telplava.png
Pozovite nas

Đenova, Menton i Sanremo 28.12.2019.

NOVA GODINA
U cenu aranžmana uključen obilazak mesta Menton, Sanremo, Santa Margerita 
MENTON-SANREMO-TORINO-SANTA MARGERITA -PORTOFINO 

16610-tour 16609-tour 16612-tour 16613-tour 16614-tour 16615-tour 16616-tour 16617-tour 16618-tour 16619-tour 16620-tour 16621-tour

Đenova je glavni grad pokrajine Ligurije, prelepa luka koja krasi ligurijsko more i rodni grad moreplovca Kristofera Kolumba. Grad autentičnog duha otkriva tragove duge istorije, umetnosti i kulture, koji su vidljivi na svakom koraku. Biser severne Italije, Torino, čuveni francuski arhitekta Le Korbizje je opisao kao grad sa najlepšom prirodnom lokacijom i često ga nazivao malim Parziom.
Menton je biser Azurne obale, sa šarmantnim starim gradom i atraktivnim vrtovima. Poznat je kao grad limuna,a njegovim uskim i strmim uličicama se širi miris Provanse (začinskih trava, lavande i kuglica natopljenih limunovim uljem). Portofino je  mala, dobro zaštićena luka koja je tokom srednjeg veka bila  sidrište đenovljanske trgovačke flote.

1. dan (subota, 28.decembar 2019.) BEOGRAD Sastanak grupe u 16:30 h. Polazak u 17:00 h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Đenovi.
2. dan (nedelja, 29.decembar 2019.) ĐENOVA Dolazak u Đenovu u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje centra grada : Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv.Lorenca, stari svetionik La Lanterna, rodna kuća Kolumba, stara luka... Đenova je najveća luka Italije. Ostaci starih gradskih zidina se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan (ponedeljak, 30.decembar 2019.) ĐENOVA – MENTON – SANREMO - ĐENOVA Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Menton i Obala cveća”. Obilazak Mentona, koji se još naziva „Biser Francuske“ – „La perle de la France“: lep stari grad, marina, pjacete.. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Sanrema. Po dolasku u Sanremo, odlazak do Ruske crkve u kojoj je bio sahranjen crnogorski kralj Nikola I Petrović i kraći obilazak starog centra grada – La pinja. Slobodno vreme u centru prestonice Rivijere cveća. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan (utorak, 31.decembr 2019.) ĐENOVA –TORINO Doručak. Fakultativni izlet u Torino koji je četvrti po veličini grad Italije i glavni grad pokrajine Pijemont. Nalazi se u severozapadnoj Italiji na reci Po,bio je sedište porodice Savoja. Grad je poznat i po osamnaest kilometara arkada, koji datiraju iz 1500.godine, izgrađene da bi omogućile nesmetanu šetnju kralja i njegove pratnje. Obilazak istorijskog centra grada: Trg Kastelo iz srednjeg veka, palata Madama sa divnim baroknim stepeništem u kojoj je nekada bio italijanski senat a danas antički muzej, kraljevska palata sa pozorištem iz 17.veka, trg Vitorio Veneto sa predivnim pogledom na Alpe, , toranj Antoneliana, simbol Torina visine 165m sa panoramskom terasom na visini od 85m, spomenik Vitoriju Emanuelu II koji je ujedinio Italiju 1861 godine, Duomo je katedrala iz 15.veka poznata i po Torinskom platnu kojim je bio obmotan Isus posle raspeća, ulica Garibaldi koja je glavna šoping ulica. Povratak u Đenovu. Individualni odlazak na doček Nove godine. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
5. dan (sreda, 1.januar 2020.) ĐENOVA – SANTA MARGERITA - PORTOFINO – RAPALO -BEOGRAD Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela. Slobodno vreme u Đenovi do polaska do mesta Santa Margerita, jednog od tri poznata mesta živopisnog zaliva ligurijske obale. U Santa Margeriti se se nalazi crkva koja potiče iz 13 veka, velelepne vile koje su imućni Italijani pravili u ovom delu obale, galerije sa delima umetnika iz 17 i 18 veka... Slobodno vreme u Santa Margeriti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet brodom, zavisno od vremenskih uslova do Portofina. Portofino je mala, živopisna luka. Šarmantnim izgledom i terasama na strmim liticama sa očaravajućim pogledom na more privlači veliki broj turista još od 19 veka, a danas je stecište svetskog đžet seta. Odlazak do Rapala. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku.
6. dan (četvrtak, 2.januar 2020.) BEOGRAD Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.
Torino Torino

31.12.2019

Torino-razvio se na reci Po, koja je simbol grada. Dostojanstvenom baroknom arhitekturom i prelepim trgovima privlači veliki broj turista. Torino je bio prvi glavni grad prve Italijanske Republike od 1861.-1864.godine.

Djenova Vožnja brodom do Portofina

19.10.2020

Portofino - mala, dobro zaštićena luka koja je tokom srednjeg veka bila sidrište đenovljanske trgovačke flote.

UMANJENJA
● Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 5%. (isključivo na upit)
● Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)
OPCIONE DOPLATE
● Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta
SMEŠTAJ
● HOTEL GALATA 3* (www.hotelgalata-genova.com)
Hotel se nalazi u Đenovi, oko 10 minuta hoda od centra  grada. Hotel  raspolaže sa restoranom, barom, panoramskom terasom. Svaka soba poseduje  kupatilo,  (tuš/WC), telefon, TV, klimu uređaj, besplatan WI FI.. Doručak se služi po principu samoposluživanja – izbor više jela.
● HOTEL BELLEVUE 3*  *( www.hotelbellevuegenova.it)
Nalazi se u Đenovi, oko 200 metara od luke  i 10 minuta hoda od centra  grada. Hotel  raspolaže sa restoranom, barom.  Svaka  soba  poseduje  kupatilo,  (tuš/WC), telefon, TV, klimu uređaj, besplatan WI FI.. Doručak se služi po principu samoposluživanja – izbor više jela.
● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije.
● Sobe sa pomoćnim ležajem su manje konforne I treći , pomoćni ležaj  može biti manji od standardnih dimenzija.
FAKULTATIVNI IZLETI
● Celodnevni izlet “ Torino”  Cena: 30 evra.  U cenu je uklučen prevoz autobusom, obilasci prema programu, usluge vodiča.
● Vožnja brodom do Portofina Cena: 15 evra.
● Prijavljivanje za ove izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima, u efektivi.
Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.
● Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i  verskh praznika )na određenoj destinacij, kada  neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.
VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “ĐENOVA, MENTON I SANREMO”
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 10 dana pre polaska ili do popune mesta. ● Potrebno je najmanje 45 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama. ● Uslov za ulazak državljana R.Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Nosiocima biometrijskih pasoša R.Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci.  Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R.Srbije koje je izdalo MUP RS-Koordinaciona uprava.
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA ● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije,na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja  ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. ● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije; b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor.3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.
MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE  Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Organizatora putovanja moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.
OPŠTE NAPOMENE ● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ● Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeći pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša. ● Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE) ● Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2019 od 24.01.2019. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300059989 od 24.01.2019. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”. Garancija putovanja ne obuhvata fakultativne usluge.
 

● Prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom) na navedenoj relacij
● Tri noćenja sa doručkom u hotelu kategorije tri zvezdice u mestu Đenova
● Razgledanja gradova prema programu
● Usluge vodiča
● Troškovi organizovanja putovanja.

● Fakultativni izleti
● Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
● Obavezna gradska komunalna taksa, plaća se na recepciji hotela – za boravak u hotelu 3* iznosi 1.50 evro,  za boravak  u hotelu 4* iznosi  3 evra po noćenju / po osobi

U cenu aranžmana uključen obilazak mesta Menton, Sanremo, Santa Margerita  

Poslednje pregledani aranžmani

Đenova, Menton i Sanremo 28.12.2019.