telplava.png
Pozovite nas

Madrid i Lisabon 21.03.2020.

Toledo - Kaseres - Koimbra - Tomar - Sintra 

17048-tour 17050-tour 17051-tour 17052-tour 17053-tour 17066-tour 17067-tour 17069-tour 17070-tour 17060-tour 17061-tour 17062-tour 17063-tour 17064-tour 17065-tour 17054-tour 17055-tour 17056-tour 17057-tour 17058-tour 17059-tour 17071-tour

Madrid je glavni grad Kraljevine Španije i istoimene autonomne pokrajine i nalazi se u srcu Pirinejskog poluostrva. Godine 1561. je kralj Felipe II Madrid proglasio prestonicom onog što će ubrzo zatim postati najveća svetska imperija. Danas o tim vremenima svedoče muzeji, velelepne građevine,crkve,palate i parkovi. Osvojiće Vas šarmom i energijom, vrlo tipičnom i neodoljivom. Nezaobilazne znamenitosti Madrida su Kraljevska palata, Plaza Mayor – centralni trg iz vremena Habzurga, koji je danas mesto okupljanja i stanovnika i posetilaca grada, sa brojnim kafeima, restoranima, prodavnicama, uličnim zabavljačima, muzej Prado koji sadrži jednu od najelitinijih postavki umetničkih dela na svetu čiji su autori Goja, Velaskez, El Greko... Madrid je takodje poznat po svojoj modernoj arhitekturi, neboderima, noćnom zivotu...Zato se kaže da nigde drugde u svetu prošlost nije tako blizu sadašnjosti. Lisabon je najzapadnija prestonica Evrope, ali i jedan od najtoplijih glavnih gradova. Nalazi se na zapadu Portugala blizu obale Atlantika i mesta gde se najduža reka Iberijskog poluostrva (1.007km) Težo uliva u okean. Istorijsko središte grada nastalo je na sedam brežuljaka, pa ovaj deo grada ima interesantan reljef. Zbog strmih ulica grad koristi tri žičare i jedan lift. Zapadna strana grada najvećim delom je pokrivena parkom Monsanto, jednim od najvećih gradskih parkova u Evropi, koji se prostire na blizu 10 kvadratnih kilometara. Tradicionalno prevozno sredstvo u Lisabonu je tramvaj. Uveden je u 19. veku, a prvi gradski tramvaji mogu se videti u Muzeju javnog saobraćaja (Muzeu da Karis). Takođe dva značajna obeležja Lisabona su Most 25. april - najduži viseći most u Evropi - i most Vasko da Gama koji je dobio ime po portugalskom moreplovcu i istraživaču 

1. dan (subota, 21. mart 2020) BEOGRAD – FRANKFURT – MADRID Sastanak grupe na beogradskom aerodromu u 11:50 sati. Let za Frankfurt u 13:50 sati, kompanijom Lufthansa na liniji LH1407. Dolazak u Frankfurt u 15:50 sati. Nastavak putovanja za Madrid na liniji LH1122 u 16:50 sati, dolazak u Madrid u 19:25 sati. Transfer do hotela, smeštaj. Noćenje.
2. dan (nedelja, 22. mart 2020) MADRID Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Kastilja, stadion Santiago Bernabeu, Trg Kolon, Biblioteka, Trg Salamanka, Puerta de Alkala, Paseo del Prado, Neptun fontana, Trg Sibeles, Gran Via, Španski trg... Smeštaj. Slobodno poslepodne. Preporučujemo posetu nekom od muzeja (Museo del Prado, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Museo Thyssen–Bornemisza…). Noćenje.
3. dan (ponedeljak, 23. mart 2020) MADRID Doručak. Odlazak u Toledo, srednjevekovnu prestonicu Španije, udaljenu 70km od Madrida. Prema legendi, osnovali su ga jevrejski kolonisti 540 god. p.n.e., koji su mu i ime dali. Burna i zanimljiva istorija, narodi koji su ga osvajali (Rimljani, Vizigoti, Mavari...) ostavili su trag u sveukupnom razvoju grada. Neke od značajnijih crkava, sinagoga i džamija, sagrađene su upravo ovde. Španska prestonica je ostao sve do 1561. godine, kada je slavu i značaj preuzeo Madrid. Toledo je poznat i kao grad u kom je živeo i stvarao čuveni slikar, vajar, arhitekta i književnik El Greko (poreklom Grk sa Krita). Povratak u Madrid. Noćenje.
4. dan (utorak, 24. mart 2020) MADRID - KASERES Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Kaseres. Magični, srednjevekovni gradić Kaseres nalazi se u regiji Ekstremadura i glavni je grad regije Kaseres . Osnovali su ga Rimljani, a kasnije nastanjivali mnogi drugi narodi koji su ostavili svoj trag na kulturnu zaostavštinu grada. Njegov stari grad sa kaldrmisanim ulicama, utvrđenim palatama i kućama, a čija arhitektura je mešavina gotske i renesansne arhitekture, najbolje je očuvan srednjevekovni grad na teritoriji Španije. Opasan je mavarskim zidinama koje datiraju iz 12. veka i zbog svoje jedinstvenosti uvršten je na Uneskovu listu kulturne baštine. Smeštaj u hotel. Noćenje.
5. dan (sreda, 25. mart 2020) KASERES – KOIMBRA - TOMAR - LISABON Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Lisabonu. Usputni obilazak Koimbre, trećeg grada po veličini u Portugalu, inače poznat kao univerzitetski grad. Obilaze se stara katedrala, univerzitet sa svojom čuvenom bibliotekom. Nastavak putovanja do Tomara, sedišta templarskog viteškog reda u Portugalu. Panoramski obilazak grada i poseta Hristovom manastiru. Nastavak putovanja ka Lisabonu. Smeštaj u hotel. Noćenje.
6. dan (četvrtak, 26. mart 2020) LISABON Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir Svetog Žeronima (samo panoramski), Spomenik otkrićima, panorama tvrđave svetog Đorđa… U nastavku programa obilazak glavnih gradskih trgova pešice, u pratnji vodiča: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska četvrt Alfama. Individualni povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
7. dan (petak, 27. mart 2020) LISABON Doručak. Polazak u obilazak Sintre. Sintra je slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Brdima koja okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19. veku. Nacionalna palata u Sintri zidana je na temeljima iz 15. veka i nosi obeležja mavarskog, gotskog, baroknog i lokalnog stila kralja Manuela. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog venca Sintra, koji su okeanski talasi abrazijom pretvorili u rt, duboko uronjen u Atlantski okean. Nastavak ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo mondensko letovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat po velikom broju golf terena, luksuznih hotela, Estoril zajedno sa Kaškaišem čini lisabonsku rivijeru. Povratak u Lisabon. Noćenje.
8. dan (subota, 28. mart 2020) LISABON – FRANKFURT – BEOGRAD Doručak. Rani jutarnji transfer na aerodrom. Let za Frankfurt na liniji LH1173 u 05:05 sati, dolazak u Frankfurt u 09:10 sati. Nastavak putovanja za Beograd na liniji LH1406 u 11:15 sati, dolazak u Beograd u 13:05 sati.

SMEŠTAJ
● Smestaj je u hotelima kategorije 3* i 4*(Praga 4* u Madridu, Alcantara 3* u Kaseresu, Expo Astoria 3* u Lisabonu).
Svaki hotel ima recepciju i restoran, a svaka soba kupatilo T/WC. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
● Filip Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije.

VAŽNE NAPOMENE
● Potrebno je najmanje 30 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.
● Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume bide vradeni sa granice. Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u period od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce pasoša Republike Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju. 

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP TRAVELA
● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Organizator putovanja ima licencu OTP 17/2020 izdatu 28. januara 2020. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 10.000- EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A40 u visini 400.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2020 od 20.01.2020. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul.Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300068360 od 20.01.2020 godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.


• Aerodromske takse 126€ (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje) • Avio prevoz na relaciji Beograd – Frankfurt – Madrid i Lisabon - Frankfurt – Beograd kompanijom Lufthansa • 7 noćenja sa doručkom u hotelima 3* i 4* (3 noćenja u Madridu, 1 noćenje u Kaseresu, 3 noćenja u Lisabonu)• transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma • obilasci i ulaznice za lokalitete prema programu • usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja. 

 ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu navedene u programu kao uključene  gradske takse - plaćaju se na recepciji hotela  međunarodno zdravstveno putno osiguranje  individualni troškovi 

Svi obilasci navedeni u programu su uključeni u cenu aranžmana! 

Poslednje pregledani aranžmani

Madrid i Lisabon 21.03.2020.