telplava.png
Pozovite nas

Lion 28.04.2020

MILANO – LION - MARSEJ  – ŽENEVA

19203-tour 19201-tour 19202-tour 19204-tour 19205-tour 19206-tour 19207-tour 19208-tour 19209-tour 19210-tour 19211-tour 19212-tour 19213-tour

Lion, grad sa veoma dugom istorijom i glavni grad francuskog regiona Rona, jedno je od najvećih područja renesansne arhitekture u Evropi. Osnovan je 43. godine pre nove ere, a glavna karakteristika ovog grada su uske ulice (les troubles). Deset procenata površine gradskog jezgra Liona je od 1998. godine pod zaštitom kulturne baštine UNESCO-a. Marsej je beskrajno šarmantan i moderan lučki grad, drugi po veličini nakon Pariza. Staro gradsko jezgro Ženeve i vijugave uličice pune su građevina bogate istorije, dok u modernom delu grada blistaju savremene zgrade.

1. dan (utorak, 28.april 2020) BEOGRAD – MILANO Sastanak grupe u 16: 30h, polazak autobusa u 17:00h. Noćna vožnja prema Milanu kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju.
2. dan (sreda, 29.april 2020) MILANO Dolazak u Milano, glavni grad Lombardije. Milano je danas jedan od najbogatijih gradova Evrope i čuveni centar mode i dizajna. Po dolasku panoramsko razgledanje grada: Trg Duomo – gde je raskošna Milanska katedrala, čuvena Skala – najuglednija operska kuća u svetu podignuta 1778.godine, otmena Galerija Vitoria Emanuela II, Toranj Pireli, stadion San Siro, zamak Kastelo Sforcesko, bazilika Santa Maria delle Grazie... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan (četvrtak, 30.april 2020)) MILANO – LION Doručak. Nastavak putovanja ka Lionu. Dolazak u ranim poslepodnevnim časovima u Lion, grad sa veoma dugom istorijom i jedno od najvećih područja renesansne arhtitekture u Evropi. Panoramsko razgledanje grada: La Place Bellecour – najveći trg u gradu kojim dominira spomenik posvećen francuskom kralju Luju XIV, Fontana Bartoldi - delo vajara Frederika Augusta Bartoldija, autora Kipa slobode u Njujorku, zgrada Opere, Bazilika Notre – Dame de Fourviere izgrađena u drugoj polovini 19. veka, posvećena Devici Mariji. Smeštaj u hotel. Noćenje.
4. dan (petak, 1.maj 2020.) LION Doručak. Slobodno vreme. Predlažemo da posetite Stari Lion, jednu od najvećih renesansnih celina u Evropi, u kojoj se nalazi veliki broj znamenitosti grada specifične i očuvane arhitekture. Uske ulice isprekidane su prolazima kojima su nekada trgovci prenosili svilu dok je grad imao puno tkaonica. Takođe možete obići Institut Lumiere osnovan 1982. godine, koji se nalazi u kući porodice Lumière gde je smešten I muzej. Pogled na grad sa reke je zaista impresivan, pa se posetiocima Liona preporučuje i tura brodom. Lion je poznat po suvenirnicama gde možete kupiti predmete od svile. Noćenje.
5. dan (subota, 2.maj 2020) LION – MARSEJ – LION Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet za Marsej. Marsej je šarmantan i moderan lučki grad, drugi po veličini nakon Pariza. Panoramski obilazak istorijskog centra grada: Stara luka, glavna ulica Kanebijer – poznata po tome što je u njoj 1934. godine ubijen kralj Aleksandar I Karađorđević, Gradska kuća, Bazilika Notre Dame de la Garde – rimsko – vizantijska bazilika, izgrađena u 19. veku. Nalazi se na najvišoj tački grada odakle se pruža veličanstven pogled na grad. Povratak u hotel. Noćenje.
6. dan (nedelja, 3.maj 2020) LION – ŽENEVA - BEOGRAD Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Ženevi. Po dolasku, razgledanje grada: obilazak kompleksa na kom se nalazi Palata naroda koja je podigunuta u periodu 1929.-1936.godine, šetnja centralnim delom grada, obilazak Engleskog vrta koji je napravljen 1854.godine, poznatog po velikom cvetnom satu. Slobodno vreme za šetnju pored slikovitog Ženevskog jezera, uz obilazak čudesne vodene fontane čiji se vodoskok uzdiže do visine od 140 metara. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja.
7.dan (ponedeljak, 4.maj 2020)BEOGRAD Dolazak u Beograd u podnevnim časovima.

UMANJENJA
● Ne postoji mogućnost smeštaja u trokrevetnim sobama

OPCIONE DOPLATE
● Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta ● Doplata za dodatno sedište: 75 evra

SMEŠTAJ
B&B MILANO SESTO 3* Sesto San Giovanni  https://www.hotel-bb.com/en/hotels/milano-sesto.htm
Hotel se nalazi u predgrađu Milana, 8 km od istorijskog centra, u neposrednoj blizini stanice Sesto Marelli na metro liniji 1 (crvena) sa kojom se stiže za 15 minuta do trga Duomo. Hotel ima recepciju, restoran za doručak i Wi-Fi internet. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene i poseduju: kupatilo, fen, telefon, TV, klima-uređaj i sef. Doručak je kontinentalni–samoposluživanje, izbor više jela.
IBIS STYLES LYON CONFLUENCE 3* SUPERIOR https://all.accor.com/hotel/9659/index.fr.shtml
Hotel se nalazi na oko u samom gradu I dobro je povezan sa svim znamenitostima Liona. Hotel poseduje recepciju, aperitiv bar I restoran. Sobe su dvokrevetne I sadrže : kupatilo, telefon, TV, Wi-Fi internet. Doručak se služi po principu samoposluživanja – izbor vise jela.
● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

FAKULTATIVNI IZLETI
● Fakultativni izlet Marsej  Cena : 40 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i posete navednim mestima bez ulaznica.
● Prijavljivanje za fakultativne izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u inostranstvu, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.
● Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i  verskih praznika )na određenoj destinacij, kada  neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “LION”
● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim, dok ne postoji mogućnost smeštanja u trokrevetnim sobama. • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne  garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE) ● Uslov za ulazak državljana R.Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Nosiocima biometrijskih pasoša R.Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci.  Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R.Srbije koje je izdalo MUP RS-Koordinaciona uprava.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.


MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.


OPŠTE NAPOMENE
●Organizator putovanja ima licencu OTP 17/2020 izdatu 28. januara 2020. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 10.000 -EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A40 u visini 400.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2020 od 20.01.2020. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300068360 od 20.01.2020 godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”. Garancija putovanja ne obuhvata fakultativne usluge.
 

● Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
● Jedno noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice u Milanu
●Tri noćenja sa doručkom u hotelu  kategorije tri zvezdice u Lionu
● Razgledanja prema programu
● Usluge vodiča
● Troškovi organizovanja putovanja.

●Obavezna gradska taksa u Milanu  za hotel 3* – 4 evra po osobi i noći, a za boravak u hotelima sa 4* i 5* – 5 evra (plaća se na recepciji hotela)
●Obavezna gradska taksa u Lionu u iznosu od 1,65 evra po osobi I noći (plaća se na recepciji hotela)
●Fakultativni izleti
●Međunarodno putno zdravstveno osiguranje. 

ITALIJA, FRANCUSKA, ŠVAJCARSKA

    Poslednje pregledani aranžmani

    Lion 28.04.2020