Indija • New Delhi • Goa • Individualna putovanja

Indija - jedna od najvećih i najmnogoljudnijih država na svetu. Ima raznovrstan biljni i životinjski svet, različite klimatske uslove i geografske terene. Indija je imala značajnu ulogu u istoriji čovečanstva, jer je bila mesto gde se razvijala jedna od četiri najveće stare civilizacije, a bila je centar velikih trgovinskih puteva i carevina. U njoj su se razvile tri velike religije - budizam, lamaizam i hinduizam, a i islam je ostavio neizbrisiv trag.

Nju Delhi (New Delhi) je glavni grad Indije. Predstavlja drugi po velicini grad po broju stanovnika u Indiji i osmi u svetu. U njemu zivi oko 22 miliona stanovnika. Grad je bogat kulturno istorijskim nasledjem, među kojima su i neka pod zaštitom UNESCO-a, kao npr. Qutub kompleks i Humajanov grob.

Goa - Nalazi se na zapadnoj obali Indije na Arapskom moru u području zvanom Konkan. Panadži je glavni , a Vasko de Gama je najveći grad. Portugalski trgovci su najpre došli u Gou u 15. veku i ubrzo su osnovali koloniju, koja je trajala 450 godina, sve do 1961., kada ponovo postaje deo Indije. Goa je međunarodno poznata po prekrasnim plažama, pa je posećuju hiljade domaćih i stranih turista. Goa je deo obalnog područja zvanog Konkan, koji je Zapadnim Gatima odvojen od Dekana. Goa ima 101 kilometar obale. Klima je topla i vlažna. Maj je najtopliji mesec sa temparaturama preko 35 °C i jako sparnim danima. Monsumske kiše počinju u junu. Većina kiše padne do septembra za vreme monsumske sezone.

Ako želite da otputujete na neku drugu destinaciju, za vas smo obezbedili najjeftinije avio karte i hotelski smeštaj.

Pogledajte i ostale ponude za daleka individualna putovanja.

 


telplava.png
Pozovite nas