlja.

Moskva Muzej Kosmonautike

SMEŠTAJ
Sankt Peterburg  - Hotel Moskva 4* www.hotel-moscow.ru
Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogućnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada.  Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*.U sadržaju hotela je nekoliko restorana:  pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Doručak se služi po principu samoposluživanja, izbor više jela.


Moskva - Hotel Delta  4* www.izmailovo.ru
Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (pešačenjem od hotela 25-30 min), što je od velikog značaja za efektivno korišćenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno - jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak se služi po principu samoposluživanja, izbor vise jela.
             

FAKULTATIVNI IZLETI:
SANKT PETERBURG
Petropavlovska tvrđava                                             30 EUR
Emitaž                                                                                40 EUR
Vožnja kanalima i Nevom                                          30 EUR
Peterhof, park sa fontanama                                    45 EUR
Noćni Sankt Peterburg i podizanje mostova     30 EUR
Puškin (Carsko selo)                                                  55 EUR *

 MOSKVA
Obilazak Moskovskog metroa                                   10 EUR
Sergijev pasad  (bivši Zagorsk)                                 40 EUR
Muzej kosmonautike                                                      30 EUR
Krstarenje rekom Moskvom                                        35 EUR
Kremlj                                                                                 35 EUR*

Prijavljivanje i plaćanje izleta Puškin (Carsko selo) i Kremlj  obavezno je prilikom uplate aranžmana ili najkasnije do 08.04. na licu mesta, kao i nekoliko dana pre polaska, neće biti moguće.

Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program će se realizovati javnim prevozom, metroom.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “SANKT PETERBURG  I MOSKVA”
● Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji  mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama trokrevetnim sobama.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. Plaćanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Organozatora putovanja ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa–e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Organizator putovanja ima potpisan ugovor.3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa–e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Organizatora putovanja moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE 
● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ● Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeći pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša. ● Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2019 od 24.01.2019. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300059989 od 24.01.2019. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.
 

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:
• Avio prevoz na relaciji Beograd – Sankt Peterburg– Moskva – Beograd, kompanijom Aeroflot
• Smeštaj u Sankt Peterburgu u hotelu kategorije 4*, usluga noćenje sa doručkom
• Smeštaj u Moskvi u hotelu kategorije 4*, usluga noćenje sa doručkom
• Transferi navedeni u programu
• Panoramsko razgledanje  Sankt Peterburga i Moskve
• Usluge pratioca grupe i lokalnih vodiča
• Troškovi organizovanja aranžmana

 

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
• Aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaju (oko 209 evra, podložne su promeni)
• Fakultativni izleti
• Individualni troškovi
 

Poslednje pregledani aranžmani

Sankt Peterburg i Moskva 28.04.2019.