Ostrvo Kos • Letovanje u Grčkoj

Kos koji je deo grupacije ostrva južni Dodekanezi u Egejskom moru obećava dobro vreme tokom cele sezone, pa je uz Rodos i Krit ostrvo na kojem izuzetno retko padne kap kiše.

Zadiviće vas plaže blistavo belog peska kao što je Tigaki, ili plaža Terme sa tamnim lekovitim vulkanski šljunkom. Ostrvo bicikala, kako još nazivaju Kos, obzirom na odlično uređene biciklističke staze, u antičko doba bilo je centar učenosti i lečilište. Danas je razvijena turistička destinacija gde se možete odlično odmoriti, zabaviti i uživati.


filip travel i aegean airFilip Travel i Aegean Airlines: sve letove za ostrvo Kos realizujemo redovnim linijama grčke avio kompanije Aegean Airlines.

Kos - letovanje

Letovanje na ostrvu Kos, avionski prevoz, redovne linije preko Atine. Broj noći od 7 do 21! U glavnom gradu ostrva Kos lako ćete primetiti uticaj orijenta koji je u ovom delu Mediterana bio zastupljen jako dugo. Obavezno posetite dvorac Narantzia iz perioda Vizantijske vladavine (7. vek) koji se nalazi na samom ulazu u luku. Obiđite i glavni trg Elefterija gde se nalaze Arheološki muzej, kafići, taverne i džamija Defendar kao obeležje otomanske vladavine.Miran mediteranski ambijent, ažurno plavo more, čempresi, palme, izobilje prelepe biljne vegetacije, izvori termalne lekovite vode. Ukratko Kos ima sve sastojke neophodne za pravi odmor.

Pogledajte i ostale naše aranžmane za letovanje u Grčkoj.

telplava.png
Pozovite nas

Izdvajamo iz ponude Pogledaj sve hotele